Totul despre acnee

BUCURESTI - 3 octombrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Acneea este o afecțiune comună a pielii care poate provoca puncte negre, puncte albe, coșuri, chisturi sau noduli, aceștia din urmă fiind erupții profunde și dureroase. În prezent, aproape toate persoanele care suferă de acnee se pot bucura de o piele mai curată, mai fermă și mai suplă. Dacă în trecut, acneea părea să dispară doar câteva săptămâni în urma unui tratament complex, ca apoi să își facă din nou apariția într-un mod mult mai agresiv, iată că astăzi există mai multe modalități prin care orice tip de acnee poate fi tratată, cu condiția ca pacientul să respecte îndeaproape indicațiile medicului specialist.

Cum poate fi acneea ținută sub control?

Acneea poate fi inevitabilă, mai ales că există diferite cauze care duc la apariția ei, acneea pe fond hormonal fiind mai greu de gestionat. Totuși, datorită cercetărilor care au avut loc în ultimele decenii, există în prezent mai multe tratamente eficiente pentru acnee. Primul și cel mai important pas este să vă prezentați la medicul dermatolog pentru a identifica tipul de acnee cu care vă confruntați, ca mai apoi să vi se stabilească tratamentul potrivit. De exemplu, dacă aveți puncte negre, doriți un tratament care să vă poată desfunda porii. Un medicament pentru acnee care conține adapalenă vă poate desfunda porii și poate preveni apariția noilor puncte negre. În plus, nu aveți nevoie de prescripție medicală. Pentru acneea profundă și dureroasă, veți avea nevoie de un tratament care funcționează asupra porilor înfundați, asupra bacteriilor, inflamației și excesului de sebum. Pentru a obține un tratament care să atingă toate aceste obiective, din nou aveți nevoie de ajutorul unui dermatolog. Indiferent de tipul de acnee care vă cauzează neplăceri, cercetările arată că există tratamente. 

Iată cum puteți avea grijă acasă de pielea cu tendință acneică:

Respectați o rutină blândă de îngrijire a pielii

Asta înseamnă să vă tratați pielea cu blândețe, folosind produse care și-au dovedit eficiența. Cu siguranță, ați încercat cel puțin odată să scăpați rapid de un coș, de petele cauzate de acnee sau de excesul de sebum. Deși mișcările agresive, exfolierea și folosirea unui prosop aspru păreau soluții eficiente, în realitate nu fac altceva decât să vă irite și mai tare pielea. Cercetările au arătat că de fiecare dată când pielea este iritată, este predispusă la și mai multe erupții acneice. Pentru a vă curăța pielea, îngrijirea delicată funcționează cel mai bine. 

Folosiți numai produse de îngrijire a pielii, protecție solară și machiaj fără ulei

Dacă suferiți de acnee, asta înseamnă că aveți porii înfundați, iar pentru a scăpa de acnee, trebuie să desfundați acei pori. Dacă aplicați orice produs care conține ulei, cel mai probabil vă veți bloca din nou porii, iar asta poate duce la apariția mai multor erupții. Atunci când achiziționați produse pentru îngrijirea pielii acneice, citiți cu atenție eticheta. Producătorul trebuie să menționeze că produsul nu conține ulei, este non-comedogen și nu blochează porii.  

Adoptați o atitudine răbdătoare

În prezent, există nenumărate produse care pot face ca erupțiile acneice să pară mai puțin vizibile chiar peste noapte. Orice produs care reduce umflarea și roșeața diminuează vizibilitatea acneei. Totuși, pentru a scăpa de pete, de acnee și de cicatricile post-acneice și pentru a preveni apariția altora noi, este nevoie de timp. În general, este necesar să respectați același tratament timp de 6 până la 8 săptămâni pentru a vedea îmbunătățiri. 

Taguri: acneedermatologie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elenamartin-ro/totul-despre-acnee