Igiena si sanatatea bebelusului-prioritate iarna

BUCURESTI - 28 ianuarie 2016

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

Ce facem cand bebe e racit? Evident sunam la medic, dar mai ales avem grija sa ne dotam cu niste aparate moderne care sa usureze tratamentul racelii si sa scurteze durata bolii. Ce aparate? Termometre, umidificatoare, aspiratoare nazale si nebulizatoare.

Igiena si sanatatea bebelusului-prioritate iarna
 Un bebelus sanatos e cea mai mare bucurie a unei mame! 

O mama

Ger, cod rosu, atentionari meteo si anunturi de la RADET. Cam asa decurg zilele de iarna pe la noi.

Si colac peste pupaza: febra, tuse, nasuc infundat, plansete si somn neodihnitor, adica bebe a racit.

Ce putem face: evident sunam la medic, dar mai ales avem grija sa ne dotam cu niste aparate moderne care sa usureze tratamentul racelii si sa scurteze durata bolii. Ce aparate? Termometre, umidificatoare, aspiratoare nazale si nebulizatoare.

In general, avem tendinta de a supraincalzi camera bebelusului pe timp de iarna, ceea ce face ca aerul sa devina uscat si greu de respirat de catre cel mic. Specialistii au studiat care e nivelul optim al umiditatii si au descoperit ca acesta ar trebui sa se afle in intervalul de 40%-60%. Pentru a aduce umiditatea la acest nivel sunt recomandate  cu aburi reci, cele care produc  vaporii de apa cu ajutorul ultrasunetelor.

Despre temperatura bebelusului, spaima oricarei mamici, se pot scrie romane. Cert este ca aceasta temperatura trebuie masurata cu termometre de calitate, ideal la nivelul unui orificiu: gurita, fundulet, ureche, iar atunci cand valorile depasesc  38°C, este cazul sa luam urgent legatura cu medicul.

Important: daca termometru a fost depozitat intr-o alta incapere in care este mai rece decat in cea in care se afla bebelusul, acesta nu trebuie utilizat imediat, ci trebuie lasat cateva minute pentru a ajunge la temperatura camerei celui mic.

Aparatele pentru aerosolisunt un mijloc de administrare a tratamentului, fiind tot mai frecvent recomandate de catre pediatri, iar oferta actuala este extrem de variata. Atentie insa, mascuta acestor aparate, numite si nebulizatoare, trebuie montata corect pentru ca bebelusul sa inhaleze tratamentul administrat si sa nu existe riscul ca acesta sa se piarda in aerul din incapere.

Ultimul accesoriu este reprezentat de gama de aspiratoare nazale. Practice, prevazute cu baterii, usor de transportat.  Acestea trebuie folosite in mod corect, dupa ce secretiile nazale sunt inmuiate cu ser fiziologic, iar bebelusul este tinut in brate cu capul drept (nu culcat la orizontala).

Speram ca sfaturile noastre va vor fi de folos si va uram o iarna frumoasa si plina de sanatate!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/erfi-kids-srl/igiena-si-sanatatea-bebelusului-prioritate-iarna