eMAG a ales atragerea unui investitor strategic

BUCURESTI - 24 aprilie 2009

Comunicat tip General in IT&C

eMAG, liderul pietei romanesti de comert online, anunta atragerea unei investitii de capital in urma unei tranzactii prin care Asesoft Distribution preia 51% din actiunile retailerului online.

Cresterea continua si intr-un ritm accelerat a afacerii eMAG a facut evidenta inca din primavara anului trecut nevoia de a atrage un investitor pentru capitalizarea companiei. Au fost sustinute in acest interval discutii si negocieri cu mai multi investitori financiari si strategici, in final decizia actionarilor fiind de a merge in directia unei investitii strategice.

‘Asa cum se intampla mereu in viata, solutiile sunt mai aproape de noi decat credem. Dupa mai bine de un an de discutii chiar si cu investitori externi, am decis sa mergem alaturi de un partener care s-a aflat foarte aproape de noi in ultimii sapte ani. Acordul dintre cele doua companii este unul strict financiar, fiecare isi va continua independent linia proprie de business si isi va pastra focusul pe piata pe care activeaza: Asesoft pe distributie si eMAG pe cea de retail online.’ - a declarat Radu Apostolescu, Director Marketing si cofondator eMAG.

Pozitia financiara foarte solida obtinuta de eMAG in urma capitalizarii reprezinta pentru furnizori garantia unui canal sigur de vanzare si promovare a produselor iar pentru clienti siguranta unui retailer cu o calitate din ce in ce mai buna a serviciilor oferite.

Razvan Ziemba, Director Executiv Asesoft:
‘Nu o sa favorizam eMAG ca si client al Asesoft, o sa sprijinim in continuare toti partenerii Asesoft. eMAG reprezinta sub 10% din vanzarile Asesoft, eMAG vinde peste 15.000 produse de la peste 500 de producatori in timp ce Asesoft vinde aproximativ 2.000 de produse de la 50 producatori’

Sinergiile logistice intre eMAG si Asesoft care se vor concretiza mai usor acum vor fi baza construirii platformei de comert online eMAG la care sa aiba acces in egala masura orice distribuitor si comerciant, pe modelul Amazon.com. Viziunea eMAG ramane neschimbata si centrata in continuare pe nevoile clientului de a avea acces la o baza cat mai larga de produse, servicii si informatii.

Iulian Stanciu, Director General Asesoft:
‘Pentru noi eMAG este o investitie, o oportunitate. Cred ca ne apropiem de punctul culminant al crizei din retail, ceea ce inseamna vanzarile cele mai slabe, de acum ne asteptam la o singura directie pentru toata piata: in sus.’

Despre eMAG.ro

Lansat in 2001 ca un magazin online de sisteme de calcul si produse de birotica, eMAG se numara printre creatorii pietei de comert electronic din Romania. Calitatea serviciilor oferite si orientarea catre client au propulsat eMAG in pozitia de lider pe piata vanzarilor online. eMAG are un portofoliu in care se regasesc atat produse si solutii IT si de comunicatii, cat si echipamente electronice high-end. eMAG este operat de companiile Dante International si eMAG International. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.emag.ro.

Asesoft Distribution
Asesoft Distribution a încheiat anul 2008 cu o cifră de afaceri de 127 milioane USD, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, iar pentru 2009 îşi propune afaceri de 130 milioane USD. Compania de distribuţie IT are o bază de clienţi formată din peste 1.000 reselleri activi şi este furnizor important al reţelelor de retail locale. Asesoft Distribution are în portofoliu o gamă de produse completă, reprezentând furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, APC, BitDefender, Creative, Dell, Delux, D-Link, Elixir, Galaxy, Genius, Gigabyte, HIS, Horizon, Intel, Kingston, Kingmax, Lexmark, LG, LITE-ON, Microsoft, PQI, Samsung, Seagate, Western Digital.
eMAG
Contact: Radu Apostolescu, Director Marketing
E-mail: radu.apostolescu@emag.ro
Tel: 0747.36.24.02

Asesoft Distribution
Contact: Iulian Stanciu, Director General
E-mail: iulian.stanciu@asesoft.ro
radu.apostolescu@emag.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/emag-ro/emag-a-ales-atragerea-unui-investitor-strategic