Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase

BUCURESTI - 10 septembrie 2012

Comunicat tip General in Sanatate

București, 10 Septembrie 2012 – Societatea de Stomatologie Estetică alături de Clinica Stomatologică Trident şi blend-a-med sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii Orale (ZMSO) prin campania socială „Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase!”

Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase
 Am iniţiat Campania „Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase” în speranţa că prin informarea populaţiei vom schimba ceva. Poate la anul, cu mai mult sprijin din partea altor viitori parteneri vom reuşi să ne extindem la nivel naţional şi vom putea include mai multe activităţi în cadrul acestui proiect” 

Dr. Florin LAZARESCU, director SSER

În data de 12 septembrie a fiecărui an sărbătorim ZMSO (Ziua Mondială a Sănătății Orale); Aceasta zi s-a sărbătorit pentru prima oară în anul 2008,  în urma unui demers iniţiat în 2007 de FDI (Federaţia Dentară Internaţională) şi ADA (Asociaţia Dentară Americană);

Plecând de la aceste premise  Societatea de Stomatologie Estetică  a iniţiat proiectul „Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase”. Acesta – este de fapt  o campanie socială de informare și conştientizare a populaţiei în legătură cu sănătatea orală, campanie ce se află la prima ediţie şi care se desfăşoară în Bucureşti. În cadrul acestei campanii, în data de 12.09.2012, pentru a marca ZMSO , în Piaţa Unirii se vor face testări gratuite pentru depistarea cancerului oral, campania continuând până la finalul lunii în Clinica Stomatologică Trident (Dr.Leonte nr.8).

“Am iniţiat  Campania „Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase” în speranţa că prin informarea populaţiei  vom schimba ceva. Poate la anul, cu mai mult sprijin din partea altor viitori parteneri vom reuşi să ne extindem la nivel naţional şi vom putea include mai multe activităţi în cadrul acestui proiect”.- a declarat Dr. Florin LĂZĂRESCU, Director SSER .

Campania „Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase!” are ca și obiective informarea și  constientizarea populaţiei cu privire la:

-                     importanţa sănătăţii orale şi a vizitei periodice la controlul stomatologic;

-                      modalităţile de prevenire a problemelor stomatologice, (printre care în mod special : cariile, cancerul oral şi parodontopatiile)

-                     Alegerea corectă a pastei şi a periuţei de dinţi- în funcţie de obiceiuri şi necesităţi; utilizarea corectă a acestora, alaturi de apa de gură.

Detaliile aferente campaniei Fericirea se măsoară în zâmbete sănătoase veţi gasi  pe www.zmso.blogspot.ro    sau la telefon 0726 ZAMBET – unde puteți suna și pentru programări- pentru testările gratuite.