Curs acreditat Manager de Proiect - fonduri structurale - 24 mar.-7 apr. 2011 Cam. de Com. Bucuresti

BUCURESTI - 21 martie 2011

Comunicat tip General in Afaceri

Euro Best Team are placerea de a va anunta organizarea cursului autorizat de Manager de proiect - fonduri structurale, care se va desfasura la Camera de Comert Bucuresti sau la sediul EBT (in functie de numarul celor inscrisi), pe o durata de 4 zile. Perioada de desfasurare a cursului va fi: 24-25 martie si 31 martie - 1 aprilie 2011. Examenul de absolvire va avea loc pe data de 7 aprilie 2011. Pentru cei care nu pot veni la curs in timpul saptamanii, Euro Best Team va ofera posibilitatea sa participati la sesiunea de weeked: 9-10 aprilie , 16-17 aprilie si 30 aprilie 2011 - examen. OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 21 martie 2011 si beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv 800 de lei. Taxa include toate taxele de participare, evaluare, certificare, precum si pauzele de cafea. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1000 de lei. LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

Euro Best Team - Curs Manager Proiect - Fonduri Structurale

Euro Best Team - Curs Manager Proiect - Fonduri Structurale

Cursul isi propune sa vina in intampinarea tuturor celor care doresc sa invete rapid sa scrie un proiect ce are ca scop obtinerea de fonduri structurale. Astfel, participantii sunt incurajati sa-si aleaga o idee de proiect, inca de la inceputul programului, si sa dezvolte proiectul, pana la finalul cursului, in coordonarea lectorului. Proiectul va constitui proba practica a examenului sustinut in vederea certificarii CNFPA.

Trainerii sunt consultanti recunoscuti pe piata, iar participanţii lucrează pe echipe pe tot parcursul programului şi elaborează proiecte care au aplicabilitate în plan real.

Obiectivele cursului:

 - Scrierea cererii de finantare;

- Domenii de interventie pe care se pot depune proiecte;

- Criterii de eligibilitate pentru proiect;

 - Intocmirea graficului de activitati si buget;

- Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;

Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

 

AGENDA CURSULUI:

Cursul are 72 de ore, dintre care 24 teorie si 48 practica. Pregatirea teoretica are loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pe parcursul a 4 zile de curs, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului. 

 

Ziua I

 

 

09:00 - 10:30 Sesiune introductiva – prezentare participanti si curs

                    Cadrul programatic si institutional al Instrumentelor Structurale in Romania

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Abordari si concepte folosite in managementul proiectelor

                    Factori de succes ai proiectelor

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Identificarea ideilor de proiect

                    Analiza factorilor interesati

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 – 17:00 Scopul si obiectivele proiectului

  

Ziua II

 

 

09:00 - 10:30 Recapitulare ziua I

                    Planificarea activitatilor – graficul Gantt

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Estimarea resurselor proiectului

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Bugetul proiectului

                    Categorii de cheltuieli in cadrul programelor de finantare

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 17:00 Concluzii

                    Test de evaluare intermediara

  

Ziua III

 

 

09:00 - 10:30 Recapitulare

                    Analiza riscurilor

                    Identificarea si analiza riscurilor

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Cererea de finatare

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Cererea de finantare (continuare)

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 17:00 Matricea cadru

                    Sustenabilitatea proiectelor

                    Contractul de finantare

 

 

Ziua IV

 

 

09:00 - 10:30 Recapitulare

                    Monitorizarea proiectului

                    Achizitii publice.

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Managementul comunicarii in proiecte

                      Managementul echipei de proiect

12:15 - 12:45 Pauza de pranz

12:45 - 14:15 Recapitulare generala

14:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 16:00 Concluzii

                      Test de evaluare intermediara

 

Ziua V:  Examen

 

Examen final va consta in sustinerea probei practice, respectiv proiectul realizat pe parcursul programului si proba orala care consta in evaluarea cunostintelor acumulate in managementul de proiect.  

 

Cursul este acreditat de statul roman prin Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar certificatul eliberat la absolvire de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor este recunoscut atat la nivel national cat si in statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Elena Pavel

Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane. De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale.  Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

 

 Alina Matei

Alina este consultant in domeniul fondurilor structurale si de coeziune europene, cu o experienta de 7 ani, iar in acest moment ea este evaluator financiar de proiecte si expert in elaborarea studiilor de fezabilitate. Alina a evaluat proiecte pentru POS CCE si POSDRU si are experienta relevanta si in scrierea cererilor de finantare si implementarea proiectelor. Alina este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect si in Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene si a sustinut pana in prezent peste 50 sesiuni de formare pentru cele doua cursuri, la care au participat atat persoane din mediul public, cat si din mediul privat. In cadrul Euro Best Team, Alina este lector la cursul Manager Proiect – fonduri structurale si Expert Accesare Fonduri Structurale si de Coeziune Europene.

 

 Liliana Glejaru

Liliana este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o experienta in formare de peste 10 ani.  In paralel, ea desfasoara activitati de consultanta in domeniul fondurilor structurale si de coeziune, fiind implicata  in activitati de scriere a proiectelor, precum si in implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat Profesional Management de Proiect la Open University Business School si a colaborat cu organizatii specializate in training si consultanta. Liliana a lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale din cadrul industriei chimice, conducand importante proiecte pentru realizarea unor platforme industriale si instalatii din industria chimica. In ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de instruire atat pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in special, in domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor structurale. In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

 

Conditii de inscriere

 

Pentru inscriere va rugam sa trimiteti formularul de inscriere la office@eurobestteam.ro.Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartiii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

Persoană de contact: Elena Farcas: 0722696843

www.eurobestteam.ro

   

 

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.