k

Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”
co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regională
SISTEM INTEGRAT MOBIL DE SUPRAVEGHERE – SIMS

Comunicat de presă

BUCURESTI - 10 aprilie 2012

Comunicat tip General in Industrie

Societatea Comercială ELECTRO OPTIC SYSTEMS S.R.L. cu sediul în Bucureşti, strada Coman Ion nr.7B, sector 5, derulează începând cu data de 26.03.2012, proiectul Sistem Integrat Mobil de Supraveghere - SIMS, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.
Valoarea totală a proiectului este de 4.125.639 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă este de 3.474.081 lei.
Proiectul se implementează la sediul secundar al societăţii, în localitatea Măgurele, judeţul Ilfov, pe o durată de 36 luni.

 

Obiectivul proiectului îl constituie  proiectarea, dezvoltareaşi introducerea în producţie  a „Sistemului Integrat Mobil de Supraveghere – SIMS” – produs nou.

Prin derularea acestui proiect sunt vizate atingerea următoarelor obiective:

- dezvoltarea  capacităţii inovative a societăţii, pe parcursul etapelor de cercetare industrială şi de dezvoltare experimentală prin elaborarea, realizarea şi testarea modelelor unor subsisteme de înaltă tehnologie din compunerea proiectului, precum şi prin realizarea şi testarea prototipului SIMS.

- crearea de competenţe în domeniul unor tehnologii moderne, în domeniul laserului, microundelor, sistemelor optoelectronice, sistemelor sonice, tehnologiilor de producere a energiilor regenerabile.

- dezvoltarea bazei materiale a societăţii prin achiziţionarea de echipamente de cercetare şi testare, precum şi prin realizarea unor dispozitive de măsură şi control necesare realizării proiectului

- dezvoltarea economică a societăţii prin comercializarea produsului nou obţinut - SIMS

Proiectul răspunde unei cerinţe care se manifestă în mod pregnant în ultimii ani, aceea de creştere a siguranţei activităţilor desfăşurate în diferite domenii cum ar fi paza frontierei de stat, a aeroporturilor si a altor obiective strategice sau de sigurantă natională, activităţi industriale a căror perturbare pot avea implicaţii majore economice şi de mediu sau activităţi de intervenţie în caz de calamităţi etc.

Având în vedere necesitatea realizării unui sistem care să asigure, prin integrarea unei game largi de senzori, culegerea de informaţii necesare supravegherii şi conducerii unor activităţi specifice, cum ar fi :

-          Paza frontierei de stat;

-          Paza si supravegherea unor obiective industriale de mari dimensiuni sau a unor perimetre de importanţă deosebită – conducte de petrol şi gaz, linii de înaltă tensiune, aeroporturi, porturi navale, unităţi militare etc.;

-          Supravegherea unor zone naturale de interes deosebit, cum ar fi rezervaţiile naturale;

-          Intervenţiile la calamităţi naturale de mari dimensiuni – inundaţii, incendii forestiere, poluări industriale,

proiectul „Sistemul Integrat Mobil de Supraveghere – SIMS” este astfel  gandit incât să integreze cele mai noi tehnologii din domeniile fotonicii, optoelectronicii, laser, radar şi în domeniul geofonic pentru supravegherea tuturor obiectivelor de interes pe o rază de circa 8 Km.

Despre ELECTRO OPTIC SYSTEMS

S.C. ELECTRO OPTIC SYSTEMS S.R.L, a fost înfiinţată în anul 2007 ca o societate cu răspundere limitată, fiind o companie privată cu capital 100% românesc.
Obiectul principal de activitate a S.C. ELECTRO OPTIC SYSTEMS S.R.L. îl reprezintă “Fabricarea altor echipamente electrice (produse electronice şi sisteme opto-electronice) (cod CAEN 2790)“ .
Printre cele mai importante produse oferite de SC ELECTRO OPTIC SYSTEMS SRL putem enumera:
- sisteme montate pe platforme stabilizate sau nestabilizate pentru recunoaştere şi achiziţie ţinte, dotate cu cameră termală (domeniul infraroşu), cameră CCD pentru vederea pe timp de zi şi telemetru cu laser;
- familia de sisteme de avertizare şi protecţie la iluminare laser şi radar;
- blocuri de senzori cu cameră de zi şi cameră termală cu zoom variabil;
- blocuri/unităţi de comandă control pentru sisteme optoelectronice, dotate cu manşe multifuncţionale şi plăci cu microcontrolere;
- dezvoltarea de software embedded (pentru microcontrolere) care sa permita integrarea tuturor senzorilor optici şi optoelectronici, urmarind specificatiile clientului;
- pointere şi pointere inteligente echipate cu diode laser în spectrul vizibil şi infrarosu;
- proiectare de cablaje electronice;
- proiectare şi execuţie sisteme pentru automatizări.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/electro-optic-systems/comunicat-de-pres172