CURS ACREDITAT REPORTER TV

BUCURESTI - 10 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

In perioada 3-19 decembrie 2009, la centrul de instruire Codecs din Bucuresti, EURO BEST TEAM va organiza cursul Reporter TV. Cursul este acreditat de statul roman prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Dupa absolvire, participantii vor deveni Reporteri TV acreditati conform ocupaţiei din COR: 245114, iar certificarea este recunoscuta la nivelul statelor Uniunii Europene

Prin acest curs dorim sa lansam o provocare celor care isi doresc o viata profesionala dinamica, spectaculoasa, incitanta, uneori dificila, dar plina de satisfactii profesionale. Cursul isi propune sa ofere metode moderne si complete de invatare a tehnicilor specifice activitatii de televiziune si sa faciliteze formarea deprinderilor necesare unui bun reporter. Cursul este 100% practic, participantii lucreaza pe grupe diferite aplicatii, de la culegerea informatiilor, documentarea, redactarea materialelor de televiziune pana la aplicatii complexe de relatare a unei stiri de la fata locului.

Lectorii cursului sunt Gabriel Giurgiu si Angela Avram (TVR), specialisti cu o bogata experienta in televiziune, iar metodele de predare folosite de ei sunt verificate si utilizate de marile televiziuni publice din Europa.

Gabriel Giurgiu
Gabriel lucreaza in TVR din 1990. A realizat emisiuni economice (primul jurnalist din Europa de Est care a relatat o conferinta anuala a Fondului Monetar si a Bancii Mondiale), social-politice (talk show-ul sau, „La puterea a doua” a fost extrem de popular la mijlocul anilor 90) si de stiri (a condus in 1991-1992 departamentul de stiri al TVR). Gabriel a ocupat, de-a lungul timpului, posturi manageriale diverse in cadrul televiziunii publice (redactor sef, director adjunct de programe) si a raspuns de restructurarea institutionala din anii 96-98, pe modelul managerial al BBC. In 2005 a infiintat redactia programe de integrare europeana si, de atunci, realizeaza emisiuni despre Uniunea Europeana, fonduri structurale si politici comunitare. A absolvit cursuri de televiziune la CNN Washington si Institutul Bancii Mondiale, cursuri de Computer Assisted Reporting la Universitatea Aarhus, management de televiziune la BBC, Investigating Europe OnLine la European Journalism Center din Maastricht si multe altele. A condus cursuri de imagine publica pentru British Council si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, cursuri de jurnalism pe teme europene pentru presa locala si centrala, a fost colaborator si trainer pentru Centrul de Jurnalism Independent.

Angela Avram
Angela lucreaza in TVR din 1994. Este cunoscuta telespectatorilor in calitate de realizator si moderator al emisiunilor: “eForum”, «Maseaua de minte», «Optiuni», «Cu ochii-n patru», «Feminin», «Casa Mea», «Barometru», «Jocul de-a Europa», «Avocatul Dvs.», difuzate pe TVR 1, TVR 2 si TVRInternational. Cele mai importante proiecte jurnalistice la care a participat sunt documentarul (cineverite) «Spitalul Urgenta» si «eForum», primul talk show politic de televiziune realizat in baza combinarii tehnologiei IT cu cea de televiziune. Are o diploma de excelenta oferita de Steven Spielberg pentru interviurile realizate in cadrul programului SHOAH. Angela este absolventa a Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea de Mecanica, secţia Maşini Hidraulice si Pneumatice, precum si a Institutului Teologic Universitar. A urmat cursuri postuniversitare, obtinand diploma de masterat in Ştiinţe Politice, Marketing Politic si Campanii Electorale. În calitate de bursier Freedom House, a luat parte la programe de pregatire profesionala în domeniul jurnalismului TV la ABC Washington si Fondul Monetar International.

Cursul este structurat astfel:

MODULUL 1 - COMUNICAREA AUDIO-VIZUALA - 3,4,5 decembrie 2009

Televiziunea moderna; Structura unei televiziuni, departamente, ierarhie; Tipuri de emisiuni; Grupuri tinta; Aptitudinile reporterului de televiziune; Publicatii de specialitate; Instruirea practica; Pregatirea reporterului de televiziune; Reporter specializat; Secretele succesului in televiziune; Tipuri de evenimente; Sursele de informare; Selectia informatiile; Sinteza informatiilor relevante pentru jurnalismul de televiziune; Echipa de televiziune; Fisa postulului; Colaborarea cu colegii; Responsabilitati; Resurse tehnice, financiare si umane; Echipa tehnica; Echipa redactionala; Prospectarea informatiilor; Stabilirea subiectului; Identificarea persoanelor, institutiilor implicate sau de sprijin in realizarea materialului; Propunerea subiectului de reportaj; Resurse tehnice si umane; Planul de filmare.

MODULUL 2 - PRODUCTIA DE TELEVIZIUNE - 14, 15, 16 decembrie 2009

Echipa de filmare; Tipuri de activitati; Stabilire coordonatele de baza ale filmarii si atributiile pentru fiecare membru al echipei in parte; Tipuri de reportaje tv; Tipuri de emisiuni; Stirea de inters public; Informatii cheie; Proiectul de televiziune; Locatii, factori implicati; Planul deplasarii; Conditii tehnice de filmare; Responsabilitati in echipa; Tipuri de interviu; Stabilirea conditiilor de desfasurare in functie de subiect; Stabilirea continutului interviului; Formularea intrebarilor; Obtinerea acordului interlocutorului; Coordonarea activitatii echipei de filmare; Deontologia profesionala; Integrarea intervului in alte tpuri de materiale; Munca de teren; Montajul imaginilor; Montajul sunetului; Dead-line in televiziune; Situatii in care se realizeaza transmisiunea in direct; Realizarea transmisiunii in direct; Echipamente necesare; Pregatirea interventiei in direct.

Examenul de certificare va avea loc in data de 19 decembrie 2009.

Condiţii de înscriere
Taxa de participare la acest curs este de 2500 RON +TVA şi include costurile de instruire, suportul de curs, pause de cafea, testele de verificare, taxe de examen şi certificare CNFPA. Formularul de inscriere poate fi descărcat de pe site-ul Euro Best Team (www.eurobestteam.ro) sau solicitat direct organizatorilor la adresa office@eurobestteam.ro Ulterior confirmarii, trebuie sa trimiteti o copie a cartii de identitate, o copie după ultima diploma de studii, precum şi o copie după un document care să ateste achitarea taxei de participare, în contul de mai jos.

Termen limita de inscriere 25 noiembrie 2009.

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucuresti.

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiintata de consultanti recunoscuti in domeniul managementului de proiect, formare profesionala, comunicare si relatii publice, si furnizeza servicii de consultanta privind accesarea fondurilor structurale si training, organizand urmatoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achizitii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de munca, Relatii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clientii si partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital romanesc si strain precum si numeroase institutii de stat. Mai multe informatii gasiti pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Elena Farcas: 0722696843
office@eurobestteam.ro