Craiova, 10 iulie 2009 – Elpreco S.A. anunţă schimbări în structura organizatorică

Craiova - 10 iulie 2009

Comunicat tip General in Constructii

Perioadele deosebite cer abordări deosebite. Nu putem nega faptul că turbulenţele de pe pieţele economico-financiare de nivel mondial nu ne afectează şi pe noi, românii. Tranzităm o perioadă în care „replanificarea” şi „reorganizarea” sunt cuvinte cheie. Adaptarea la condiţiile actuale ale pieţei necesită utilizarea tuturor instrumentelor şi pârghiilor economiei.

Craiova, 10 iulie 2009 – Elpreco S.A. anunţă schimbări în structura organizatorică

Economia ne dă în această perioadă un test de tehnici elementare de supravieţuire pe timp de criză. Reorganizarea, ca proces specific tranzitării unei etape dificile în economia unei societăţi, presupune efectuarea unor eforturi mai puţin pozitive. Procesul de restructurare presupune renunţarea la vechile obişnuinţe şi crearea unor deprinderi noi, însuşirea de noi cunoştinţe şi a unor noi comportamente profesionale, care să aibă ca rezultat realizarea unei activităţi performante.

Începând cu ultimul trimestru al anului 2008, Elpreco derulează un proiect de reducere a costurilor şi eficientizare a fluxurilor de activitate, proiect ce a generat reduceri substanţiale. Una din liniile strategice de dezvoltare a afacerii companiei era de implementare de servicii şi produse conexe care să completeze oferta către clientul final şi să permită utilizarea forţei de muncă actuale, însă planurile au fost dejucate de evoluţia nefavorabilă a pieţei materialelor de construcţii şi implicit reducerea cererii de materiale de construcţii alături de blocajul financiar existent, în termeni de creditare şi de capital de lucru.

Turbulenţele economico-financiare afectează fără echivoc toate ramurile, într-o mai mică sau mai mare măsură fapt pentru care începând cu jumătatea lunii septembrie a acestui an, până la 300 de angajaţi ai Elpreco S.A. Craiova vor fi parte a unui proces de restructurare ce prevede acordarea de plăţi compensatorii în cuantumul a 20 de salarii de bază negociate la nivelul companiei. Deoarece Elpreco se simte un partener de baza al comunităţii locale precum şi a faptului că s-a gândit la astfel de situaţii, plăţile compensatorii acordate celor disponibilizaţi le vor permite să depăşească mai uşor perioada până la revenirea economiei şi reluarea activităţii.

Despre Elpreco SA

Elpreco produce elemente din beton celular autoclavizat (BCA), sisteme de invelitori si accesorii pentru acestea, elemente pentru pavaj si sisteme de canalizare din beton.

Incepand cu sfarsitul anului 2007, Elpreco are ca actionar majoritar grupul irlandez CRH
Elpreco S.A.

office@elpreco.ro