Curs acreditat Formator de formare profesionala - 26 mai -9 iunie 2011, Cam. de Com. Bucuresti

BUCURESTI - 5 mai 2011

Comunicat tip General in Afaceri

Euro Best Team are placerea de a va anunta organizarea cursului autorizat de Formator, ce se va desfasura la Camera de Comert Bucuresti sau la sediul EBT (in functie de numarul celor inscrisi), pe o durata de 4 zile. Perioada de desfasurare a cursului va fi: 26-27 mai si 2-3 iunie 2011. Examenul de absolvire va avea loc pe data de 9 iunie 2011. Pentru cei care nu pot veni la curs in timpul saptamanii, Euro Best Team va ofera posibilitatea sa participati la sesiunea de weeked: 28-29 mai, 4-5 iunie si 11 iunie 2011 - examen. IMPORTANT: La trimiterea formularului de inscriere va rugam sa mentionati in mesaj la care din cele doua sesiuni de mai sus doriti sa participati.

OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 7 mai 2011 si beneficiati de taxa redusa de 800 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei. Taxa de inscriere include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de evaluare si certificare CNFPA. LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

Curs acreditat Formator de formare profesionala - 26 mai -9 iunie 2011, Cam. de Com. Bucuresti

FORMULARUL DE INSCRIERE 

Descrierea cursului

Daca aveti deja abilitati profesionale intr-un domeniu de activitate in care va doriti sa predati, pe piata libera de formare profesionala, cursul de Formator acreditat este tot ce va trebuie pentru a va organiza cat mai bine ca trainer, pentru a face fata unor situatii neasteptate pe parcursului unui curs, pentru a va descoperi calitatile in acest sens si pentru a va perfectiona metodele de predare.Cursul ofera o metoda dinamica, interactiva, practica si distractiva in formarea viitorilor traineri. Jocul, umorul unui trainer sunt calitati absolut indispensabile pentru a reusi sa mentii atentia treaza ore in sir si pentru a nu avea emotii in fata cursantilor. 

De ce acest curs:

Conform legii, începând de la 1 ianuarie 2010, orice furnizor de formare profesioanlă pentru adulți – organizație, instituție publică sau persoană fizică – trebuie sa faca dovada că este autorizată ca formator în condițiile legii de către  Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).  

Mai mult, ORDONANŢA nr.129 din 31 august 2000 privind formarea profesională a adulților prevede la art 23, alin 2, că „Pentru a fi autorizaţi furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au profiluri sau specialitatea corespunzătoare programei de pregătire. Începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizaţi furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregătirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire”.

Cursul de „Formator” este acreditat de statul român prin Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării și Inovării. Certificatul eliberat la absolvire de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor este recunoscut atât la nivel naţional cât şi în statele membre ale Uniunii Europene. După absolvire, participantii vor deveni Formatori acreditati conform ocupaţiei de Formator din COR: 241205.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Lectorii cursului

Catalin Chirilescu -  curs de week-end

Catalin Chirilescu este trainer autorizat CNFPA in formare preofesionala pentru adulti, iar in cadrul Euro Best Team preda cursul Formator. Catalin Chirilescu are studii de masterat in Marketing si Psihologie, precum si in Formare de Formatori la Universitatea Bucuresti si a participat la programe de training de dezvoltare personala si profesionala sustinute de personalitati importante din domeniu. Catalin a organizat si sustinut numeroase sesiuni de dezvoltare personala si coaching pentru companii nationale si multinationale. Catalin Chirilescu mai preda urmatoarele cursuri: Tehnici de vanzare, Dezvoltare personala, Comunicare interna, Comunicare organizationala.

Ruxandra Enache - curs de saptamana

Ruxandra activează în domeniul de training şi consultanţă de peste 10 ani participând în programe de dezvoltare organizaţională pe diferite teme de business management, management de proiect, dezvoltare de echipe si formare de traineri. A colaborat atat cu organizatii specializate in training si consultanta, dar si direct cu organizatii clienti precum mediul de afaceri si organizatii non-profit, administratii publice locale si institutii de invatamant. A sustinut peste 50 sesiuni de training pentru adulti, tineri si copii din diferite medii sociale, atat în ţară cât şi în străinătate. Absolventă a programului de MBA şi a cursului de Management de Proiect oferite de Open University Business School, UK, Ruxandra a participat la multe alte cursuri de formare oferite de companii specializate din tară şi din străinătate. Ruxandra a lucrat în diverse domenii de activitate, precum proiectare, administraţie publică locală, instituţii guvernamentale, mediul de afaceri şi organizaţii non-guvernamentale. In cadrul Euro Best Team este trainer pentru programele “Formator de formare profesionala” şi “Comunicare şi Relaţii Publice”.

Ce oferă cursul:

    Formarea şi îmbunătăţirea abilităţilor şi atitudinilor necesare pentru a dezvolta în rândul celor consiliaţi sucesul personal şi profesional; Acumularea de cunoştinţe teoretice şi instruire practică în ceea ce priveşte comunicarea interactivă;Utilizarea de tehnici şi procedee de comunicare eficientăCapacitatea de a aplica teoriile instruirii diferenţiate;Înţelegerea şi aplicarea principiilor învăţării active.

 

Cusul are un puternic caracter interactiv, îmbinând elemente de teorie cu activităţi practice. Acest curs îşi propune să sprijine participanţii în dezvoltarea competenţelor specifice ocupaţiei de formator, o atenţie deosebită acordându-se dezvoltării abilităţilor practice.  

Cui se  adresează cursul:

Programul se adresează atât formatorilor care şi-au dobândit parţial competenţele pe căi informale, cât şi tuturor persoanelor care doresc să se pregătească pentru această profesie.

Metoda de instruire

Programul utilizează tehnici europene de predare şi instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, exerciţii şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice formatorului.

Structura cursului:Partea teoretica a cursului are loc pe durata a patru zile de curs de la 9 la 16:30.

Programa de curs:

ZIUA 1

  

 SESIUNEA 1.1 

o       Prezentare curs

o       Introducere in tema cursului

o       Ice breaking  - (activitate – joc in plen)

o       Diferenta intre invatamantul traditional si training  + (activitate in grupuri mici)        

SESIUNEA 1.2 

o       Ciclul de viata al unui proces de formare

o       Comunicarea in procesul de formare + (activitati in grupuri mici)        

SESIUNEA 1.3 

o       Comunicarea – comunicare eficienta, ascultare activa

o       Bariere in comunicare - (activitate in grupuri mici)

o       Elemente cheie si reguli de baza in comunicare

o       Motivarea cursantilor - (activitate in grupuri mici)

o       Stilurile de invatare ale adultior         

SESIUNEA 1.4 

o       Stiluri de comportament si relatiile intre participantii la training

o       Analiza tranzactionala – tipuri de tranzactii - (activitate in grupuri mici)

o       Analiza tranzactionala  - raporturile umane  - (activitate in grupuri mici)

o       Reflectii si discutii   - (activitate in plen)

o       Trecere in revista a tematicii zilei 1 – (activitate in plen)

ZIUA 2

 

SESIUNEA 2.1:

o       Test recapitulativ ziua 1 – (activitate in plen)

o       Metode de instruire si tehnici de prezentare  - (activitate in grupuri mici)                 

SESIUNEA 2.2 :

o       Metode de instruire si tehnici de prezentare  - (activitate in grupuri mici) – continuare sesiunea 2.1        

SESIUNEA 2.3 :

o       Metode de instruire si tehnici de prezentare  - (activitate in grupuri mici)– continuare sesiunea 2.1         

SESIUNEA 2.4 :

o       Jocuri in procesul de formare - (activitate in grupuri mici)

o       Reflectii si discutii - (activitate in plen)

o       Trecere in revista a tematicii zilei 2 – (activitate in plen) 

ZIUA 3

 

SESIUNEA 3.1:

O      Test recapitulativ ziua 2 – (activitate in plen)

o       Tehnici de debriefing

o       Cum oferim si cum primim Feedback - (activitate in grupuri mici)

o       Reguli de oferire si primire feedback         

SESIUNEA 3.2:

o       Tipuri de feedback  specifice activitatii de training - (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 3.3 :

o       Nevoile de training si analiza lor - (activitate in grupuri mici)

o       Stabilirea obiectivelor de training - (activitate in grupuri mici)

o       Valiza trainerului         

SESIUNEA 3.4 :

o       Livrarea traingului –situatii speciale si cum le abordam - (activitate in grupuri mici)

o       Design-ul de curs si agenda traierului - (activitate in grupuri mici)

o       Reflectii si discutii   - (activitate in plen)

o       Trecere in revista a tematicii zilei 2 – (activitate in plen)

 ZIUA 4

SESIUNEA 4.1:

o       Test recapitulativ ziua 3 – (activitate in plen)

o       Modalitati de amenajare a salii, avantaje si dezavantaje - (activitate in grupuri mici)

o       Ultimele pregatiri - (activitate in grupuri mici)

o       Debutul cursului – etapele debutului si importanta lor

o       Structurarea sesiunii de formare

o       Tipuri de cursanti - (activitate in grupuri mici)

o       Tipuri de traineri - (activitate in grupuri mici)

o       Livrarea training-ului in practica - (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 4.2 :

o       Livrarea training-ului in practica - (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 4.3 :

o       Livrarea training-ului in practica - (activitate in grupuri mici)         

SESIUNEA 4.4 :

o       Incheirea trainingului

o      Evaluare – autoevaluare in training 

o     Raportul de training

o     Lucrul in echipa de doi traineri - (activitate in grupuri mici) 

o      Creativitatea in procesul de formare - (activitate in grupuri mici)

 o      Joc recapitulativ - (activitate in plen)

o       Discutii finale, comentarii si feedback cursanti si trainer

Ziua V - Examen de certificare 

Condiţii de înscrierePentru înscriere vă rugăm să trimiteţi formularul de inscriere la adresa office@eurobestteam.ro This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

Oferta speciala - CURSURI LA MARE- iunie 2011, Jupiter 

Euro Best Team are placerea sa va invite sa participati la sesiunea cursului Formator organizata la mare in perioada 21, 22, 23, 24, 25 iunie 2011, la Hotel Tismana, Jupiter.

 Tarife:

Varianta a) 1150 lei - include cazare 5 nopti in camera dubla, mic dejun, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Varianta b) 1350 lei - include cazare 5 nopti in camera single, mic dejun, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Varianta c) 1500 lei - include cazare 5 nopti in camera dubla, all inclusive*, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Varianta d) 1900 lei - include cazare 5 nopti in camera single, all inclusive*, livrare curs, evaluare in vederea certificarii, certificat CNFPA

Prima zi de cazare este duminica 20 iunie, iar camera se elibereaza pe 25 iunie 2011.

* Detaliere all inclusive: cazare in camera cu: baie proprie cu dus, TV LCD, cablu, racitor, telefon international, aer conditionat; mic dejun – bufet suedez; prinz – bufet suedez; cina – bufet suedez; gustari – intre orele 15-17 (produse de patisserie si inghetata); bar all inclusive – intre orele 8-23 , cu bauturi alcoolice si racoritoare de productie indigena (  bere, vin alb, vin rosu, bauturi spirtoase, sucuri ,apa); bar all inclusive - cafea si ceai intre orele 8-17; gradinita cu loc de joaca pentru copii; piscina adulti; piscine de copii; sezlonguri si umbrele la piscina; parcare auto in limita locurilor disponibile; jocuri de divertisment: sah, table, rummy, d’arts; internet wireless; teren volei; teren minifotbal; mese de ping-pong; mese  soccer; Seif – pastrare valori; camera bagaje; trezirea turistilor la ora solicitata; acordarea de medicamente si materiale sanitare in cadrul primului ajutor; comenzi de taxi

Pentru mai multe informatii despre locatie puteti consulta siteul www.hoteltismana.ro

Inscrierile precum si plata integrala a cursului se vor face pana la data de 31 mai 2011, in limita locurilor disponibile.

Persoana de contact: Elena Farcas - 0722.696.843

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-acreditat-formator-de-formare-profesionala-26-mai-9-iunie-2011-cam-de-com-bucuresti