Comunicat de Presa "BALCIC 2011"

Locul desfasurarii: Galeriile Elite Art

Organizator: Elite Art Gallery

Comunicat de Presa

ELITE ART Club UNESCO anunţă deschiderea expoziţiei de pictură BALCIC  2011, joi,

3 noiembrie, ora 18:30, la ELITE ART GALLERY, strada Academiei, nr.15, sector 1, Bucureşti.

        Expoziţia cuprinde lucrări aparţinând celor 8 pictori care au participat anul acesta la tabara de creaţie de la Balcic, în perioada 12-19 iulie: Olimpia Hinamatsuri-Barbu, Ionut Theodor Barbu, Anca Boeriu, Ilie Chioibas, Mariea Petcu Chioibas, Gavril Kovacs, Florin Stoiciu şi Eugen Vasile.

         Proiectul a fost iniţiat în 2004 de pictoriţa Marilena Murariu, împreună cu asociaţia culturală  Elite Art Club UNESCO, obiectivul său fiind reînvierea spiritului Balcicului în pictura românească. Considerat în perioada interbelică o adevărată Mecca a artiştilor plastici, în micul oraş de pe coasta Mării Negre se reuneau în fiecare vară nu mai puţin de 150 de pictori. Tonitza, Ghiaţă, Steriadi, Pallady, Ressu, Muntzer, Dărătescu sunt doar câteva nume care obişnuiau să frecventeze locul pentru a picta.

          Anul acesta, “BALCIC 2011” îşi propune noi atitudini, noi interpretari asupra acestui “topos artistic şi poetic”.

s          Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3 - 24 noiembrie , de luni până vineri, între orele 11.00-19.00, sâmbătă,  între 11.00-14.00 la ELITE ART GALLERY ( Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti), din strada Academiei, nr.15.

 

Confirmare pana la data: 3 noiembrie 2011

Participare: Intrare libera