După 18 ani: majoratul International House Bucharest, misiune în plin curs de îndeplinire

BUCURESTI - 21 noiembrie 2019

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura

Live site

Joi, 10 octombrie 2019, International House Bucharest (IH Bucharest), pe numele său oficial IHB Language Training Centre SRL, şi-a ţinut petrecerea de majorat. La Hotel Caro din Bucureşti i-a avut oaspeţi pe reprezentanţii Departamentelor de Resurse Umane ale companiilor noastre client: Deutsche Bahn Cargo, Mondelēz, BRD, Engie, Holcim, JTI, KPMG, Merck, Philips, Adecco, etc.; de asemenea, ne-au fost alături reprezentanţi ai altor clienţi non-corporate şi parteneri precum Consiliul Concurenţei, Ambasada Slovaciei sau Opera Comică.

.

.

Au depănat poveşti despre proiecte şi realizări, despre provocări incitante şi bucuria găsirii soluţiilor, despre încredere şi lucrul împreună şi prietenie. Iar… la un bun pahar de vorbă merge, desigur, un bun pahar de vin! Sponsorii evenimentului, Produse Moldoveneşti şi Sweet Moments, au avut grijă ca degustarea de vin şi candy barul oferite la petrecere să ne îndulcească timpul petrecut împreună. Acesta a mai cuprins mulţumirile şi gândurile pe care Preşedintele IHB, Mihai Laurenţiu Gânj, le-a adresat invitaţilor, dar şi piesa de teatru „Metoda”, de Jordi Galceran, în interpretarea a patru actori de la Teatrul Nottara.  

Dar ce, mai exact, a sărbătorit International House Bucharest la aniversarea a 18 ani de existenţă? În 2002, când a început să facă primii paşi, era unul dintre nu foarte numeroasele centre de limbi străine din România. Oferea în principal cursuri de engleză angajaţilor din companii şi cursuri de română străinilor rezidenţi în ţara noastră. Cu trecerea anilor, portofoliul de cursuri pentru adulţi s-a îmbogăţit (cursuri de franceză, cursuri de germană, italiană, spaniolă, japoneză, etc.), iar în special din 2005 încoace oferta de cursuri de engleză pentru copii s-a consolidat, a devenit din ce în ce mai consistentă şi inovatoare, prin munca remarcabilă depusă de divizia IH Bucharest pentru copii, English Kids Academy (EKA).

Pas cu pas, proiect după proiect, IH Bucharest a crescut timp de 18 ani, pentru ca astăzi, la vârsta considerată „a maturizării”, să ajungă să ofere mult mai mult decât formarea competenţelor de limbi străine la adulţi şi copii.

1) Conferinţe: în ultimii ani a organizat conferinţele EKA despre o gamă de subiecte relevante pentru construirea relaţiei părinte-copil (inteligenţă emoţională, rolul tatălui, reuşita adolescenţilor, tehnologia), iar pe 12 octombrie 2019 a co-organizat „The Cyber Effect”, evenimentul cu sute de participanţi care a avut-o drept principală vorbitoare pe cea mai importantă expertă mondială în cyberpsihologie, Dr. Mary Aiken, şi care a fost elogiat de actori media precum Hotnews, Digi24 sau cotidianul „Libertatea”.

2) Programe de dezvoltare pentru copii: cele mai proaspete iniţiative puse în practică de EKA sunt lansarea unui Program de Consiliere pentru părinţi privind folosirea echilibrată a tehnologiei de către copii şi adolescenţi, şi înfiinţarea Young Readers Community, care îşi propune să consolideze prin lectură, şi în afara lecţiilor de engleză, abilităţile socio-emoţionale ale copiilor şi să îi formeze pe aceştia drept „cititori pe tot parcursul vieţii”.

3) Centru de formare a profesorilor: anul acesta a inaugurat Teacher Training Centre, unde profesorii de engleză de oriunde pot urma două cursuri recunoscute internaţional. Primul, acreditat de Universitatea din Cambridge, se numeşte CELTA (Certificate of English Language Teaching to Adults),  şi este cel mai prestigios curs de formare a profesorilor de engleză pentru adulţi, la nivel mondial. Al doilea, IHCYLT (International House Certificate in Teaching Young Learners and Teenagers), asigură formarea profesorilor de engleză pentru copii şi adolescenţi.     

4) Premii: numai în 2019 a primit, pentru al doilea an consecutiv, premiul iStudy Guide pe 2019/2020 pentru excelenţă în predare (cu aprecieri speciale pentru calitatea curriculei de curs, dotările şi profesionalismul oferite de IHB), precum şi 4 premii în cadrul celei de-a XXVII-a ediţii a Topului Naţional al Firmelor Private din România, organizat de Consiliul IMM-urilor din România, pentru productivitate şi valoarea adusă comunităţii şi economiei româneşti. 

Astfel, după 18 ani de existenţă International House Bucharest este recunoscătoare pentru realizările obţinute, își reînnoiește angajamentul faţă de cursanţii adulţi şi copii, își reafirmă devotamentul pentru educaţie, pentru dezvoltare. Şi se pregătește cu acelaşi entuziasm constructiv pentru viitor!   

 

Despre English Kids Academy

Despre International House Bucharest
International House Bucharest este liderul cursurilor de limbi straine din România și este membru al International House World Organization, organizație care numără peste 150 de centre de limbi străne în peste 50 tari. International House, cu o existență de peste 65 de ani pe piața produselor culturale și având sediul în Londra a pus bazele standardelor predării limbii engleze în lume – primul curs de pregătire a profesorilor de engleză din lume a avut loc în International House în Londra, acum mai bine de 50 de ani.
International House este prezentă pe piața din România de 16 ani. De anul acesta, International House București a lansat centrul CELTA de formare a profesorilor, alăturându-se astfel unui grup de elită format din peste 300 de centre aflate în parteneriat cu Cambridge Assessment English în 70 de ţări din lume, şi devenind unul dintre cele 58 de Centre CELTA de Formare Profesională pe care International House World Organisation (IHWO) le are la nivel global şi unde 4000 de profesori urmează cursul CELTA în fiecare an.
Informaţii suplimentare: http://www.ih.ro/

Taguri: ih bucharest