Curs Organizare Campanie Electorala - Arta managementului electoral

BUCURESTI - 20 ianuarie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica, ONG, Politic

Live site

Invitat Niels Schnecker – director de campanie in cursa prezidentiala!
Euro Best Team va invita sa participati la cursul Organizare Campanie Electorala din perioada 22-23 februarie 2014, pentru a invata sa parcurgeti etapele esentiale ale unei strategii electorale cu ajutorul careia sa castigati cursa din inima cetateanului si sa va asigurati astfel, victoria in alegeri.

Niels Schnecker

Niels Schnecker

 Abilitatea politică constă din a putea sa prevezi ce are să se întâmple mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare şi anul viitor, iar apoi să poţi explica de ce nimic din toate astea nu s-au întâmplat.  

Winston Churchill

Anul 2014 este un an electoral! Partidele politice se pregatesc pentru o cursa a europarlamentarelor deciziva pentru politicile europene ale Romaniei. Fotoliul prezidential de la Cotroceni asteapta un strateg  politic care sa conduca tara spre un viitor al parteneriatelor transnationale si al politicilor economice care sa-l aiba in centrul atentiei pe cetatean. Se proiecteaza strategii de promovare, se antreneaza energii ale maselor, se pregatesc candidatii pentru cursa electorala, lideri carismatici si de success.

Pozitionarea candidatul in topul preferintelor necesita o munca de echipa. O campanie electorala de succes este proiectata in cadrul unei strategii si poate fi organizata daca partidul are o echipa de campanie bine antrenata in domeniul comunicarii politice, capabila sa aplice o strategie castigatoare, adaptata profilului candidatului. De aceea, proiectarea, conducerea, gestionarea si controlul campaniei electorale trebuie să urmărească îndeaproape obiectivele generale si specifice ale campaniei, precum si contextul politic şi electoral al momentului.

Managementul campaniilor electorale trebuie sa tina cont de tipul scrutinului si de obiectivele specifice  fiecăruia dintre acestea. Liderii partidului şi directorul de campanie sunt cei care controlează permanent acţiunile întreprinse şi consecinţele acestora.

Cursul Organizare Campanie Electorala se adreseaza directorilor de campanii electorale, consilierilor, candidatilor si tuturor persoanelor care fac parte din echipa de campanie, interesate sa isi perfectioneze cunostintele de comunicare si marketing politic.

Pe parcursul cursului, participantii invata sa elaboreze strategii complexe de imagine si promovare pentru campaniile electorale, sa stabileasca profilul candidatului, sa elaboreze strategia de promovare, instrumentele si canalele de promovare, regulile de comunicare in fata publicului, direct sau prin intermediul mass-media, comunicare social media, recrutare si instruire echipe de campanie, reguli privind disciplina, responsabilitatea si asumarea, tehnici de redactare a materialelor de campanie, monitorizare si raportare, consilierea candidatului si a stafului de campanie.

De asemenea  se va pune accent pe organizarea evenimentelor de lansare a candidaturii, evenimentelor organizate pe toata perioada campaniei, evenimentelor de inchidere, organizarea echipei si stabilirea responsabilitatilor membrilor comisiilor din sectiile de vot, in ziua exercitarii votului – cadrul legislativ, structura, supervizare, comunicare, raportare, procese verbale.

O atentia deosebita va fi acordata analizei sociologice privind profilul votantilor si elaborarea mesajelor pentru fiecare categorie vizata. Pregatirea candidatului va avea, in cadrul cursului, o sectiune speciala, in care vor fi acoperite aspecte legate de prezenta publica, comunicarea verbala si nonverbala, construirea propriului brand, strategia si planificarea propriului parcurs politic pe baza obiectivelor propuse.

Important: cursul are caracter tehnic, nu politic, iar scopul nu este dezbaterea politica ci dezvoltarea abilitatilor profesionale. Astfel sunt invitati sa participe reprezentantii tuturor actorilor politici implicati in activitati electorale.

Cursul are 6 ore pe zi, este practic si interactiv si se desfasoara pe parcursul a doua zile, la sediul EBT din str. Lt. Stefan Marinescu nr.9, sect 6 Bucuresti.

Lectorii cursului sunt:

Elena Farcas, Marian Voicu, Marius Ghilezan si Niels Schnecker.

Ziua 1 – Elena Farcas si Marian Voicu

Ziua 2 – Marius Ghilezan si Niels Schnecker

Obiective cursului

    Formarea de lideri specializati in comunicare politicaFurnizarea unor instrumente si tehnici de lucru specifice in campaniiRedactarea unei strategii de campanie electoralaIntelegerea rolului profilului public al candidatului si a modalitatilor de “vanzare” a acestuia.Reguli de conduita in campania electorala.Tehnici de gestionare a relatiilor cu mass mediaOrganizarea de evenimente de promovare a candidatilorTehnicile traditionale de campanie versus new media

 Tematica

    Identitatea şi imaginea organizaţiei politiceRecrutarea candidaţilor si a echipei de campanileDistributia rolurilor, tehnici de lucruSondarea opiniei publice si profilul alegatoruluiMunca de teren si rolul agentilor din reteaua localaCampania electorala intre obiective si creativitatePublicitate şi comunicarea politicăRolul psihologiei mulţimilorInstrumente de comunicare si ralatia mass media Comunicarea cu alegatorii, telefonul alegatoruluiStrategia de campanie  si marketingul politicOrganizarea evenimentelor specialeConstructia bugetului si strangerea fondurilor

 

Pentru detalii privind inscrierea va asteptam pe  site-ul nostru www.eurobestteam.ro

Madalina Nedelcu - 0726.615.538 – Director formare

madalina.nedelcu@eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team ofera servicii de training si consultanta in domeniul fondurilor structurale si a elaborat numeroase proiecte pentru companii nationale, multinationale, institutii publice, ong-uri. Printre clientii EBT se regasesc urmatoarele institutii: Guvernul Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Mediului, Padurilor si Apelor, Ministerul de Interne, Consiliul Concurentei si altele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/curs-organizare-campanie-electorala-arta-managementului-electoral