Scaunul Auto pentru Copii si Centura de Siguranta Salveaza Vieti!

BUCURESTI - 9 aprilie 2021

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, Social

Live site

Centura de Siguranta si Scaunul Auto pentru Copii! este titlul petitiei online lansate de Fundatia Siguranta Auto Copii Romania, petitie prin care ne dorim sa schimbam statisticile care fac din accidentele rutiere principalul ucigas al copiilor din grupa de varsta 0-14 ani.

Scaun copil

Scaun copil

  Scaunul Auto pentru Copii si Centura de Siguranta Salveaza Vieti! 

Siguranta Auto Copii

Scaunul Auto pentru Copii si Centura de Siguranta Salveaza Vieti! este titlul petitiei online lansate de Fundatia Siguranta Auto Copii Romania

Anual, in Romania, 120 de vieti de copii sunt pierdute ca urmare a unui accident rutier, in vreme ce peste 400 de alte vieti tinere traiesc in suferinta ca urmare a unor astfel de evenimente.

Legislatia Rutiera  prin Articolul 97 modificat prin HG 11/2015: stipuleaza sanctiuni in cuatum de 580-725 lei pentru lipsa utilizarii scaunului auto corespunzator sau lipsa utilizarii centurii atunci cand copiii sunt transportati cu masina.

Din pacate, cuantumul amenzii oricum nu este suficient de motivant pentru parinti, astfel incat acestia sa foloseasca un scaun auto sau centura de siguranta corespunzator varstei copilului.

Fundatia Siguranta Auto Copii solicita:

1. Introducerea de mesaje de interes social in programul televiziunilor de stiri si televiziunilor generaliste pentru cresterea gradului de constientizare a parintilor privitor la rolul salvator al Scaunului Auto pentru Copii sau Centurii de Siguranta

2. Cresterea cuantumului amenzii pentru neutilizarea scaunului auto pentru copii si a centurii de siguranta pana la 2000 lei astfel incat sa fie suficient de motivant pentru parinti astfel incat sa utilizeze constant dispozitivele de siguranta.

3. Introducerea prin lege a obligativitatii externarii bebelusilor din maternitate in scaun auto (scoica) adaptat varstei in cazul in care copilul urmeaza sa fie transportat de la maternitate acasa cu autovehiculul.

Fii Eroul Copilului tau! Semneaza petitia pentru Viata! Viata e #ATA

https://www.petitieonline.com/scaunul_auto_pentru_copii_si_centura_de_siguranta_salveaza_vieti?fbclid=IwAR1oz_gtNwuSD5KirRrfX63Y-BuPOi9lwmkZ_zgQIv9R1gx_nkQAXeOIAq4