Curs acreditat Relatii Publice si Comunicare - 23 august-2 septembrie 2011, Bucuresti

BUCURESTI - 9 august 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate

Euro Best Team organizeaza cursul acreditat CNFPA – Relatii Publice si Comunicare. Cursul ofera tehnici moderne de PR si isi propune sa dezvolte abilitatile de comunicare ale persoanelor responsabile din departamentul de comunicare si gestionare a relatiilor cu mass-media. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

Perioada de desfasurare a cursului va fi: 23-24 august si 30-31 august si 2 septembrie 2011 examen de certificare

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 10 august 2011, taxa de participare la acest curs este 700 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, pauze de cafea, testele de verificare, taxe de examen şi certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

 

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa de pe www.eurobestteam.ro

 

PREZENTARE CURS

Programul este certificat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Inovarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor - CNFPA.

Programul de formare profesională se finalizează cu un examen de absolvire organizat în conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificării formării profesionale a adulţilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii şi sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii, Familiei si Egalităţii de Şanse si de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, conform Ordonanţei Guvernului României nr.129 din 2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Competentele dobandite in cadrul cursului permit desfasurarea activitatii de PR cu succes atat in firme mici cat si in cadrul departamentelor de relatii publice din companii mari sau institutii publice.

 

Astfel, cursul se adreseaza intreprinzatorilor si angajatilor, functionarilor publici, managerilor preocupati de comunicarea organizationala interna, managerilor care inteleg ca relatiile publice reprezinta instrumentul necesar de gestionare a crizei, de pozitionare eficienta si promovare pe piata de profil si externa, tuturor celor care isi doresc dezvoltarea personala si a organizatiei din care fac parte.

Cursul este bazat pe aplicatii practice si ofera participantilor posibilitatea sa elaboreze, in coordonarea lectorului, toate instrumentele de PR de la comunicate de presa pana la organizarea de evenimente speciale  sau gestionarea situatiilor de criza.

 

Cursul este bazat pe:

- Interactivitate - exemple concrete si  implicarea activa a participantilor;

- Adaptabilitate - formatorul va aborda tematica pe baza nevoilor de formare ale participantilor, pornind de la asteptarile acestora si utilizand feedback-ul zilnic

- Aplicabilitate practica – in timpul cursului participantii vor fi antrenati pentru gasirea unor solutii optime, in special in gestionarea situatiilor de criza.

 

AGENDA CURSULUI:

Ziua I

09:00 - 10:30  Sesiune introductivă – prezentarea participanţilor şi a obiectivelor cursului.

                     Procesul de comunicare și relațiile publice.

10:30 - 10:45  Pauză de cafea

10:45 - 12:15  Categori, forme și medii de comunicare.

                     Comunicarea internă (cu angajații, colaboratorii, cu comunitatea).

12:15 - 13:45 Pauză de prânz

13:45 - 15:15 Comunicarea interpersonală. Stiluri de comunicare. Stăpânirea emoțiilor

15:15 - 15:30 Pauză de cafea

15:30 - 17:00

15:30 - 17:00 Tehnici de negociere.

                    Tehnici de comunicare (verbale și non-verbale) utilizate în negociere.

 

Ziua II

09:00 - 10:30  Recapitulare ziua I

                     Imaginea publică a instituției - creare și întreținere.

10:30 - 10:45  Pauză de cafea

10:45 - 12:15  Procesul de planificare.

                     Campaniile de relații publice/comunicare.

                     Evenimentele speciale – organizare, planificare.

12:15 - 13:45  Pauză de prânz

13:45 - 15:15  Strategia de relații publice.

                     Panul de relații publice/comunicare/mediatizare.

15:15 - 15:30  Pauză de cafea

15:30 - 17:00  Liberul acces la informațiile de interes public – Legea nr. 544/2001.

                     Test de evaluare intermediară.

 

Ziua III

 09:00 - 10:30 Recapitulare zilele I- II

                     Mijloacele de informare în masă.

                     Informația, știrea și articolul de presă.

10:30 - 10:45  Pauză de cafea

10:45 - 12:15  Comunicatul de presă

12:15 - 13:45  Pauză de prânz

13:45 - 15:15  Conferința și briefingul de presă

15:15 - 15:30  Pauză de cafea

15:30 - 17:00  Interviul

 

Ziua IV

09:00 - 10:30  Recapitulare ziua III

                     Tipologia crizelor. Identificarea, analiza și evaluarea riscurilor.

                     Criza de imagine.

10:30 - 10:45  Pauză de cafea

10:45 - 12:15  Comunicarea în situații de criză.

                      Strategia de gestionare a crizei.

12:15 - 13:45  Pauză de prânz

13:45 - 15:15  Planul de gestionare a crizei.

15:15 - 15:30  Pauză de cafea

15:30 - 17:00  Lecții învățate.

                     Concluzii.

 

Ziua V - Examen de certificare

Evaluarea finală constă în prezentarea unui proiect individual (strategie de comunicare, plan de comunicare, campanie de comunicare) realizat în coordonarea lectorului.

 

Lectorul cursului este Liviu Dragoman 

Liviu deţine o experienţă de peste 10 ani în domeniul comunicării şi relațiilor publice. A ocupat funcţii de conducere în structuri guvernamentale de informare și relații publice și a deținut funcția de manager pentru numeroase proiecte naţionale şi internaţionale. Este absolvent al Facultăţii de drept din Craiova şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea Națională de Apărare din București. Este absolvent al Colegiului Național de Apărare și a unor cursuri de specializare în domeniul comunicării, relaţiilor publice și gestionării crizelor. A conceput și condus importante campanii de comunicare și relații publice atat pentru sectorul guvernamental cat si pentru cel privat.

 

COMPETENTE SI CERTIFICARE:

La finalul cursului participantii vor beneficia de o atestare a competentelor dobandite in cadrul cursului prin eliberarea unui certificat eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA si recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru ocupatia de Asistent Relatii Publice si Comunicare.

Odata cu certificatul CNFPA, participantii vor primi si o diploma elibetata de  Euro Best Team in Managementul Comunicarii si Relatiilor Publice. 

 

Condiţii de înscriere

Acest curs se adreseaza atat persoanelor cu studii medii cat si cu celor cu studii superioare.

Pentru înscriere vă rugăm să trimiteti formularul de inscriere de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii care sa ateste finalizarea studiilor medii sau superioare.

 

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucureşti.

 Persoană de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

 www.eurobestteam.ro

 

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.