Expoziţie \'\'Pictori de azi la Balcic -2010\': Vitalie Butescu, Sergiu Plop, Gheorghe Zvarici

BUCURESTI - 7 octombrie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Luni, 11 octombrie2010, orele 18.30, ELITE ART Club UNESCO anunţă deschiderea expoziţiei Pictori de azi la Balcic, ediţia a VIII-a, la Galeria Galateca (Biblioteca Centrală Universitară), din strada C.A Rosetti, nr.2.


Pictori de azi la Balcic -2010: Vitalie Butescu, Sergiu Plop, Gheorghe Zvarici


Luni, 11 octombrie2010, orele 18.30, ELITE ART Club UNESCO anunţă deschiderea expoziţiei Pictori de azi la Balcic, ediţia a VII-a, la Galeria Galateca (Biblioteca Centrală Universitară), din strada C.A Rosetti, nr.2.

Vernisajul expoziţiei va fi găzduit de către Mihaela Dragomir (preşedinte ELITE ART Club UNESCO).
Expoziţia face parte din cel mai important proiect privat de artă contemporană românească, „Pictori de azi la Balcic” şi prezintă lucrări realizate anul acesta, în cadrul ultimei tabere de pictură de la Balcic, de către artiştii plastici Vitalie Butescu, Sergiu Plop şi Gheorghe Zvarici.

Pentru artistul Vitalie Butescu, aceasta nu este prima expoziţie în cadrul proiectului mai sus amintit. În luna mai 2007 a participat la cea de-a IV-a ediţie a Taberei de Creaţie ”Pictori de azi la Balcic”, finalizată cu o expoziţie de grup la Institutul Bancar Român (iunie) şi la Muzeul de Artă din Constanţa (august).

Sergiu Plop şi Gheorghe Zvarici s-au alaturat în acest an grupului de pictori iubitori ai Balcicului. Lucrările lor surprind magistral picturalitatea şi încărcătura spirituală a acestei loc magic, încărcat de istorie. Castelul Reginei Maria, vilele parcului regal, gradinile, argintiul ţărmului, cartierele tătărăşti au stimulat creativitatea pictorilor, care au reuşit să surprindă şi să transmită privitorilor farmecul Balcicului.

Expoziţia va fi deschisă zilnic, în perioada 11 – 21 octombrie, între orele 11.00-19.00, la Galeria Galateca (Biblioteca Centrală Universitară), din strada C.A Rosetti, nr.2.

Despre Elite Art Club UNESCO

ELITE ART Club UNESCO este o asociaţie culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane româneşti şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Printre proiectele reprezentative menţionăm concertele PROMS of Delight, care îmbină după un concept inovator muzica simfonică şi stilurile pop, jazz, cross-over, fiecare ediţie bucurându-se de aprecierea unui public numeros. De o mare vizibilitate se bucură şi proiectul de arte vizuale „Pictori de azi la Balcic”.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este membră afiliată Jeunesses Musicales International este cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.
Irina ROSU
0755046594
info@eliteart.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/elite-art-club-unesco/expozitie-pictori-de-azi-la-balcic-2010-vitalie-butescu-sergiu-plop-gheorghe-zvarici