A apărut ÎNTOARCEREA LA NATURĂ

A apărut ÎNTOARCEREA LA NATURĂ

Bucureşti, mai 2010

Editura Universitară lansează lucrarea ÎNTOARCEREA LA NATURĂ

Realizată de domnul Academician – Prof. dr. docent de Farmacologie şi Homeopatie - Dumitru Dobrescu, lucrarea se prezintă în format A5 şi are 248 pagini.

Cartea aceasta se adresează tuturor locuitorilor ţării. Fiecare locuitor reprezintă un organism uman, format din elemente de bază (celule), din structuri rezultate prin reunirea mai multor celule (ţesuturi, organe, aparate, sisteme) şi din capacităţi, rezultate ale funcţiilor coordonate ale structurilor şi ale interacţiunilor acestora.
Totodată fiecare organism uman reprezintă un element de bază (celulă) din organismul social, format din structuri rezultate prin reunirea mai multor oameni (birouri, servicii, ateliere, direcţii, secţii) şi din capacităţile rezultate ale funcţiilor coordonate şi ale interacţiunilor acestora.
În fine, fiecare locuitor al ţării este un elector, o persoană care are dreptul de a participa la alegeri, pentru desemnarea conducătorilor societăţii.
Ca organism uman, cu demnitate, ca parte a unui organism social, care ar trebui să asigure tuturor membrilor săi o viaţă demnă şi ca elector, care are dreptul să şi aleagă conducătorii în deplină cunoştinţă de cauză, fiecare elector ar trebui să aibă cunoştinţe, măcar elementare, despre organizarea şi conducerea societăţii.
Prin cartea aceasta autorul îşi propune să aducă o mică contribuţie la această cunoaştere.
Cartea aduce în mintea cititorilor idei mai mari sau mici, importante pentru viaţa fiecăruia în societate şi în natură. Cartea invită la cugetare, pentru a se ajunge la înţelegere şi apoi, eventual, a se trece la acţiune, pentru binele individual şi social.

Despre EDITURA UNIVERSITARĂ

Editura Universitară s-a impus pe piaţa de carte din România prin înalta ţinută academică a apariţiilor sale dedicate învăţământului, ştiinţei, culturii în ansamblul său. Unul dintre principiile activităţii noastre a fost reprezentat, încă de la început, de orientarea permanentă către cadrele didactice, către comunitatea oamenilor de ştiinţă ce asigură, prin efortul lor, creşterea vizibilităţii cercetării româneşti în ţară şi în lume.

Rezultatele de excepţie la care au condus toate aceste preocupări sunt demonstrate, printre altele, de faptul că editura noastră se bucură, deja de mulţi ani, de recunoaşterea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (C.N.C.S.I.S.)

În acelaşi timp, deţinem şi calitatea de membru al Asociaţiei Editorilor din România (A.E.R.), cea mai prestigioasă organizaţie de profil naţională.

redacţia@editurauniversitară.ro
Tel. 021-315.32.47 / 319.67.27
www.editurauniversitară.ro

secretariat@editurauniversitara.ro