'do IT safe' - Smart Security Workshop

BUCURESTI - 13 octombrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

EESTEC Bucharest are prilejul de a va anunţa evenimentul IT al anului dedicat studenţilor. În săptămâna 27 octombrie - 2 noiembrie, va avea loc workshop-ul internaţional dedicat securităţii informatice “do IT safe - Smart Security”. Evenimentul va fi găzduit de Universitatea “Politehnica” din Bucureşti şi va reuni nume grele din industria de profil, precum şi studenţi români şi străini deopotrivă. Cu această ocazie, studenţii vor putea lua contact direct cu specialişti din domeniu şi vor putea participa la training-uri specializate, seminarii şi prezentări de tehnologii avansate în combaterea atacurilor informatice, direct de pe băncile facultăţii.

'do IT safe' - Smart Security Workshop

Un subiect tot mai dezbătut în ultimul timp este securitatea informaţiei. Fie ca este vorba de date personale, de secrete comerciale sau de stat, informaţia circulă liber din ce in ce mai mult în secolul vitezei. Atacurile informatice au devenit un subiect tot mai dezbătut, fie că este vorba de atacurile teribiliste ale unor puşti care se intitulează cu mândrie „hackeri”, la fraude online şi atacuri informatice concertate. Odată cu terorismul 'kamikaze' a apărut un nou tip de terorism, cel informatic. Într-o lume în care calculatorul a devenit bun comun, este firesc să te întrebi cât de sigur eşti, de fapt, în propria ta cameră, în faţa lui. Evenimentul vine în întâmpinarea acestor noi probleme, îşi propune în premieră să stârnească apetitul posibililor viitori specialişti în acest domeniu de vârf, fie că este vorba de specialişti în sisteme de supraveghere şi securitate, de ingineri IT sau programatori.

Agenda evenimentului va cuprinde cinci zile de cursuri, seminarii şi prezentări de tehnologie, direct de la cei care le dezvoltă, nu vor lipsi nici demonstraţiile hands-on, toate aspectele planificării şi implementării unui sistem de securitate profesionist. Dintre cuvintele ce se vor auzi atunci, putem enumera: camere CCTV şi IP, access token, advanced biometrics, LDAP, VPN, firewall, viruşi , troieni, spyware si lista continua.

Preocuparea pentru securitatea informatică a atins un nivel global. În întâmpinarea acestei stări, de fapt, am invitat studenţi de la universităţi tehnice din Europa, fiind anunţaţi peste douăzeci de participanţi străini, care vor lua parte la seminarele tehnice organizate. Dorim un schimb de experienţă, o comunicare transfrontalieră, interculturală, care să cristalizeze cunoştinţele dobândite aici pentru a le putea pune într-o perspectivă de ansamblu.