Ce preferinte au companiile medii in privinta spatiilor de birouri in 2015

BUCURESTI - 13 iulie 2015

Comunicat tip Administrativ / Management in Arhitectura / Design, Afaceri, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Imobiliare

Live site

"Suprafata totala a spatiilor de birouri inchiriate prin ESOP Consulting a crescut cu 18% in Capitala, in primele sase luni din 2015, fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Alexandru Petrescu, managing partner al companiei de consultanta imobiliara ESOP, intr-un interviu acordat publicatiei economice Bursa.

De asemenea, circa 50% din tranzactiile realizate au avut ca obiect proprietati din zona ultracentrala si de centru-nord a capitalei, a mai precizat managerul ESOP Consulting.

Ce preferinte au companiile medii in privinta spatiilor de birouri in 2015
 Companiile medii din Bucuresti, cu un numar de pana la 60 de angajati, au optat pentru spatii de birouri cu suprafete cuprinse intre 300 si 700 mp, preferand centre de afaceri aflate in zone centrale si semicentrale. 

Alexandru Petrescu, managing partner

Conform unui studiu de piata realizat de ESOP Consulting, la inceputul anului 2015, oferta de spatii de birouri disponibile in Bucuresti in centre de afaceri de clasa  A, B sau C si in vile de inchiriat se ridica la aprox. 1.025.000 mp, cu 7% mai mult fata de inceputul anului  2014, cu mentiunea ca in aceasta suprafata nu sunt incluse cladirile in curs de construire. Din acest stoc de spatii de inchiriat pentru birouri, 86% e reprezentat de spatii in centre de afaceri, iar restul de 14% sunt spatii aflate in vile.

Companiile medii din Bucuresti, cu un numar de pana la 60 de angajati, au optat pentru spatii de birouri cu suprafete cuprinse intre 300 si 700 mp, preferand centre de afaceri aflate in zone centrale si semicentrale, precum Grozavesti, Romana, Unirii, Maria Rosetti, 1 Mai si Floreasca.

In categoria centrelor de afaceri premium, printre ofertele cele mai atractive prezentate pe site-ul Esop.ro, sunt cladiri de birouri noi si moderne aflate pe Calea Victoriei, in zona Universitatii, Aviatorilor, Barbu Vacarescu, Floreasca sau Piata Presei Libere. 

Vilele de inchiriat pentru birouri sunt, de asemenea, solutii interesante pentru firmele ce au nevoie de un sediu modern, aflat intr-o zona centrala si care sa aduca un plus de imagine companiei. Ofertele cele mai atractive prezinta vile de inchiriat in zone precum Aviatorilor, Polona, Romana sau Casin.

Despre ESOP Consulting

Compania de consultant imobiliara ESOP Consulting este lider pe segmentul inchirierilor de birouri, oferind solutii atat companiilor medii si mari aflate in expansiune sau celor ce sunt interesate de optimizarea costurilor cu chiria, start-up-urilor romanesti si reprezentantelor straine care deschid filiale în România.

ESOP Consulting dispune de cea mai mare baza de date, in care se afla 760 de centre de afaceri si 2500 de vile, insumand astfel peste 2 milioane mp de spatii de birouri. In portofoliul ESOP se regasesc companii precum ENEL, IPSOS Interactive Services, KONICA MINOLTA, MEGA IMAGE, LUGERA & MAKLER si altele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/esop-consulting/ce-preferinte-au-companiile-medii-in-privinta-spatiilor-de-birouri-in-2015