Centrul de Excelenţă în Operă România -cursuri de măiestrie dedicate tinerilor artişti lirici -

Locul desfasurarii: Ateneul Roman

Organizator: ELITE ART Club UNESCO, Opera Romana, Filarmonica George Enescu

Centrul de Excelenţă în Operă  România -cursuri de măiestrie dedicate tinerilor artişti lirici -

Centrul de Excelenţă în Operă

 România

-cursuri de măiestrie dedicate tinerilor artişti lirici -

(4-10 Mai 2011)

 

 

ELITE ART Club UNESCO în parteneriat cu  Opera Naţională Bucureşti şi Filarmonica „George Enescu” anunţă organizarea primei ediţii a Centrului de Excelenţă în Operă, în perioada 4-10 mai 2011.

 

Cursurile se vor desfăşura în perioada 4-10 Mai 2011, la Ateneul Roman. Acestea sunt structurate în două sesiuni de masterclass (masterclass de canto, coordonat de mezzo-soprana Viorica Cortez şi mastercalss dedicat pregatirii rolului-actorie, susţinut de către regizorul american Vincent Liotta) şi o sesiune de pregatire, sub coordonarea tenorului Marius Budoiu.

 

Cursurile se vor finaliza cu două concerte de gală:

 

  • 9 Mai, ora 19:00, Ateneul Român: Tineri pentru excelenţă, concert cu pian
  • 10 Mai, ora 19:30, Opera Naţională din Bucureşti: Grand Opera Gala Concert, un concert susţinut de tineri interpreţi ai Centrului de Excelenţă în Operă, din România, cu participarea Orchestrei Operei Naţionale, sub bagheta dirijorului Iurie Florea. Invitaţi de onoare: VIORICA CORTEZ şi MARIUS BUDOIU

 

Cursurile se adresează tinerilor artişti lirici, studenţilor şi absolvenţilor Academiilor de Muzică, precum şi tinerilor actori şi regizori (Masterclass pregatirea rolului/actorie),din ţară si din străinătate.

 

Studentii  români şi străini, precum şi  angajatii Operei Naţionale Bucureşti pot beneficia de 4 burse, reprezentând un discount de pana la 50% din  taxa de curs.

Acordarea burselor se va face pe baza cv-ului şi a 2 demo-uri audio sau video, trimise pana la data de 20 Aprilie 2011, la adresa: mihaela.bogdan@eliteart.org. Pentru a intra in concursul de acordare a burselor, inscrierea este obligatorie.

 

Data limită de înscriere este 29 aprilie 2011.

Numarul maxim de participanţi: 15 participanţi activi şi 30 pasivi

 

Condiţiile de participare şi formularuld e înscriere se găsesc pe site-ul www.eliteart.org

PARTENERI: Opera Naţională Bucureşti, Filarmonica „George Enescu”

PARTENERI MEDIA: Radio România Cultural, 7Seri, Modernism, Iconcert, Observatorul cultural, Port.ro

Despre ELITE ART CLUB UNESCO

ELITE ART Club UNESCO este o asociație culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane românești şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor. Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de

Confirmare pana la data: 29 aprilie 2011

Participare: Taxa de participare