Curs Acreditat Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene -2-17 mai 2011 Bucuresti

BUCURESTI - 28 aprilie 2011

Comunicat tip General in Afaceri

Euro Best Team are placerea de a va anunta organizarea cursului autorizat de Expert Accesare Fonduri Europene, ce se va desfasura la Camera de Comert sau la sediul EBT (in functie de numarul celor inscrisi), pe o durata de 4 zile. Perioada de desfasurare a cursului va fi: 2-3 mai si 9-10 mai 2011. Examenul de absolvire va avea loc pe data de 17 mai 2011.OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 28 aprilie 2011 si beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 800 de lei. Taxa include toate taxele de participare, evaluare, certificare, precum si pauzele de cafea. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei. LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

Curs Acreditat Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene -2-17 mai 2011 Bucuresti

NOU - CURSURI LA MARE!

Euro Best Team are placerea sa va invite sa participati la sesiunea cursului Expert Accesare Fonduri Structurale la mare in perioada 27, 28, 29, 30 iunie, 1 iulie 2011, la Hotel Tismana, Jupiter.

 Tarife:

Varianta a) 1150 lei - include cazare 5 nopti in camera dubla, mic dejun, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Varianta b) 1350 lei - include cazare 5 nopti in camera single, mic dejun, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Varianta c) 1500 lei - include cazare 5 nopti in camera dubla, all inclusive*, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Varianta d) 1900 lei - include cazare 5 nopti in camera single, all inclusive*, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Prima zi de cazare este duminica 26 iunie, iar camera se elibereaza pe 1 iulie 2011.

* Detaliere all inclusive: cazare in camera cu: baie proprie cu dus, TV LCD, cablu, racitor, telefon international, aer conditionat; mic dejun – bufet suedez; prinz – bufet suedez; cina – bufet suedez; gustari – intre orele 15-17 (produse de patisserie si inghetata); bar all inclusive – intre orele 8-23 , cu bauturi alcoolice si racoritoare de productie indigena (  bere, vin alb, vin rosu, bauturi spirtoase, sucuri ,apa); bar all inclusive - cafea si ceai intre orele 8-17; gradinita cu loc de joaca pentru copii; piscina adulti; piscine de copii; sezlonguri si umbrele la piscina; parcare auto in limita locurilor disponibile; jocuri de divertisment: sah, table, rummy, d’arts; internet wireless; teren volei; teren minifotbal; mese de ping-pong; mese  soccer; Seif – pastrare valori; camera bagaje; trezirea turistilor la ora solicitata; acordarea de medicamente si materiale sanitare in cadrul primului ajutor; comenzi de taxi

Pentru mai multe informatii despre locatie puteti consulta siteul www.hoteltismana.ro

FORMULARUL DE INSCRIERE 

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor - CNFPA si este recunoscut atât la nivel naţional cât şi în statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Cursul are un caracter practic si vine in intampinarea tuturor persoanelor care doresc sa faca parte din echipe de scriere si implementare a proiectelor finantate din fonduri structurale. De asemenea, cursul prezinta intr-o forma structurata si usor de asimilat structura institutionala, cadrul programatic si etapele realizarii unui astfel de proiect. Mai nou, in cerintele de eligibilitate a expertilor solicitati prin procedurile de licitatie publica ale proiectelor, implementarea se realizeaza cu personal specializat, certificat CNFPA, ca expert accesare fonduri europene si de coeziune europene cod COR 241948.

Un accent deosebit in acest curs va fi pus pe evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate, precum si corelarea acestora cu nevoile de dezvoltare identificate de beneficiar.

Trainerii sunt consultanti cu experienta in scrierea si implementarea de proiecte, precum si evaluatori ai proiectelor finantate prin POSDRU, POS CCE si POR.

Participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului de instruire si elaboreaza proiecte ce au aplicabilitate în plan real.

Obiectivele cursului:

    Cunoasterea cadrului programatic si institutional de accesare al fondurilor europene in Romania;Cunoasterea normelor legislative nationale si europene in domeniul accesarii fondurilor europene;Evaluarea Ghidului Solicitantului si a criteriilor de eligibilitate;Scrierea cererii de finantare;Cunoasterea etapelor realizarii unui proiect;Cunoasterea regulilor de monitorizare si control;Realizarea analizei Cost-Beneficiu conform cerintelor europeneCunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;Insusirea deprinderilor privind incheierea contractului de finantare

 

Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

AGENDA CURSULUI:

Cursul are 48 de ore, dintre care 24 teorie si 24 practica. Pregatirea teoretica are loc la sala de curs, pe parcursul a 4 zile, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului. 

Ziua I

09:00 - 10:30 Obiective si cadru organizatoric

                    Programe de finantare in Romania

10:30 - 10:45 Pauză de cafea

10:45 - 12:15 Fondurile structurale – obiective europene

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Prezentare programe, axe si domenii

15:15 - 15:30 Pauză de cafea

15:30 – 17:00 Cadru institutional in derularea proceselor de accesare a fondurilor structurale 

Ziua II

09:00 - 10:30 Tipuri de finantari – pentru intitutii publice si pentru organisme private

10:30 - 10:45 Pauză de cafea

10:45 - 12:15 Legislatie in domeniul gestionarii fondurilor structurale

                    Legislatie nationala

                    Legislatie europeana

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Ghidul Solicitantului – instrument de baza in elaborarea unui proiect

15:15 - 15:30 Pauză de cafea

15:30 – 17:00 Cererea de finantare

                     Identificarea criteriilor de eligibilitate  

Ziua III

09:00 - 10:30 Identificarea ideii de proiect

                    Stabilirea obiectivelor proiectului

                    Stabilirea activitatilor in cadrul proiectului

10:30 - 10:45 Pauză de cafea

10:45 - 12:15 Intocmirea bugetului

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Stabilirea elementelor privind monitorizarea si evaluarea

15:15 - 15:30 Pauză de cafea

15:30 – 17:00 Sustenabilitate proiectului  

Ziua IV

09:00 - 10:30 Analiza cost – beneficiu conform normelor europene privind elaborarea proiectelor finantate din fonduri structurale

10:30 - 10:45 Pauză de cafea

10:45 - 12:15 Proceduri de achizitie publica finantate din fonduri structurale

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Contract de finantare

                    Termene contractuale

                    Obligatii, clauze

15:15 - 15:30 Pauză de cafea

15:30 – 17:00 Implementare, monitorizare si control

                     Concluzii

Ziua V:  Examen

Examen final va consta in sustinerea unei probei practice, respectiv prezentarea unui proiect realizat pe parcursul programului de instruire si o proba scrisa ce va consta in evaluarea cunostintelor acumulate, sub forma unui test grila.

Lectorii cursului:

Elena Pavel

Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane. De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale.  Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Liliana Glejaru

Liliana este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o experienta in formare de peste 10 ani.  In paralel, ea desfasoara activitati de consultanta in domeniul fondurilor structurale si de coeziune, fiind implicata  in activitati de scriere a proiectelor, precum si in implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat Profesional Management de Proiect la Open University Business School si a colaborat cu organizatii specializate in training si consultanta. Liliana a lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale din cadrul industriei chimice, conducand importante proiecte pentru realizarea unor platforme industriale si instalatii din industria chimica. In ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de instruire atat pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in special, in domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor structurale. In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti office@eurobestteam.ro

 

Persoana de contact: Elena Farcas - 0722.696.843

www.eurobestteam.ro 

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-acreditat-expert-accesare-fonduri-structurale-si-de-coeziune-europene-2-17-mai-2011-bucuresti