Pescuitul nocturn: nu uita să te echipezi cu o lanternă frontală cu LED

BUCURESTI - 27 ianuarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Pescuitul nocturn este o activitate care prinde din ce în ce mai multă popularitate în rândul pasionaților. De ce nocturn? Pentru că experiența de care ai parte este cu adevărat una inedită, pe care vei vrea să o repeți de cât mai multe ori.

Lanterna Pescuit

Lanterna Pescuit

Acum, fie că vorbim despre o scurtă vacanță de relaxare în care alegi să faci ceva nou, sau despre o competiție de amatori și/sau de profesioniști, pescuitul nocturn este diferit de pescuitul cu care ai fost obișnuit.

Ceea ce înseamnă că, pe lângă echipamentul clasic, vei avea nevoie și de accesorii specifice care să te ajute să valorifici la maximum experiența ta din mijlocul naturii.

Și cum toată acțiunea se întâmplă noaptea, trebuie să ai la îndemână soluții adecvate de iluminat precum lanterne de cap cu LED, lanterne de mână de mici dimensiuni sau echipament cu inserții luminoase, rezistent la apă.

Frontala, accesoriul care nu trebuie să îți lipsească

Pescuitul nocturn poate fi practicat direct din barcă, sau de pe malul apei, în funcție de cât de dinamică vrei să fie experiența ta.

Indiferent de alegerea pe care o faci, ai nevoie de o lanternă de cap cu LED. O frontală te va ajuta să fii vigilent în momentele cele mai importante. În plus, este de un real ajutor în pregătirea celor necesare pentru pescuitul propriu-zis.

Îți recomand o lanternă de cap profesională, dotată cu caracteristici cât mai complexe. Astfel, vei putea alege trepte diferite de intensitate pentru lumina emisă, în funcție de specificul fiecărei situații.

Mai mult, o frontală profesională este dotată cu mai multe LED-uri, personalizabile în funcție de culori, fascicul luminos sau direcție de iluminat.

Alege lanterne cu acumulatori puternici, care să furnizeze suficientă energie pentru întreaga noapte. Nu uita să ai la tine și acumulatori de rezervă și lanterne de mână.

Pentru că, niciodată nu ești destul de pregătit atunci când practici o activitate așa cum este pescuitul nocturn.

 

 Alegerea lanternelor potrivite

Când alegi lanterne pentru a le folosi atunci când mergi la pescuit trebuie să ai în vedere anumite caracteristici speciale, precum:

  Alege frontale ușoare, prevăzute cu sistem de fixare care se poate adapta cu ușurință după fizionomia capului.
  -Lanternele de cap trebuie să fie prevăzute cu cel puțin 3 LED-uri.
  -Ai nevoie de setări de precizie pentru fiecare LED atât din punctul de vedere al intensității luminoase cât și al direcției de iluminat.
  -Achiziționează produse cu acumulatori reîncărcabili; nu uita nici de acumulatori de rezervă.
  -Alege lanterne rezistente la contactul cu apa. În plus, folosește produse rezistente la șocuri mecanice.
  -Nu achiziționa accesorii voluminoase, greu de manevrat. Ai nevoie de mobilitate neîngrădită, dar și de eficiență indiferent de împrejurare.
  -Asigură-te că intensitatea luminoasă a lanternei este suficient de puternică pentru pescuitul nocturn – îți recomand lanterne profesionale, puternice, dar a căror intensitate luminoasă poate fi ușor adaptabilă.
  -Pentru rezultate cât mai eficiente alege lanterne cu lumină albă, rece.

Concluzii

Chiar dacă pare o activitate practicată de către profesioniști, pescuitul nocturn poate fi o experiență inedită pe care să o încerci alături de prietenii tăi.

Desigur, nu uita de echipamentul adecvat situației pentru a evita situații mai puțin plăcute. Și, așa cum am văzut, asigură-te că ai la tine o frontală, un accesoriu mai mult decât recomandat în asemenea situații.

Ai o gamă diversificată de lanterne de cap cu LED disponibilă în catalogul online electro-az.ro. Nu uita să verifici lista de mai sus înainte de a face o nouă alegere și spune-ne totul despre experiența ta nocturnă la pescuit folosind secțiunea de comentarii de mai jos.