Solutii de Cloud Computing la indemana tuturor, prin parteneriatul incheiat de ETA2U si SoftNet Consulting

Timisoara - 24 februarie 2010

Comunicat tip General in IT&C

ETA2U, prin divizia de servicii profesionale – ITPS si SoftNet Consulting anunta incheierea unui parteneriat pentru livrarea de servicii cloud computing in zona de vest a Romaniei, incepand cu aceasta saptamana.

Solutii de Cloud Computing la indemana tuturor, prin parteneriatul incheiat de ETA2U si SoftNet Consulting

In conditiile bugetelor IT din ce in ce mai reduse si necesitatilor de taiere a costurilor, cele doua companii si-au propus sa ofere firmelor mici si mijlocii din zona de vest a Romaniei posibilitatea de a opta pentru livrarea serviciilor IT sub forma de abonament lunar pe baza de subscriptie. Astfel, clientii comuni pot utiliza servere la un pret incepand de la 50 euro/ luna, pret ce include backup saptamanal automatizat si securizarea conexiunilor cu un Firewall dedicat. Infrastructura hardware este pusa la dispozitie si administrata de catre ETA2U, in timp ce SoftNet Consulting acopera partea de aplicatii specializate de tip ERP sau CRM.

Serviciul se adreseaza in primul rand firmelor care nu dispun de un departament IT si pune la dispozitia acestora posibilitatea accesarii unor functionalitati extinse la un cost scazut, functionalitati ce nu ar fi putut fi obtinute de catre acestea fara investitii majore. De asemenea, asigura disponibilitatea maxima a resurselor, reducerea timpului de implementare, siguranta si securitatea datelor. Flexibilitatea si adaptabilitatea serviciului furnizat in acest mod fac deosebit de atractiva aceasta solutie, clientii evitand astfel atat investitiile consistente de capital initiale, cat si riscul de a ramane cu echipamente achizitionate si care devin neperformante la un anumit moment.

Ce anume a dus la acest parteneriat… Experienta acumulata de ETA2U in cei 18 ani de activitate ca si furnizor de produse si servicii de infrastructura IT ii permite in momentul de fata sa inteleaga nevoile clientilor si sa le ofere servicii de cea mai inalta calitate. “In ultimii ani, am inteles avantajele pe care tehnologia de virtualizare le ofera si am investit in parteneriate cu principalii producatori de tehnologie, in certificarea personalului nostru, precum si in dezvoltarea serviciilor si capabilitatilor noastre tehnice. Cloud computing este una dintre directiile strategice in care ETA2U investeste, iar acest parteneriat constituie un pas important catre oferirea serviciilor de IT de acest gen clientilor din zona de vest. Prin aceasta, companiile mici si mijlocii vor putea beneficia de o infrastructura robusta, cu functionalitati extinse, ceea ce le va permite sa fie la fel de eficiente ca si companiile din mediul enterprise”, declara Stelian Campianu, Director Executiv, ETA2U.

“Aflat in pas cu ultimele noutati, SoftNet Consulting isi completeaza paleta de solutii oferite clientilor cu serviciul de colocare si gazduire IT de date si aplicatii pe serverele si cu tehnologia de ultima ora furnizate de ETA2U. Clientii SoftNet Consulting beneficiaza astfel de servicii complete si de tehnologii de avangarda, iar ETA2U castiga un nou partener, cu o experienta solida in administrarea datelor si cu un portofoliu extins de clienti. Plusvaloarea adusa de SoftNet Consulting in acest parteneriat deriva din cunoasterea aprofundata a nevoilor informatice ale IMM-urilor din portofoliul sau si din relatia privilegiata dezvoltata cu acestea in calitatea noastra de consultanti de implementare. Clientii nostri au acum posibilitatea de a valorifica informatiile din companie, platind pentru aceasta un cost lunar fix si intregind astfel deviza noastra de a facilita “Decizii bazate pe date”, afirma Dorin Andreica, manager SoftNet Consulting.

Acest parteneriat nu este o decizie pasagera pentru cele doua companii. “In perioada imediat urmatoare, pe langa facilitatile disponibile deja – arhitectura High Availability redundanta la nivel de servere, alimentare cu energie electrica, furnizori de servicii internet, backup automatizat complet, protectie firewall, protectie antivirus si antispam, servicii de monitorizare si suport tehnic – vom finaliza livrarea unor componente noi cu functionalitati extinse de business, ce vor putea fi achizitionate sub forma de servicii, precum: comunicatii unificate integrate cu servicii de mesagerie, portaluri de intranet etc.”, spune Cristian Leoveanu, Business Unit Manager, ITPS.

Tehnologiile pe care se va construi aceasta infrastructura sunt furnizate de partenerii strategici ai ETA2U/ ITPS, printre care Cisco, IBM, Microsoft, Netapp, Oracle, Sun si VMware.

Despre ETA2U

Despre ETA2U:
ETA2U este lider de piata in furnizarea produselor si serviciilor IT si principalul integrator de sisteme si solutii IT complexe din centrul si vestul Romaniei. Impunerea ca si lider pe piata se datoreaza atat diversitatii si calitatii produselor, serviciilor si solutiilor oferite, cat si competentelor specialistilor sai din toate diviziile grupului. Pentru mai multe informatii, va asteptam sa ne vizitati pe site-ul www.eta2u.ro.

Despre SoftNet Consulting:
SoftNet Consulting este o companie specializata in implementarea de solutii software de business care asigura suportul decizional pentru managerii din companiile mici si mijlocii, indiferent de domeniul de activitate al acestora. Solutiile furnizate de SNC permit urmarirea tuturor fluxurilor de resurse si informatii atat din interiorul companiei, cat si in relatia sa cu clientii, furnizorii si institutiile publice. Bazandu-ne pe aplicatii de tip ERP, CRM, WMS si SFA, am reusit pana in prezent sa cream acest suport software pentru mai mult de 600 de IMM-uri. Peste 400 dintre acestea sunt din regiunea de vest a Romaniei. Pentru detalii, va invitam sa vizitati site-ul www.softnetconsulting.ro


Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:
Cristina Costache
PR Responsible
tel: (+40) 743.024.615
www.eta2u.ro