LUMINA DE MAINE IN PRODUSELE DE AZI

Timisoara - 4 februarie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arhitectura / Design, Constructii, Industrie, Stiinta / Cercetare

Astazi, 4 februarie, a avut loc la Timisoara prima intalnire din acest an a Comitetului Director al CNRI – Comitetul National Roman de Iluminat, organizata si gazduita de ELBA SA – Lumina de la Timisoara, in calitate de vicepresedinte al acestei organizatii profesionale.
S-a prezentat gama de produse cu LED lansata de ELBA in ultima perioada si noutatile aflate in pregatire.

LUMINA DE MAINE IN PRODUSELE DE AZI

 La intalnirea de la ELBA au participat toti cei patru co-presedinti, alaturi de specialistii in domeniul iluminatului ai ELBA si ELBA-COM, de universitarii timisoreni, prezenti in persoana domnilor prof.dr. ing. Ioan BORZA de la Facultatea de Constructii si conf. dr. ing. Dan NICOARA de la Facultatea de Electrotehnica a Universitatii „Politehnica” Timisoara, precum si dl. dr. ing. Ladislau OBERST, membru de onoare al CNRI si specialist al ELBA - pensionat.

 Lucrarile sesiunii au fost deschise prin salutul de bun-venit adresat de dl. Gheorghe COCIAN - Presedintele CA si Directorul General al ELBA si au continuat cu vizita la noul amplasament de productie al ELBA din Parcul Industrial Freidorf, unde oaspetilor le-a fost prezentata una din cele mai moderne uzine din Europa de Est, urmata apoi de lucrarile propriu-zise.

 Doua teme principale au constituit ordinea de zi moderata de dl.dr.ing Ioan Paut – vicepresedinte al CNRI si director sisteme de iluminat ELBA-COM. Primul punct  a vizat propunerile pentru programul de activitate al CNRI din acest an, unde, la initiativa ELBA, s-a propus organizarea unei sesiuni dedicate iluminatului cu LED-uri, in cadrul Conferintei Nationale de Instalatii de la Sinaia, ce va avea loc in luna octombrie a acestui an. Cel de-al doilea punct l-a constituit masa rotunda intitulata ”Lumina de maine in produsele de azi”. Pornind de la realizarile notabile ale ELBA in domeniul iluminatului cu LED-uri, dl. ing. Ciprian Rugea – seful departamentului de proiectare-dezvoltare sisteme de iluminat al ELBA-COM a prezentat gama de produse cu LED lansata de ELBA in ultima perioada, noutatile aflate in pregatire.

La randul sau, d-na ing. Marioara Fetescu – Director de divizie al CNRI si specialist al ELBA-COM in iluminatul arhitectural a prezentat performantele atinse cu produsele ELBA in proiectele de anvergura. Un exemplu elocvent pentru ideea reducerii consumurilor energetice si a imbunatatirii confortului vizual a fost iluminarea integrala cu aparate de iluminat cu led a Municipiului Tirgu Neamt – lucrare finalizata in trim I. 2012 - unde au fost instalate peste 1400 de puncte luminoase. Economia de energie a permis finantarea investitiei cu o amortizare in doar 5 ani, iar aspectul urbanistic a castigat aprecierile specialistilor si a locuitorilor municipiului, calitatea luminii asigurata de produsele ELBA fiind foarte apropiata de lumina zilei.

 Inchiderea evenimentului a fost punctata de declaratiile participantilor. „Am primit cu bucurie invitatia de a veni la Timisoara, principalul pol - cu traditie – al iluminatului romanesc” a afirmat dl. Dorin BEU. „ Este de remarcat efortul ELBA de dezvoltare de noi produse, de adaptare la tendintele internationale in iluminat, de punere in opera a produselor in proiecte fanion, de unde se naste si incontestabila recunoastere a marcii, a calitatii produselor si a profesionalismului specialistilor in iluminat formati la Scoala ELBA – a conchis dl. conf.Nicoara. „Primim cu bucurie propunerile facute de ELBA si ne vom concentra eforturile ca organism profesional in sensul sustinerii actiunilor propuse a fost promisiunea facuta de dl. Mihai Husch.  

 ELBA SA este in plin proces de transfer al activitatilor de productie pe un nou amplasament, intr-o uzina noua, proiectat si realizat la nivelul cerintelor unui concept modern de productie. Finalizarea acestui proces va avea loc cel mai probabil la finele semestrului I al acestui an.

                                                                           Contact:   

Dr. Ing IOAN PĂUŢ Tel: 0745 106 018

 

Despre ELBA

ELBA - Lumina de la Timisoara este cel mai mare producator roman de corpuri de iluminat, acoperind o gama extrem de variata :
- de interior pentru birouri si spatii comerciale,
-industrial si pentru medii speciale - cu pericol de explozie
- de siguranta
- pentru medii agresive – cu umezeala si praf
- rezidential, peisager si arhitectural
- stradal pietonal si rutier
- pentru domeniul automotive.
Ofera servicii de audit, proiectare, executie si mentenanta pentru sistemele de iluminat.

Taguri: elbaled. iluminat