Conferința "Copiii în era digitală"

BUCURESTI - 2 octombrie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate

Live site

Diana Graber, creatoarea Cyber Civics, programul de educație digitală pentru copii premiat în SUA și autoarea cărții: “Raising Humans in the Digital World”, va susține o conferință online despre copii și tehnologie la invitația English Kids Academy și a Editurii NICULESCU.

Conferința Copiii în era digitală

Conferința Copiii în era digitală

Expertul mondial în educație digitală, Diana Graber, va susține online o conferință despre copii în era digitală și cum îi ajutăm să aibă o relație sănătoasă cu tehnologia.

Evenimentul este organizat de English Kids Academy, International House și Editura NICULESCU.

Într-o perioadă în care tehnologia a devenit condție de bază în învățare căutăm cu toții un echilibru. Cum definim acest echilibru atunci când copilul este obligat să stea ore în șir în fața unui calculator? Cum contracarăm efectele tehnologiei? Cum noi părinții, profesorii și comunitatea în care trăim, îi ajutăm copiii să aibă o relație sănătoasă cu tehnologia?

Conferința Copiii în era digitală. Cum îi ajutăm să aibă o relație sănătoasă cu tehnologia.  va avea loc online, sâmbătă 24 octombrie 2020, începând cu ora 18:00 și este deschisă publicului larg.

Participanții vor înțelege cum să ajute copiii mici să pună o bază solidă a abilităților emoționale și sociale de care vor avea nevoie atunci când vor începe să utilizeze tehnologiile digitale.

Vor fi prezentate patru abilități digitale care îi ajută pe copiii mai mari să prospere online:

-gestionarea reputației

-conștientizarea timpului de expunere la ecrane

-crearea și menținerea unor relații online sigure

-păstrarea confidențialității lor online.

În cele din urmă, participanții vor înțelege cum să îi ajute pe tineri să își folosească instrumentele digitale în moduri pozitive și productive.

În timpul conferinţei se va lansa versiunea românească a volumului „Copiii în era digitală. Cum îi ajutăm să aibă o relație sănătoasă cu tehnologia.”

„În English Kids Academy studiem cu cea mai mare atenţie care sunt condiţiile unei folosiri echilibrate a tehnologiei moderne în procesele educaţionale dar şi în viaţa de zi cu zi a copiilor noştri.

Suntem în legătură cu cei mai buni specialişti din lume dar şi din România care cercetează impactul pe care telefoanele mobile, tabletele etc. îl au asupra învăţării, asupra sănătăţii corpului, creierului, asupra sănătăţii mentale şi a calităţii relaţiilor noastre cu cei din jur.

Toţi specialiştii și toate studiile ştiinţifice recente din domeniu pun în lumină faptul că există o tendinţă în creştere de folosire neadecvată, de folosire excesivă a tehnologiei moderne care care conduce în ultimă instanţă la o stare de dependenţă greu de tratat şi cu risc mare de revenire. În această conferinţă Diana Graber, creatoarea Cyber Civics, programul de educație digitală pentru copii premiat în SUA și autoarea cărții: “Raising Humans in the Digital World”, va prezenta modalitățile prin care ne putem ajuta copiii mici să pună o bază solidă a abilităților emoționale și sociale de care vor avea nevoie atunci când vor începe să utilizeze tehnologiile digitale. De asemenea, va prezenta patru abilități digitale care îi ajută pe copiii mai mari să prospere online și cum tinerii pot învăța să își folosească instrumentele digitale în moduri pozitive și productive.”, a declarat Mihai Laurențiu Gânj, președinte International House și English Kids Academy.

”Noi suntem mereu preocupați să venim în întâmpinarea nevoii de informare a cititorilor, cu cărți de cea mai bună calitate, atent analizate din punct de vedere al conținutului și care să poarte semnătura unei autorități în domeniul abordat. Colaborarea cu Diana Graber ne onorează și este pentru noi o imensă satisfacție de a putea aduce în fața publicului din România un pionier al cercetării psihologiei umane în mediul virtual și al modului în care umanitatea se schimbă sub impactul tehnologiei.” ne-a împărtășit Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU.

Despre Diana Graber

DIANA GRABER este profesoară, specializată în educația digitală, având un masterat în “Psihologie media și Schimbări sociale”.

De asemenea, este cofondatoare a Cyberwise, o organizație care se ocupă cu siguranța în mediul online și cu educația digitală, precum și creatoare a Cyber Civics, un program inovator și premiat în SUA despre utilizarea adecvată a tehnologiei, care este predat acum elevilor din peste 30 de state americane, dar și din Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și Africa.

Despre International House Bucharest

International House Bucharest este liderul cursurilor de limbi straine din România și este membru al International House World Organization, organizație care numără peste 160 de centre de limbi străne în peste 50 tari. International House, cu o existență de peste 67 de ani pe piața produselor culturale și având sediul în Londra a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume – primul curs de pregătire a profesorilor de engleză din lume a avut loc în International House în Londra, acum mai bine de 67 de ani. International House este prezentă pe piața din România de peste 18 ani.

Începând cu iunie 2020, International House Bucureşti a devenit primul – şi în prezent singurul – centru acreditat care oferă toate cele trei module DELTA în România (modulul 2 fiind asigurat aici în premieră absolută, acum). În felul acesta, IH Bucureşti a intrat în „prima ligă” a centrelor de formare a profesorilor care sunt acreditate de Cambridge Assessment English să organizeze acest program de înaltă calificare TESOL. Altfel spus, IH Bucureşti a devenit parte dintr-o elită de doar 85 de centre DELTA din întreaga lume – dându-le profesorilor de engleză care lucrează la noi în ţară posibilitatea să se înscrie în acest program chiar aici, de acum înainte.

Informaţii suplimentare: http://www.ih.ro/

Despre English Kids Academy

English Kids Academy este divizia International House specializata în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți.

English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge. 

Cursanţii EKA, prin rezultatele obţinute la examene, se plasează în elita utilizatorilor de engleză de pe glob studiind la cel mai bun centru de pregătire Cambridge din România, la categoria “Step by Step”, calificativ obținut în cadrul Preparation Centre Awards, competiție organizată de Cambridge Assessment English. Începând cu februarie 2020 English Kids Academy a primit distincția de Gold Preparation Centre, statut de maximă recunoaştere a performanţei în pregătirea copiilor pentru examenele Cambridge.

De anul acesta, English Kids Academy este singura organizație de educație din România în care este implementat RULER, programul de dezvoltare a inteligenței emoționale și sociale de la Yale Center For Emotional Intelligence din SUA, universitatea unde a fost pentru prima dată în lume definit și aprofundat conceptul de inteligență emoțională.

Informaţii suplimentare: http://www.englezacopii.ro/

Despre Editura NICULESCU

Editura NICULESCU este una dintre cele mai vechi și respectabile din România. Înfiinţată în anul 1993, prin eforturile prof. univ. dr. ing. Cristian Niculescu, editura a trecut printr-o serie de transformări, odată cu evoluția pieței de carte. În prezent în oferta editurii veți găsi o vastă colecție de carte informativă pentru copii, adolescenți, tineri, adulți și seniori, care are în centru dezvoltarea și evoluția umană.

Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor cititorilor prin aducerea pe piață a celor mai căutate titluri, sub semnătura autorilor de marcă pe domeniul de interes. Suntem consecvenți în munca editorială, pasionați de conținutul relevant și creativi în activitatea grafică.

Domeniile editoriale includ carte pentru copii, ghiduri, auxiliare și memoratoare pentru pregătirea școlară individuală suplimentară, informare și evoluție personală, beletristică și nu în ultimul rând limbi străine (cursuri pentru începători şi avansaţi, ghiduri de conversaţie, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru copii şi adulţi).

Editura NICULESCU, distribuitor autorizat Oxford University Press, a inaugurat unicul Centru de testare Oxford din România, în parteneriat cu Oxford Test of English.

Informaţii suplimentare: http://www.niculescu.ro/