Avantajele si dezavantajele achizitionarii unei statii EV pentru acasa

BUCURESTI - 22 octombrie 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Industrie, Media / Publicitate

Numarul automobilelor electrice creste pe zi ce trece. Tot mai multi romani achizitioneaza un astfel de automobil datorita multiplelor avantaje pe care acestea le au. Daca in trecut erau considerate masini pentru oamenii cu dare de mana, acum pretul acestora este comparabil cu cel al automobilelor clasice.

etbm.ro

etbm.ro

In plus, costurile de intretinere sunt mult mai mici fata de cele pe care ar trebui sa le dai in cazul unui automobil clasic. In cazul masinii electrice, poti uita de costuri precum cele de schimbare ale bujiilor, uleiului, antigelului, sau a filtrelor. Apoi, costul unui plin pentru automobilul electric este echivalentul a 5-10 litri de benzina, in functie de capacitatea bateriei.

Statiile de incarcare EV pentru acasa, cea mai buna achizitie pentru posesorii de masini electrice

Daca esti posesor de masina electrica, o statie de incarcare EV este o achizitie de la care nu trebuie sa te privezi.       

O statie EV este, de fapt, un adaptor care transforma curentul de la priza in curent continuu, pentru masinile electrice. 

Statiile de uz casnic au o putere de incarcare mai mica, astfel incat sa nu afecteze functionarea altor sisteme electrice. Prin urmare nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste reteaua de curent.

Avantajele achizitionarii unei statii EV pentru acasa

Cu ajutorul unei statii incarcare electrice te asiguri ca masina ta va fi mereu incarcata cand ai nevoie de ea. In plus, nu mai pierzi timp in peco, pentru a-ti incarca masina ci il poti petrece alaturi de familie. Masian ta se poate incarca in timpul noptii, sau in timp ce desfasori alte activitati casnice, deoarece nu interfereaza cu restul echipamentelor electrice. 

Nu ai nevoie de bani pentru alimentare. De cate ori nu ti s-a intamplat sa uiti banii sau cardul acasa si sa nu ai cu ce sa platesti? Sau sa ramai fara bani la finalul lunii? Cavand o statie de incarcare electrica acasa, poti uita de aceste probleme. Vei plati costurile de incarcare odata cu factura la electricitate.  

Incarcarea se face simplu, in timp ce tu dormi sau petreci timp de calitate cu familia si copiii. 

Daca nu ai garaj, nu trebuie sa-ti faci griji. Exista statii EV care sunt special create pentru a fi montate in exterior. Trebuie doar sa te asiguri ca acestea sunt concepute pentru a rezista la temperaturi extreme.  

Statiile EV nu interfereaza cu alte sisteme electrice, astfel incat poti sta linistit deoarece poti folosi electronicele si electrocasnicele in mod normal.  

Dezavantajele statiei EV

Un dezavantaj ar fi pretul de achizitie. Acesta nu este unul mic, insa acest detaliu nu trebuie sa te descurajeze. Costul de achizitie se amortizeaza in timp. In plus, multiplele avantaje pe care le are o statie de incarcare nici nu se compara cu pretul acesteia.  

Statiile EV, modalitatea excelenta pentru a face economii

Daca vrei sa faci economie la electricitate, nu trebuie sa te ingrijorezi din cauza statiilor EV. Consumul de energie este minim in cazul acestora, iar pretul pentru un plin este mai mic decat in cazul in care ti-ai incarca masina la peco. 

In plus, poti face economii substantiale la factura de energie daca renunti la becurile clasice in detrimentul unor becuri LED. Consumul de energie in cazul acestora este de aproximativ 75% mai mic decat in cazul becurilor clasice. In plus, durata de viata a becurilor led este de pana la 10 ori mai mare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/etbm/avantajele-si-dezavantajele-achizitionarii-unei-statii-ev-pentru-acasa