Curs acreditat Manager de Proiect – Fonduri Structurale – 25 iulie - 8 august 2012, Camera de Comert Bucuresti

BUCURESTI - 25 iunie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Industrie

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – Manager de Proiect – Fonduri Structurale . Cursul isi propune sa vina in intampinarea tuturor celor care doresc sa invete rapid sa scrie un proiect ce are ca scop obtinerea de fonduri structurale. OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 13 iunie 2012 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv respectiv 700 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro.

Curs acreditat Manager de Proiect – Fonduri Structurale – 25 iulie - 8 august 2012, Camera de Comert Bucuresti

Perioada de desfasurare a cursului va fi

Curs de saptamana: 25-26 iulie, 1-2 august si examen pe 8 august 2012 la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti sau sediul EBT - vezi contact (in functie de numarul de cursanti inscrisi).

Curs de weekend:  4 - 5 august, 11-12 august si examen pe 18 august 2012, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti sau sediul EBT - vezi contact (in functie de numarul de cursanti inscrisi).

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 27 iunie 2012, taxa de participare la acest curs este 700 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen si certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

 

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa de pe www.eurobestteam.ro

 

Cursul isi propune sa vina in intampinarea tuturor celor care doresc sa invete rapid sa scrie un proiect ce are ca scop obtinerea de fonduri structurale. Astfel, participantii sunt incurajati sa-si aleaga o idee de proiect, inca de la inceputul programului, si sa dezvolte proiectul, pana la finalul cursului, in coordonarea lectorului. Proiectul va constitui proba practica a examenului sustinut in vederea certificarii CNFPA.

Trainerii sunt consultanti recunoscuti pe piata, iar participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului si elaboreaza proiecte care au aplicabilitate in plan real.

 

Obiectivele cursului:

- Scrierea cererii de finantare;

- Domenii de interventie pe care se pot depune proiecte;

- Criterii de eligibilitate pentru proiect;

- Intocmirea graficului de activitati si buget;

- Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor;

Cursul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor - CNFPA.

Cod COR 242101 – studii superioare

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr.129 din 2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

 

AGENDA CURSULUI:

Cursul are 72 de ore, dintre care 24 teorie si 48 practica. Pregatirea teoretica are loc pe parcursul a 4 zile de curs, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului.

Ziua I

09:00 - 10:30 Sesiune introductiva – prezentare participanti si curs

                    Abordari si concepte folosite in managementul proiectelor

                    Factori de succes ai proiectelor

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Cadrul programatic si institutional al Instrumentelor Structurale in Romania

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Identificarea ideilor de proiect

                    Analiza factorilor interesati

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 – 17:00 Analiza problemelor

                    Justificarea si contextul proiectului

Ziua II

09:00 - 10:30 Recapitulare ziua I

                    Scopul si obiectivele proiectului

                    Analiza strategiei proiectului

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Planificarea activitatilor – graficul Gantt

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Estimarea resurselor proiectului

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 17:00 Concluzii

                    Test de evaluare intermediara

Ziua III

09:00 - 10:30 Recapitulare

                    Bugetul proiectului

                    Categorii de cheltuieli in cadrul programelor de finantare

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Identificarea si analiza riscurilor

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Monitorizarea si evaluarea proiectului

                    Rezultate anticipate si indicatori

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 17:00 Sustenabilitatea proiectelor

                    Contractul de finantare

Ziua IV

09:00 - 10:30 Recapitulare

                    Achizitii publice.

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Managementul comunicarii in proiecte

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 14:15 Managementul echipei de proiect

14:15 - 15:15 Recapitulare generala

14:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 - 16:00 Concluzii

                    Test de evaluare intermediara

Ziua V:  Examen

Examenul final va consta in sustinerea probei practice, respectiv proiectul realizat pe parcursul programului si proba orala care consta in evaluarea cunostintelor acumulate in managementul de proiect. 

Cursul este acreditat de statul roman prin Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar certificatul eliberat la absolvire de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor este recunoscut atat la nivel national cat si in statele membre ale Uniunii Europene .

 

Lectorii cursului

Elena Pavel - cursul de saptamana

Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane. De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale.  Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale. 

Liliana Glejaru - curs de week-end

Liliana este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o experienta in formare de peste 10 ani.  In paralel, ea desfasoara activitati de consultanta in domeniul fondurilor structurale si de coeziune, fiind implicata  in activitati de scriere a proiectelor, precum si in implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat Profesional Management de Proiect la Open University Business School si a colaborat cu organizatii specializate in training si consultanta. Liliana a lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale din cadrul industriei chimice, conducand importante proiecte pentru realizarea unor platforme industriale si instalatii din industria chimica. In ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de instruire atat pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in special, in domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor structurale. In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

 

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat (daca este cazul), precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

 

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucuresti.

Persoana de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

www.eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-acreditat-manager-de-proiect-fonduri-structurale-25-iulie-8-august-2012-camera-de-comert-bucuresti1