Dr. in psihologie Marshall B. Rosenberg in Romania

BUCURESTI - 16 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Elena Francisc Publishing în parteneriat cu Center for Nonviolent Communication, vă invită pe 4 şi 5 decembrie 2006 la conferinţele interactive ale doctorului în psihologie Marshall B. Rosenberg, creatorul Comunicării Nonviolente şi autorul cărţilor 'Comunicarea Nonviolentă, un limbaj al vieţii' şi 'Adevărata educaţie pentru o viaţă împlinită'. Pe parcursul celor două zile el va împărtăşi publicului din experienţa sa de peste 40 de ani ca trainer, promotor al păcii şi mediator de conflicte la nivel internaţional.

Conferinţele vor avea loc între orele 17:30-21:00 după cum urmează:

04-12-2006
Tema: Comunicarea Nonviolentă, un limbaj al vieţii

05-12-2006
Tema: Comunicarea Nonviolentă în educaţie

Marshall B. Rosenberg
Dr. Marshall B. Rosenberg este fondatorul şi directorul educaţional al organizaţiei internaţionale non-profit Center For Nonviolent Communication.
În 1961 a susţinut doctoratul în psihologie clinică la Universitatea din Wisconsin, iar în 1966 Comisia Americană de Examinare în Psihologie i-a acordat statut diplomatic în psihologie clinică.
Metoda Comunicării Nonviolente a luat naştere din dorinţa sa de a oferi oamenilor o alternativă la violenţa pe care el însuşi a experimentat-o în tinereţe. Pe parcursul anilor '60 cea mai mare parte a activităţii sale s-a concentrat asupra medierii de conflicte în şcoli şi instituţii publice.
Dr. Rosenberg susţine conferinţe şi seminarii de Comunicare Nonviolentă peste tot în lume. Lucrează deopotrivă cu profesori, directori de companii, ofiţeri de armată şi poliţie, puşcăriaşi, funcţionari publici şi familii individuale. Se implică activ în zone măcinate de război, unde mediază reconcilierea şi rezolvarea paşnică a diferendelor. Israel, Palestina, Irlanda, Rusia, Rwanda, Burundi, Nigeria, Serbia, Croaţia sunt doar câteva exemple de ţări în care metoda Comunicării Nonviolente este utilizată de echipele de activişti ai păcii.

CNV, pe scurt
Comunicarea Nonviolentă este o modalitate de utilizare a limbajului care facilitează schimbul de informaţii şi rezolvarea paşnică a neînţelegerilor. une accentul pe asumarea responsabilităţii alegerilor şi îmbunătăţirea calităţii relaţiilor.

Cu ajutorul Comunicării Nonviolente vei înţelege că:
-orice acţiune umană este o încercare de împlinire a anumitor nevoi.
-împlinirea nevoilor umane prin cooperare, şi nu concurenţă, este mai sănătoasă pentru toată lumea.
-oamenilor le face plăcere să contribuie la bunăstarea celorlalţi dacă o pot face de bunăvoie.
Prin Comunicarea Nonviolentă ai ocazia să:
-realizezi legături personale mai puternice.
-obţii ceea ce vrei într-un mod care respectă atât valorile personale, cât şi pe cele ale oamenilor din jurul tău.
-te vindeci în urma unor experienţe şi relaţii dureroase sau nereuşite.
Deprinderea Comunicării Nonviolente te va ajuta să:
-rezolvi conflictele paşnic şi eficient.
-transformi furia sau frustrarea în dorinţă de cooperare.
-găseşti soluţii bazate pe siguranţă, respect reciproc şi consens.

Despre Elena Francisc Publishing

Taxa de participare la fiecare dintre conferinte este de 100 RON. Studentii si cadrele didactice beneficiaza de 50% reducere. Formularul de înscriere se poate descărca de pe site-ul Editurii - www.efpublishing.ro.
Pentru înscrieri şi informaţii contactaţi:
Monica Reu
0723 51 75 35, mreu@efpublishing.ro, monica_reu@yahoo.com, www.efpublishing.ro

mreu@efpublishing.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elena-francisc-publishing/dr-in-psihologie-marshall-b-rosenberg-in-romania