Ziua Parintilor de Ingeri - cand Iubirea si dorul se inalta spre cer

BUCURESTI - 21 mai 2012

Comunicat tip General in Social

Bucuresti, 21 mai 2012 – Si in acest an copilasii plecati dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri, singurul eveniment din Romania si cel mai mare din lume de acest gen.

Ziua Parintilor de Ingeri - Cel mai mare eveniment de comemorare a copiilor plecati dintre noi

Ziua Parintilor de Ingeri - Cel mai mare eveniment de comemorare a copiilor plecati dintre noi

 "Cat vom trai noi, vor trai si ei pentru ca ei sunt parte din noi atat timp cat ne vom aminti de ei" 

Sylvan Kamens & Jack Riemer

Aflat la a cincea editie, evenimentul se va desfasura simultan in 15 orase din tara si 5 din strainatate (Londra si Harlow din Anglia, Jossigny si Bastia din Franta si Toledo din Spania), duminica, 27 mai, incepand cu 17.30 (ora Romaniei)

Părinţii, apropiatii acestra si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, in toate cele 20 de orase, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

Anul acesta, in Bucuresti, evenimentul se desfasoara in alta locatie decat cea de pana acum, si anume, in Parcul IOR, intrarea dinspre intersectia strazilor Baba Novac si Campia Libertatii.

„Credem ca aceasta schimbare marcheaza o noua etapa in evolutia Organizatiei E.M.M.A. Este timpul sa devenim mai vizibili in ochii opiniei publice. Incet, incet lumea incepe sa inteleaga care este rolul si misunea noastra, sa priveasca cu alti ochi Parintii de Ingeri si, prin alegerea unei locatii deschise publicului larg, am dorit sa oferim tuturor posibilitatea sa fie mai aproape de noi, mai usor.

Ca in fiecare an, si anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de lângă ei!

Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii", a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Primul balon care se va inalta de la Bucuresti va fi dedicat micutei care si-a pierdut viata recent,  in apropierea locului in care se va desfasura evenimentul.

Ora de incepere pentru toate evenimentele din tara va fi 17.30.

Locatiile de desfasurare a Zilei Parintilor de Ingeri, in orasele din Romania sunt:

BUCURESTI – Parcul IOR (intrarea dinspre intersectia strazilor Campia Libertatii cu Baba Novac)

BAIA MARE - Campul Tineretului in fata Muzeului de Etnografie

BRASOV – Pracul Central Titulescu

BUZAU – Parcul Crang

CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere 

CONSTANTA – Plaja Modern

DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna 

GALATI – Parcul Oraselul Copiilor

IASI – Parcul de la Palatul Culturii

ORADEA  - Oraselul Copiilor – Parcul Rogerius

PITESTI - Parcul Primariei, cu sprijinul Asociatiei „Sprijin pentru viata”

SATU MARE – Piata Libertatii, in fata statuii Vasile Lucaciu

SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu

TARGU JIU - Piata Prefecturii, la Catedrala

TIMISOARA – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)

 

Pentru mai multe informaţii puteti scrie pe contact@organizatiaemma.ro

Despre EMMA- Eternul Miracol Materna Alinare

Organizatia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, infiintata in 2008, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat.
Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă si de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil si, in mod special, celor care isi pierd copilul inainte ca acesta sa se nasca, durerea acestora fiind cel mai putin inteleasa.