CERCETARE PRIVIND PROPUNERILE DE DEZINCRIMINARE A CONSUMULUI DE DROGURI SI DE LEGALIZARE A PROSTITUTIEI

BUCURESTI - 25 septembrie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Compania de cercetare eResearch Corp a desfasurat in perioada 24-25 Septembrie 2009 o cercetare de tip cantitativ pe un esantion de 1197 persoane avand drept tema: modul in care persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, din mediul urban, percep propunerile de dezincriminare a consumului de droguri si de legalizare a prostitutiei.

CERCETARE PRIVIND PROPUNERILE DE  DEZINCRIMINARE A CONSUMULUI DE DROGURI SI DE LEGALIZARE A PROSTITUTIEI

Un procent de 58.5% din persoanele intervievate isi exprima dezacordul cu dezincriminarea consumului de droguri usoare.

Suporterii unei asemenea initiative legislative (34%) sunt mai degraba barbati (62%) si persoane
din generatia post-decembrista 18-34 ani ( 47%).

Initiativa privind consumul de droguri usoare arunca o umbra asupra imaginii oamenilor politici care o sustin (conform a 53% din persoanele intervievate).

In cazul legalizarii prostitutiei permisivitatea fata de aceasta initiativa se dovedeste a fi mult mai mare decat in cazul dezincriminarii drogurilor usoare (56% fata de doar 34%). Aceasta atitudine poate fi explicata prin perceperea prostitutiei ca “un rau necesar”.

Cei care tind sa fie de acord cu initiativa legislativa ce priveste prostitutia sunt mai degraba barbati (57%), cu varste cuprinse in intervalul 18-44 ani (64%), persoane casatorite (54%).

Portretul persoanei politice care sustine aceste initiative este unul care intruneste simultan urmatoarele caracteristici: persoana deschisa la minte dar cu o moralitate indoielnica, isi urmareste in principal anumite interese personale si este mai curand neinteresat de problemele societatii.

Persoanele intervievate au recunoscut imediat initiatorul acestor propuneri in persoana presedintelui Basescu (50%).

Patriarhul Daniel este perceput drept principalul adversar al acestor initiative.

Ceilalti oameni politici (cu exceptia presedintelui PRM – CV Tudor) au fost mentionati doar accidental ca si sustinatori/opozanti ai acestor initiative legislative. CV Tudor este situat in tabara adversarilor unor asemenea initiative de 12% din persoanele intervievate in cazul problemei drogurilor usoare si de 7% in cazul problemei prostitutiei.

Cu toate ca 31% dintre persoanele intervievate nu au decis inca politicianul cu care vor vota la alegerile prezidentiale de anul acesta, 51% din intervievati inclina sa nu voteze o persoana politica care face astfel de propuneri.

Detaliile metodologice ale cercetarii: esantionare aleatoare, eşantionul rezultat este reprezentativ pentru populaţia din mediul urban (18-64 ani) in termeni de sex, varsta si marime a localitatii de rezidenta. Eroarea de esantionare este de +/-2.8%. Dimensiunea esantionului final obtinut este de 1197 persoane. Culegerea datelor s-a realizat prin intermediul chestionarului online.

Despre eResearch corp.

Studiul a fost realizat de eResearch, o companie de research cantitativ si calitativ specializata in cercetari derulate online.
Strada Dimitrie Salmen, nr. 20, sector 2, Bucuresti
office@eresearch.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/eresearch-corp-/cercetare-privind-propunerile-de-dezincriminare-a-consumului-de-droguri-si-de-legalizare-a-prostitutiei