Electroaparataj a fost certificata conform ISO TS 16949

BUCURESTI - 15 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Compania ELECTROAPARATAJ, important furnizor pentru industria auto, avand o experienta de peste 25 de ani in acest domeniu, a fost certificata conform standardului ISO TS 16949:2004 de catre organismul international de certificare pentru sisteme de management al calitatii DQS (Societatea Germana de Certificare a Sistemelor de Management). Certificatul, emis la inceputul acestei luni, este valabil 3 ani.

ISO/TS 16949:2004 este recunoscut de industria auto din întreaga lume (cea europeana, asiatica si americana), fiind standardul de management al calitatii care precizeaza cerintele bazate pe sistemele QM(Quality Management) pentru proiectare (dezvoltare), productie si, unde este aplicabila, instalarea si întretinerea produselor industriei auto.

“Ne dorim dezvoltarea ELECTROAPARATAJ ca o companie universala, ca furnizor preferat de servicii tehnice pentru clienti din intreaga lume, implicit si pentru clientii din industria auto. Certificarea conform standardului ISO TS 16949 vine sa confirme atestarile date pana acum de catre clientii nostri, furnizor de clasa A pentru Dacia-Renault si Valeo, constituindu-se intr-o dovada incontestabila a aprecierii noastre de catre jucatorii de pe piata auto”, a declarat Adrian RUS, CEO Electroaparataj.

Scopurile standardului ISO TS 16949 sunt, pe de o parte, să dezvolte un sistem de management al calităţii care să susţină prin elemente specifice îmbunătăţirea continuă, punându-se accent pe prevenirea defectelor şi reducerea variaţiilor şi a rebuturilor în lanţul de aprovizionare, iar pe de alta parte, să evite audituri de certificare repetate şi să furnizeze o abordare unitară privind sistemul de management al calităţii în producţia de automobile pentru furnizorii de componente.

DQS - Societatea Germana de Certificare a Sistemelor de Management a fost inregistrata in Germania in anul 1985 si este prima societate germana de certificare sisteme. Activitatea DQS in Romania a inceput in anul 1994, iar in anul 2002 a fos deschis un birou la Bucuresti. DQS este acreditata international de catre organismul TGA (Trägergemeinschaft für Akkreditierung), membru, la randul lui, in EA (European Acreditation).

Despre Electroaparataj

Despre Electroaparataj

In urma fuziunii finalizate la sfarsitul lunii iunie a.c., Electroaparataj a devenit liderul industriei electrotehnice romanesti.
Cu o experienta de peste 50 de ani, Electroaparataj este un producator cu grad mare de integrare, fiind astfel pregatit sa raspunda eficient tuturor exigentelor clientilor sai.

Divizia Matrite are ca obiect de activitate proiectarea si producerea de matrite mici si medii intr-o gama larga care se folosesc pentru procese precum: injectare, presare, ambutisare, indoire metale, presare directa, transfer mase plastice si cauciuc, cat si a sculelor si dispozitivelor de verificat.

Divizia Auto produce sisteme complete, acccesorii, piese plastic si piese de schimb pentru industria auto. Printre clientii ei se numara grupul Dacia-Renault, Valeo, Volskwagen.

Divizia OEM executa si livreaza echipamente electrice, constructii metalice si repere din mase plastice dupa specificatia clientului. De asemenea, Electroaparataj preia liniile de fabricatie a produselor complexe in regim OEM.

Divizia Electrotehnica produce si comercializeaza aparataj electric de joasa tensiune, proiecteaza si produce echipamente pentru aplicatii tehnologice de inalta complexitate care convertesc sau transforma energia electrica.

Din anul 1997, Electroaparataj a devenit membru al grupului american de investitii New Century Holdings (NCH), acesta fiind unul dintre cei mai importanti investitori straini din Romania, cu investitii de peste 3 miliarde de dolari in Europa de Est si aproximativ 300 milioane de dolari in Romania.

Gabriela Niculae, PR Officer
021.209.56.60; 0746.137081
Gabriela Niculae, PR Officer
021.209.56.60; 0746.137081


gabriela.niculae@electroaparataj.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/electroaparataj/electroaparataj-a-fost-certificata-conform-iso-ts-16949