O EXPOZIŢIE CA O JUCĂRIE!

BUCURESTI - 31 mai 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

În luna iunie, Elite Art Gallery şi ELITE ART Club UNESCO îşi deschide porţile, timp de 10 zile, pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 103 ani şi vă invită la vernisajul expoziţiei Joyful Worlds (Lumile Bucuriei) - Desene pentru părinţii care-şi iubesc copiii, eveniment care va avea loc marţi, 1 iunie, ora 18.00, la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti, strada Academiei, numărul 15 (în spatele Teatrului Odeon).

Cu patru luni în urmă, artiştii s-au întâlnit cu specialiştii în educaţie şi divertisment, rezultatul acestei întâlniri fiind o serie de obiecte cu dublă valoare, artistică pe de o parte, dar şi educativă (o scenă de teatru de păpuşi, tablouri, o carte din ilustraţii, decoraţiuni pentru camera copilului, jucării) care să sprijine dezvoltarea personală a celui mic (cu accent pe creativitate, inteligenţă, încrederea în sine) şi să susţină comunicarea profundă între părinte şi copil.

Toate elementele expuse sunt realizate de către trei tineri artişti plastici: Ion Andrei Puican (priceput într-ale desenului şi cu o imaginaţie de nestăvilit), Doina Zavadschi (cea care a dat culoare Lumilor Bucuriei) şi Iulian Danciu (cel ce a tăiat lemnul cu pricepere, răbdare şi bucurie, pentru a oferi suportul din care s-au nascut aceste lumi.

Expoziţia va fi, pe parcursul celor 10 zile, locul unde copiii şi părinţii se pot juca împreună în cadrul atelierelor de creaţie organizate (desen, modelaj, colaj şi teatru de păpuşi).

Special pentru părinţi am organizat o întâlnire cu binecunoscutul pedagog Irina Petrea (Super Nanny), care ne va dezvălui importanţa folosirii tehnicilor creative în procesul de formare a personalităţii copilului.
Psihologul Gina Bălan, specializat în terapia prin artă, vine la întalnirea cu părinţii şi copiii şi ne propune un week-end în care să ne relaxăm cu ajutorul art-terapiei şi, de ce nu, să tragem o concluzie în ceea ce priveşte nevoile de comunicare în relaţia părinte-copil.

Joyful Worlds –Desene pentru părinţii care-şi iubesc copiii este o expoziţie în care sunteţi aşteptaţi nu ca simpli vizitatori, ci ca prieteni,pentru a intra într-un joc al imaginaţiei şi al bucuriei.

Timp de zece zile(1 – 10 iunie), puteţi vizita expoziţia între orele 10.00-18.00.

Detalii despre invitaţi, evenimente şi programul acestora găsiţi la www.eliteart-gallery.com