Curs Analiza Cost Beneficiu

BUCURESTI - 4 februarie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Educatie / Cultura, Cursuri

Live site

Euro Best Team va invita sa participati la cursul Analiza Cost Beneficiu (ACB) organizat la Bucuresti, in perioada 14-15 februarie 2014, la sediul EBT, ca sa dobanditi competentele necesare pentru scrierea de proiecte castigatoare, pentru liniile de finantare propuse in cadrul programelor structurale si de coeziune europene.

analiza cost beneficiu

Secretul succesului constă în puterea de a concepe un proiect de la început până la sfârşit, în toate detaliile sale.

Joseph Murphy

Cursul Analiza Cost Beneficiu se adreseaza managerilor de proiect, expertilor in accesarea fondurilor structurale si de coeziune europene, persoanelor care au ca sarcina de serviciu sa elaboreze documentatia pentru accesarea fondurilor structurale, contabililor, directorilor economici, angajatilor din compartimentele de proiecte si programe din Administratia Publica Locala si Regionala.

In cadrul cursului Analiza Cost Beneficiu veti invata care sunt intrumentele metodologice folosite pentru determinarea punctelor forte ale proiectului luand in considerare perspectiva locala, regionala, la nivelul UE sau globala. Veti putea sa determinati eficienta investitiilor unui proiect, in relatie cu marimea si scopul proiectului, in relatie cu grupul tinta si zona cu impact relavant si veti putea sa determinati care sunt etapele pe care trebuie sa le urmati in vederea elaborarii unei astfel de analize.

Conform cerintelor UE, termenul Analiza Cost-Beneficiu (ACB) include analiza economica si financiara a proiectului propus pentru finantare. Pe baza analizei cost-beneficiu se poate determina daca un proiect care se incadreaza in contextul obiectivelor politicilor de dezvoltare regionala a UE este oportun economic, fezabil din punct de vedere financiar si in ce masura contribuie la politica de coeziune economica si sociala.

Analiza cost-beneficiu (ACB) este solicitata de Comisia Europeana mai ales in cazul proiectelor majore finantate din FC si FEDR. Proiectele majore se definesc ca sarcini indivizibile si ale caror costuri totale depasesc urmatoarele valori: 25 milioane EUR pentru proiectele din sectorul mediu si 50 milioane EUR pentru proiectele din alte sectoare. Decizia de aprobare sau respingere a finantarii este facuta pe baza indicatorilor rezultati din analiza economica.

Va invitam asadar, sa va imbunatatiti abilitatea de scriere a proiectelor, de  intocmire a unor bugete realiste, de realizare a unor activitati fezabile din punct de vedere economic si financiar prin insusirea metodologiei analiza cost-beneficiu.

Lectorul cursului este Sabin Rotaru

Sabin Rotaru detine o experienta de peste 8 ani in analize cost-beneficiu, analize financiar – institutionale pentru proiecte de infrastructura, mediu, drumuri, utilitati publice, civile si studii de fezabilitate, tarifare, memorandumuri de finantare, planuri de afaceri, peste 5 ani experienta in managementul financiar si implementarea de proiecte cu finantare europeana nerambursabila, peste opt ani experienta in intocmirea si managementul aplicatiilor de finantari europene nerambursabila PHARE CES, SAPARD, FEADR, POR, POS CCE, POS MEDIU . Sabin Rotaru fost implicat ca expert cheie financiar in proiecte de Asistenta Tehnica privind intocmire de aplicatii de finantare in cadrul POS MEDIU, axele 1 si 2 – intocmire aplicatie de finantare, intocmire analiza-cost beneficu, estimari financiare si costuri de operare din cadrul studiilor de fezabilitate, elaborare strategii de tarifare. Sabin Rotaru detine  experienta in elaborarea de Master Planuri si aplicatii de finantare in domeniile: mediu (alimentari de apa si canalizare si sisteme de management al deseurilor) si eroziune costiera detinand o buna cunoastere  a Directivelor UE şi legislaţiei româneşti in domeniu. organizationala, avand calitatea de consilier organizational si coach. In cadrul companiei Euro Best Team Sabin preda Cursul de Analiza Cost Beneficiu - studii fezabilitate.

Cursurile se desfasoara la sediul Euro Best Team, str.Lt. Stefan Marinescu, nr.9, sector 6, Bucuresti.

Madalina Nedelcu – 0726.615.538 – Director de Formare
e-mail: madalina.nedelcu@eurobestteam.ro
www.eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team ofera servicii de training si consultanta in domeniul fondurilor structurale si a elaborat numeroase proiecte pentru companii nationale, multinationale, institutii publice, ong-uri. Printre clientii EBT se regasesc urmatoarele institutii: Guvernul Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Mediului, Padurilor si Apelor, Ministerul de Interne, Consiliul Concurentei si altele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-analiza-cost-beneficiu