Tigara electronica salveaza vieti

BUCURESTI - 1 martie 2012

Comunicat tip General in

Tigara Electronica nu este doar o alternativa benefica si sanatoasa pentru organismul uman ci si modul cel mai practic din solutiile utilizate în prezent pentru a renunta la fumat. Tigara electronica este o alternativa sanatoasa la fumatul traditional. Prin folosirea unei tigari electronice fumatorul renunta la cele 400 de substante cancerigene si mai ale aburul pe care il emite tigara electronica nu este nociv si se elimina fumatul pasiv.

Tigara electronica

Tigara electronica

 Ajuta-i pe cei dragi sa se lase de fumat, fa-le cadou o tigara electronica! 

Mihai D.

Tigara electronica este o alternativa eficienta si sanatoasa la fumatul traditional. Pentru cei mai multi fumatori este foarte greu sa renunte datorita dependentei de nicotina si astfel sunt tentati sa cedeze. Renuntarea la tigara traditionala poate determina insomni, iritabilitate, ceea ce face ca acest proces sa devina foarte dificil. Pe langa toate aceste simptome pot aparea si reactii de natura psihologica sau emotionala.

In cazul unei tigari electronice cantitatea de nicotina si aroma se poate regla cu ajutorul consumabilelor, rezervelor care sunt inlocuibile. Metoda recomandata ar fi urmatoarea: in primele doua luni sa se consume lichide cu concentratie mare de nicotina (high);dupa primele doua luni se scade gradul de nicotina si se trece la nicotina medie (medium). Aceasta concentratie de nicotina se utilizeaza in jur de 3 luni.dupa consumarea lichidelor pe concentratie medie se trece la lichide pe concentratie low care sunt consumate in general in jur de o luna.la final se trece la lichid fara nictotina.

O data parcurse aceste etape fumatorul poate fi considerat tratat. Cei care continua sa fumeze electronic dupa aceasta perioada sunt doar cei care sunt dependenti de gest si nu pot renunta la acest lucru iar in acest caz se consuma doar lichide fara nicotina. Foarte multe persoane, ajunse in acest stadiu, uita de tigara electronica o folosesc doar la ocazii sau o daruiesc altor persoane care doresc sa se lase de fumat, in speranta de a-i ajuta si pe acestia sa renunte la viciu.

Tigara electronica este un dispozitiv utilizat pentru combaterea fumatului clasic. Spre deosebire de celelalte metode utilizate in combaterea fumatului, tigara electronica nu te priveaza de gestul de a fuma. Poti continua obiceiul fumatului, dar fara efectul nociv al tigarilor adevarate.

Renuntarea la tigara clasica ofera beneficii majore si imediate asupra starii de sanatate a barbatilor si femeilor de orice varsta. Renuntarea la fumat scade riscurile de cancer pulmonar si alte forme de cancer, de infarct miocardic, boli pulmonare cronice. Speranta de viata a celor care renunta la fumat este mai mare decat a celor care continua cu dependenta de tigara traditionala. Tigara Electronica nu este doar o alternativa benefica si sanatoasa pentru organismul uman ci si modul cel mai practic din solutiile utilizate în prezent pentru a renunta la fumat. Conceptul prezentat ofera si o sansa in lupta impotriva renuntarii definitive la fumat dar si o sansa in ameliorarea substantiala a sanatatii individului.

Tutunul desi este legalizat este considerat un drog, care compartiv cu drogurile ilegale nu produce dependenta puternica dar contine substante cancerigene periculoase. Pentru unele persoane tigara si implicit fumatul reprezinta un mod de relaxare, in schimb pentru altii a devenit deja un viciu. Chiar si fumatorul pasiv este expus pericolului de imbolnavire. Din pacate din cauza tutunului, mor anual milioane de oameni.

Cercetarile efectuate in domeniu au evidentiat nu doar efectele nocive pe care tigara traditionala le are asupra inimii si a plamanilor ci si faptul ca ea duce la scaderea inteligentei, deoarece afecteaza unele zone ale creierul uman. Cercetarea a fost realizata de o echipa de medici din Israel pe un esalon de 20.000 de persoane.

Tigara electronica in schimb te ajuta sa te lasi de fumat sau te ajuta sa fumezi sanatos iar fumul nociv eliminat de tigara obisnuita este inlocuit de un abur care se evapora imediat ce este eliminat. Mai mult cantitatea de nicotina si aroma se poate regla cu ajutorul consumabilelor, rezervelor care sunt inlocuibile.

Tigara electronica este compusa din baterie, atomizor si cartus. Atomizor este partea care vaporizeaza lichidul din cartus. Vaporizarea lichidului determina un abur inofensiv, similar fumului de tigara si mai mult in timpul aspirarii se va aprinde un led in capat care imita jarul, pentru un efect vizual identic cu cel al tigarii traditionale.

Tigara electronica este o alternativa sanatoasa la fumatul traditional. Cel care o va folosi va fi satisfacut atat din punct de vedere psihologic, cat si din punct de vedere al gestului, al mimicii.Acest lucru face marea diferenta intre tigara electronica si celelalte metode de renuntare la fumat cum ar fi: plasturi cu nicotina, guma de mestecat. Tigara electronica este solutia ideala pentru a fuma in locuri nepermise in societate. Rezervele fiind reincarcabile se obtine si o economie de 60-70% fata de pretul tigarilor obisnuite luand in considerare preturile actuale si faptul ca pretul tigarilor creste in continuare.Nu doar reducerea cheltuielilor este un motiv intemeiat in renuntarea la tigara traditionala ci si alte motive cum ar fi accelerarea imbatraniri, afectarea dintilor si a gingiei, slabirea sistemului imunitar, cresterea tensiunei care mareste riscul pentru infarct sau atac cerebral, diminuarea mirosului si a gustului, pierderea elasticitatii tenului si slabirea oaselor.

Atfel incat prin folosirea de tigari electronice fumatorul renunta la cele 400 de substante cancerigene si mai ale aburul pe care il emite tigara electronica nu este nociv si se elimina fumatul pasiv.