Stații de încărcare auto electrice avantaje și dezavantaje

BUCURESTI - 23 februarie 2022

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Tehnologie, Energie

Mașinile electrice sunt tot mai des întâlnite pe străzile din România. Acestea vor înlocui treptat autoturismele clasice. Avantajul acestora este că, prin comparație cu autoturismele clasice, costurile de întreținere sunt mult mai mici, iar prețul pentru o încărcare totală este foarte mic.

Statie de incarcare auto electrica

Statie de incarcare auto electrica

Odată cu achiziționarea unui autoturism electric este indicată și achiziționarea unei statii incarcare auto electrice, pentru a te asigura că bateria mașinii tale va fi mereu încărcată înainte de a porni la drum. O stație de încărcare auto are numeroase avantaje. Iată care sunt acestea.

Avantajele unei stații încărcare electrice de uz casnic

1. Nu depinzi de stațiile de încărcare din benzinării sau din centrele comerciale. Asta înseamnă timp pierdut. În schimb, dacă ai propria stație de încărcare poți încărca mașina în timpul nopții sau la orice ora dorești, făcând în același timp alte activități sau petrecând timp de calitate alături de familie.

2. Poți folosi o stație de încărcare pentru mai multe mașini în același timp. Trebuie doar să achiziționezi o stație cu mai multe terminale pentru a putea face acest lucru. Astfel, dacă deții două sau mai multe mașini nu trebuie să aștepți până când celălalt membru al familiei își încarcă mașina.

3. Costul pentru o încărcare totală la propria stație electrică este de jumătate față de cel plătit în stațiile electrice din benzinării, unde, în funcție de modelul mașinii costul se ridică la 30-60 de lei.

4. O stație de încărcare electrică se potrivește oricărui model de mașina electrică. Nu trebuie să cumperi stații diferite pentru mașini diferite și nu trebuie să schimbi stația dacă schimbi autoturismul.

5. Stația electrică poate fi montată și în exterior. Trebuie doar să alegi un model special pentru exterior și să te asiguri că acesta este rezistent la temperaturi extreme (de la cele mai scăzute, din timpul iernii, la cele mai ridicate, din timpul verii), dar și la precipitații.

6. Stațiile casnice de încărcare electrică nu interferează cu funcționarea aparatelor electrice din locuință. În plus există stații care au un sistem de reglare a puterii de încărcare astfel încât dacă se întâmplă să folosești mai multe electronice și electrocasnice simultan să nu afecteze funcționarea acestora.

7. Stațiile de încărcare electrice dispun de un sistem de siguranță care protejează atât stația cât și rețeaua electrică în caz de scurtcircuit sau fluctuații de electricitate.

Dezavantajele unei stații de încărcare de uz casnic

Dacă stai la bloc și nu ai un loc de parcare în interiorul clădirii, unde să-ți poți monta o stație de încărcare, va fi dificil să ai propria stație de încărcare auto.

Alege produse de calitate

Pe etbm.ro găsești o mulțime de produse de calitate marca Gewiss, printre care și stații de încărcare electrice.

Iar dacă vrei să economisești energie, tot aici găsești o gamă completă de produse, de la doze electrice până la prize, întrerupătoare și până la corpuri de iluminat. Toate aceste produse Gewiss se remarcă prin calitate, fiabilitate, dar și printr-un design modern, fiind perfecte pentru a se potrivi oricărui design. 

Gewiss este producător italian de corpuri de iluminat și echipamente electrice, cu o istorie de peste 50 de ani, fiind prezent în peste 20 de țări din Uniunea Europeană și Asia și dispune de 6 fabrici dintre care 3 în Italia și câte una în Germania, Spania și Franța.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/etbm/statii-de-incarcare-auto-electrice-avantaje-si-dezavantaje