Ce implică operația de mărire sâni cu implant siliconic

BUCURESTI - 8 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Sânii mari frumoși sunt visul multor femei, dar, din păcate, datele naturale nu coincid întotdeauna cu dorințele noastre. Pentru a corecta această nedreptate ai nevoie de implanturi. În prezent, aceasta este singura metodă sigură și eficientă care permite creșterea volumului sânilor odată pentru totdeauna. Operația de mărire sâni cu implant siliconic este o operație de implantare a unui element artificial în zona glandelor mamare - o endoproteză sau un implant. În acest fel, nu numai că volumul și dimensiunea cresc, ci se corectează și forma, se conferă elasticitate și atractivitate vizuală, se elimine lăsarea și alte defecte. Cu toate acestea, implanturile mamare sunt efectuate nu numai în scop estetic, ci și din motive medicale, de exemplu, dacă sânul nu este format corect sau când trebuie restaurat după amputare.

Implant siliconic - Caracteristici

Implanturile siliconice moderne imită forma și structura naturală atât de abil, încât nu se pot distinge de sânii reali nici măcar la atingere. Doar un specialist poate determina intervenția unui chirurg. Și deși acum mamoplastia este folosită peste tot în lume, este nedureroasă și fără o perioadă lungă de reabilitare, totuși se folosește după anumite indicații: sânii mici (micromastie); asimetrie pronunțată a glandelor mamare; înlocuirea unei endoproteze deja instalate; pierderea volumului ca urmare a pierderii în greutate; lăsarea glandelor mamare după sarcină și alăptare; recuperarea după amputare; ptoza de vârstă.

Tipuri de amplasare implant siliconic

În funcție de tipul de acces, există următoarele metode de mărire a sânilor cu implant siliconic:

Submamară - incizia se face de-a lungul liniei pliului submamar natural de sub sân. În acest caz, țesutul mamar nu este afectat. Implantul este plasat în buzunarul rezultat. În același timp, poate fi plasat sub glanda mamară sau sub mușchi. Aceasta este cea mai puțin traumatizantă și cea mai sigură metodă de plastie, permițând amplasarea oricărui tip de implant siliconic de orice formă și volum. Singurul său dezavantaj este cicatricea postoperatorie vizibilă.

Axilar – pielea este incizată în zona axilei. Este exclusă leziunea țesutului mamar. Cu o operație efectuată cu pricepere, nu mai rămân cicatrici după operație. Această metodă de plastie este potrivită doar pentru instalarea unui implant mamar mic și are o serie de contraindicații.

Mastopexia este un lifting chirurgical de sâni, dar în același timp este posibil să se realizeze instalarea unui implant siliconic, minimizând leziunile și efectuând două proceduri într-o singură operație.

Periareolară - incizia se desfășoară de-a lungul marginii inferioare a areolei, adică pe marginea pielii mamelonului și sânului. Aceasta este o tehnică universală care îți permite orice tip de implant mamar. Condiția principală este dimensiunea sa mică. Principalul avantaj al accesului periareolar este absența cicatricilor, deoarece urmele operației sunt invizibile pe pielea pigmentată a mameloanelor. Cu toate acestea, există riscul de pierdere a sensibilității mameloanelor, de dezvoltare a inflamației și de alte complicații.

Indiferent de tipul de acces, operația de mărire sâni cu implant siliconic se realizează sub anestezie generală, care evită nu doar durerea, ci și oboseala, frica și alte disconforturi. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elenamartin-ro/ce-implica-operatia-de-marire-sani-cu-implant-siliconic