Din 2013, IMM-urile au facilităţi la închirierea birourilor din clădirile construite cu bani europeni, doua reprezentate de ESOP Consulting

BUCURESTI - 3 iulie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, Constructii, Imobiliare

Live site

ESOP este agent exclusiv pentru două din aceste proiecte: CSDA Siriului şi West Gate . Printre facilităţile pentru IMM-uri se numără asigurarea recepţiei, pazei şi protecţiei, serviciilor IT integrate gratuite, accesul la un centru de copiere şi săli complet echipate de meeting şi/sau training de către proprietarii clădirilor care au accesat fondurile europene.

Din 2013,  IMM-urile au facilităţi la închirierea birourilor din clădirile construite cu bani europeni, doua reprezentate de ESOP Consulting
 „Este o reală oportunitate pentru IMM-urile româneşti posibilitatea de a închiria sediul într-un astfel de centru pentru dezvoltarea şi sprijinirea afacerilor. Conform unui studiu al Comisiei Europene, în Europa există 23 milioane de IMM-uri, acestea fiind considerate «seva» dezvoltării durabile. Credem că şi în România incubatoarele de afaceri pentru IMM-uri vor avea un impact pozitiv la nivelul reducerii costurilor fixe"

Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre facilităţi se numără asigurarea recepţiei, pazei şi protecţiei, serviciilor IT integrate gratuite, accesul la un centru de copiere şi săli complet echipate de meeting şi/sau training de către proprietarii clădirilor care au accesat fondurile europene. ESOP este agent exclusiv pentru două din aceste proiecte:  CSDA Siriului şi West Gate.

Despre program

Ce firme se pot încadra în condiţiile de închiriere speciale, pentru IMM-uri

Ce facilităţi şi servicii gratuite sunt oferite chiriaşilor IMM-uri

Despre program

În Bucureşti cinci clădiri de birouri au disponibile la închiriere sau pre-închiriere spaţii cofinanţate din bani europeni, prin programul Axa prioritară 4 “Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, derulat de către Ministerul Dezvoltării Locale şi Turismului, cu principala condiţie ca o anumită cotă din spaţiile de birouri rezultate să fie tranformate în incubatoare de afaceri, respectiv să fie închiriate numai pentru companiile mici şi mijlocii, inclusiv către start-up-uri.

Obiectivul pe termen lung al acestui program este crearea a structurilor de sprijinire a afacerilor în scopul atragerii investiţiilor şi dezvoltării economice durabile şi reducerea ratei şomajului.

Este o reală oportunitate pentru IMM-urile româneşti posibilitatea de a închiria sediul într-un astfel de centru pentru dezvoltarea şi sprijinirea afacerilor. Conform unui studiu al Comisiei Europene, în Europa există 23 milioane de IMM-uri, acestea fiind considerate «seva» dezvoltării durabile, pentru că ele au creat 80% din noile locuri de muncă, în ultimii cinci ani.

Credem că şi în România incubatoarele de afaceri pentru IMM-uri vor avea un impact pozitiv la nivelul reducerii costurilor fixe ale firmelor şi ne bucurăm că suntem promotorii unor astfel de soluţii în piaţă”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

În Bucureşti, în perioada 2011-2012 au fost avizate iniţial şapte proiecte, cu suprafeţe începând de la aproximativ 1.800 mp până la 15.000 mp, conform studiului de piaţă realizat de ESOP Consulting, lider pe piaţa închirierii de spaţii de birouri pentru companiile medii, si brandul romanesc numarul 1 pe piata spatiilor de birouri.

Dintre acestea doar cinci au rămas în implementare, finanţarea unuia dintre proiecte fiind reziliată şi un proiect fiind în stand-by. În acest an se finalizează primele trei incubatoare de afaceri de acest tip, primele contracte de închiriere pentru IMM-uri fiind semnate din faza de off plan, încă de la sfârşitul anului trecut.

La primul proiect lansat pe piaţă, CSDA Siriului (foto 1) cota de spaţii cu facilităţi a fost deja închiriată în totalitate de către ESOP Consulting l CORFAC International, cu două luni înainte de recepţia clădirii.

Proiectul este situat în zona Aviaţiei, la 7-8 minute distanţă de metroul Aurel Vlaicu. În acest moment în clădire mai sunt disponibile doar spaţii de birouri din afara incubatorului de afaceri.

Pentru cel de-al doilea proiect, WEST Gate (foto2), ESOP Consulting l CORFAC International a fost desemnat brokerul exclusiv pentru inchirierea spaţiilor destinate IMM-urilor, cu o suprafaţă totală de 5.000 mp, la sfârşitul săptămânii trecute. Spaţiile destinate IMM-urilor sunt disponibile imediat, clădirea fiind finalizată la începutul acestui an. Incubatorul de afaceri din cadrul West Gate oferă firmelor mici şi mijlocii, aflate la început de drum sau în plină dezvoltare, posibilitatea de a se alătura unor chiriaşi emblematici din rândul multinaţionalelor, printre care se numără Citibank, Ericsson, Siemens, Accenture, BRD, Alpha Bank, PPD România şi multe alte nume sonore.

West Gate, din care face parte incubatorul de afaceri de 5.000 mp este un business park situat în zona Militari, lângă staţia de metrou Păcii, cu ansamblu rezidenţial integrat, reunind nouă imobile de birouri de clasă superioară, de aproximativ 15.000 mp fiecare (ce vor livra un total de 125.000 mp) şi patru blocuri de locuinţe.

Alături de aceste funcţiuni, parcul va oferi într-o etapă ulterioară şi servicii integrate pentru chiriaşii săi: hotel, săli de conferinţă, restaurante, centru sportiv, bănci, clinică medicală, grădiniţă.

Un al treilea proiect (foto 3), cu o suprafaţă închiriabilă mai mică, de 2.350 mp, se construieşte în zona Unirii-Calea Călăraşilor, urmând a fi dat în folosinţă la sfârşitul acestui an.

Celelalte două proiecte avansate de birouri care includ şi spaţii pentru IMM-uri se află în zonele Mihai Bravu şi Floreasca.

Ce firme se pot încadra în condiţiile de închiriere speciale, pentru IMM-uri

Chiar dacă la prima vedere am fi tentaţi să credem că puţine firme se pot încadre în condiţiile de închiriere, adevărul este însă că multe companii din România corespund criteriilor de IMM (Întreprinderi Mici şi Mijlocii). O firmă potenţial chiriaşă trebuie să aibă până în 249 angajaţi, o cifră de afaceri de până în 50 milioane de euro şi active de până în 43 milioane de euro.

Conform Legii nr. 346/2004, art. 4 sunt considerate IMM-uri:

întreprinderi mijlocii - au între 50 si 249 de salariaţi şi realizează o cifra de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

întreprinderi mici - au între 10 si 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;

microîntreprinderi - au pâna la 9 salariati si realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de pâna la 2 milioane euro, echivalent în lei.

Ce facilităţi şi servicii gratuite sunt oferite chiriaşilor IMM-uri

Astfel de centre de afaceri oferă o serie de avantaje potenţialilor chiriaşi, mai exact acces gratuit la o serie de facilităţi precum: săli de întâlniri, săli de conferinţe complet echipate, servicii internet, bucătărioare complet mobilate şi utilate etc.

Companiile ce au închiriat până în prezent spaţii în centre de dezvoltare şi sprijinire a afacerilor prin ESOP au apreciat în mod deosebit nivelul competititv al chiriei, calitatea deosebit de ridicată a spaţiilo şi accesul la diversele facilităţi cu valoare adăugată mare”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP.

Facilităţile diferă de la proiect la proiect, în funcţie de mărimea finanţării din bani europeni, care se răsfrânge în dimensiunea incubatorului de afaceri.

De exemplu, serviciile şi facilităţi puse la dispoziţie gratuit de către West Gate sunt recepţie, pază şi protecţie, sistem monitorizare CCTV, centrul de copiere, servicii de banking (bancomat), reţea broadband, IP voce şi date, management parc auto, servicii de curăţenie, lift,sistem climatizare, sistem anti-incendiu, servicii IT (de ex. reţelistică, mentenanţă), acces la sală training/prezentare produs, sală meeting şi organizare evenimente de networking.

PENTRU DETALII SUPLIMENTARE:

Maria Neda

PR&Media Coordinator

ESOP Consulting l CORFAC International

0737.88.88.70, 0730.55.22.11

maria.neda@esop.ro

Despre ESOP Consulting

Despre ESOP Consulting l CORFAC International
ESOP este unul dintre principalii consultanţi imobiliari ce lucrează de 11 ani în piaţa birourilor si pe piaţa rezidenţială. ESOP este lider pe segmentul închirierilor de birouri către companii medii, oferind soluţii atât companiilor medii şi mari care se află în expansiune sau doresc optimizarea costurilor cu chiria, cât şi start-up-urilor româneşti şi reprezentanţelor străine care deschid filiale în România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/esop-consulting/din-2013-imm-urile-au-facilitati-la-inchirierea-birourilor-din-cladirile-construite-cu-bani-europeni-doua-reprezentate-de-esop-consulting