Tipuri de blefaroplastie

BUCURESTI - 25 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Problema pleoapelor căzute este tot mai răspândită, mai ales în rândul persoanelor de vârstă înaintată. Această problemă blochează câmpul vizual și afectează aspectul estetic, motiv pentru care tot mai mulți bărbați și femei din întreaga lume decid să apeleze la tehnica numită blefaroplastie pentru ridicarea pleoapelor căzute.

Ce înseamnă procedura chirurgicală numită blefaroplastie?

Blefaroplastia reprezintă procedura de natură estetică pentru corectarea pleoapelor inferioare și superioare. De asemenea, procedura este menită să vindece anumite probleme din zona inferioară și superioară a ochilor, care pot compromite aspectul estetic general. Aceste tipuri de afecțiuni pot fi favorizate de factori genetici, de vârsta înaintată, traumatisme, expunerea prelungită la soare, etc.

Blefaroplastia contribuie la redarea aspectului fizionomic armonios prin următoarele tehnici:

Eliminarea excesului de piele care acoperă conturul ochiului și blochează câmpul vizual;Eliminarea ‘’pungilor’’ de sub ochi;Îndepărtarea surplusului de țesut adipos de pe pleoape.

Important de reținut!

Intervenția numită blefaroplastie nu are rolul de a vindeca ridurile, de a tratata pigmentarea cutanată de la conturul ochiului sau sprâncenele lăsate.

De câte feluri este blefaroplastia și ce implică fiecare

Aceasta poate fi de două feluri: superioară sau inferioară. Tipologia variază în funcție de zona care urmează să fie supusă procedurii de tratament.

Blefaroplastia superioară

Blefaroplastia superioară are rolul de întinerire a aspectului pleoapelor superioare. Modul în care se realizează această procedură diferă în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Așadar, procedura se poate limita la eliminarea excesului de piele sau se poate extinde și către surplusul de grăsime sau către mușchii localizați sub piele.

După efectuarea anesteziei, medicul chirurg procedează la extracția surplusului de piele și la remodelarea grăsimii în vederea obținerii aspectului întinerit, sau de ‘’pleoapă plină’’. Ulterior se face hemostaza, etapă prin care este prevenit riscul sângerărilor postoperatorii. Se coase pielea cu un singur fir și se aplică pansamente speciale din aceeași nuanță cu pielea, slab vizibile și care nu afectează aspectul fizionomic.

Blefaroplastia inferioară

Procedura  aceasta este mult mai minuțioasă decât cea folosită la prima categorie, deoarece structurile sunt diferite. Blefaroplastia inferioară vindecă depunerile de grăsime și excesul de piele pentru redarea aspectului tânăr al pleoapelor inferioare.

Se aplică aceleași fire chirurgicale, care se mențin 7 zile, iar pansamentele utilizate sunt cele concepute special pentru această zonă, care necesită un proces mai lung de vindecare, de aproximativ 3 săptămâni.

Blefaroplastia este indicată persoanelor cu vârsta minimă de 30 de ani. În cazurile ereditare cu pleoape căzute sau umflate, operația este permisă pacienților de la 20 de ani.

Procedura este contraindicată pacienților care prezintă următoarele probleme:

Cazuri în familie de afecțiuni ale glandei tiroide;Boli cardiovasculare;Hipertensiune;Sindromul de ochi uscat;Diabet;Glaucom.

Remodelarea pleoapelor garantează rezultate permanente care contribuie la întinerirea feței cu până la 5 ani prin eliminarea ridurilor, pungilor și a surplusului de grăsime. Programarea unui consult de informare pe www.elenamartin.ro, la Doctor Elena Martin îți oferă posibilitatea de a primi detalii complete privind etapa pregătirii, a recuperării postoperatorii, dar și referitoare le eventualele riscuri și complicații care pot surveni.

Taguri: blefaroplastia
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elenamartin-ro/tipuri-de-blefaroplastie