Cursuri de managementul agricol si management in agroturism - organizate in regiunile de dezvoltare

BUCURESTI - 4 aprilie 2014

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Agricultura, Cursuri

Live site

Euro Best Team va invita sa participati la cursul Managementul Fermei care se desfasoara in perioada 19 mai – 12 septembrie 2014, atat la sediul EBT din Bucuresti cat si in regiunile de dezvoltare din tara.

harta regiunilor de dezvoltare - Romania

harta regiunilor de dezvoltare - Romania

 România cântătoare. O pupăză în Herăstrău, trei privighetori în Cişmigiu, şapte cuci în Sectorul Agricol Ilfov. Complexate, câteva vrăbiuţe ciripesc discret în provincie. 

aforism de Valeriu Butulescu

Cursurile Managementul Fermei si Management in Agroturism au ca obiectiv instruirea participantilor pentru deprinderea abilitatilor de infiintare, organizare, administrare si gestiune a unei unitati agricole de tip ferma sau a unei unitati agroturistice.

1.Programul de pregatire Managementul Fermei se adreseaza fermierilor, asociatiilor familiale, asociatiilor de producatori agricoli, tinerilor intreprinzatori in agricultura , investitorilor in domeniul agricol, precum si tuturor celor implicati in sistemul agricol: producatori, procesatori, profesori si studenti din facultatile si institutele de cercetare de profil, persoane interesate si pasionate de domeniul agricol.

1.1In cadrul cursului Managementul Fermei se face analiza elementelor specifice care influenteaza managementul agricol: natura ciclica a productiei, determinata de factori naturali si biologici, instabilitatea productiei si a veniturilor agricole, procese mai lente de crestere economica in agricultura fata de alte sectoare ale economiei, costul ridicat al transportului, imput-urile de provenienta industriala si preturile de livrare a marfii,  influenta remunerarii muncii agricole, riscurile naturale, gestionarea agendei meteo, cererea si oferta de produse agricole, particularitati, dificultati, termene, produsele secundare, deseurile.

1.2.In tara, cursurile de management al fermei se vor organiza in regiunile de dezvoltare ale Romaniei, dupa cum urmeaza: Bucuresti, Iasi, Braila, Calarasi, Cluj-Napoca, Craiova, Timisoara, Piatra Neamt.

2. Cursul Management in Agroturism este un program complex de pregatire si dezvoltare de abilitati de management si coordonare a unei unitati de agroturism. In cadrul cursului, participantii invata pasii corecti care trebuie urmati pentru infiintarea unei unitati agroturistice, cadrul legal, cum sa intreprinda o serie de activitati si servicii, amenajari ale fermei, pentru a atrage turistii in zona lor si astfel, sa genereze venituri suplimentare pentru afacerile lor, sa elaboreze strategii de dezvoltare si lansare pe piata concurentiala, strategii de marketing, aspecte culturale si traditionale, precum si oportunitati de dezvoltare si investitii prin proiecte finantate din bugetul de stat si al Uniunii Europene.

2.1.Cursul Management in Agroturism se adreseaza persoanelor care doresc sa-si infiinteze o pensiune turistica, precum si managerilor si administratorilor de pensiune rurala sau ferma agroturistica, fermierilor, asociatiilor familiale, persoanelor fizice autorizate, lucratorilor in domeniu, tinerilor intreprinzatori care doresc sa porneasca intr-o afacere de succes si oricaror altor persoane interesate de dezvoltarea unei ferme agroturistice sau a unei pensiuni rurale.

2.2.In tara, sesiunile de management in agroturism  se vor organiza in regiunile de dezvoltare ale Romaniei, dupa cum urmeaza: Bucuresti, Calarasi, Timisoara, Piatra Neamt, Tulcea, Horezu- Valcea, Brasov, Cluj- Napoca.


Lectorii cursului

Magdalena Turek - Lector EBT - Managementul Fermei

Magda este cercetator in domeniul economiei agroalimentare, iar în cei 15 ani de activitate a elaborat si coordonat numeroase proiecte de cercetare in colaborare cu mediul economic public si privat. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Economie Agroalimentara, Magdalena este conferentiar universitar la Universitatea “Dunarea de Jos” unde preda cursurile: Cooperatia in agricultura, Marketing agroalimentar si Managementul fermei. Magdalena este doctor in stiinte agronomice, a urmat cursuri de perfectionare de formator, manager proiect, consultant tehnic în producţia vegetală. Este autor si co-autor a 15 carti de specialitate, peste 40 de articole stiintifice prezentate la simpozioane si conferinte nationale si internationale. Magdalena este trainer autorizat in Managementul fermei, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Managementul fermei.

 

Adrian Turek - Lector EBT - Management in agroturism

Adrian este conferențiar universitar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară  București, Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala , unde preda cursuri din domeniul managementului si organizarii teritoriului agricol, organizarii turistice a teritoriului, modelelor de dezvoltare a exploatatiilor agricole. De asemenea, este cercetător științific gradul I în cadrul Academiei de Științe Agricole și Silvice, unde a elaborat, coordonat si implementat numeroase proiecte în domeniul economiei agrare si dezvoltarii rurale in cei peste 15 ani de activitate. Adrian este doctor în științe agronomice, a absolvit un curs postuniversitar în domeniul managementului proiectelor și a urmat numeroase cursuri de specializare: formator, manager proiect, consultant tehnic în producţia vegetală. Este autor și co-autor a 20 cărți de specialitate, a publicat peste 50 articole în reviste de specialitate și volumele unor manifestări științifice indexate în baze de date internaționale. Adrian este trainer autorizat, iar în cadrul Euro Best Team sustine cursul Management agroturistic.

Pentru detalii va asteptam pe siteul nostru:www.eurobestteam.ro

Madalina Nedelcu – 0726.615.538 – Director Formare

 

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team ofera servicii de training si consultanta in domeniul fondurilor structurale si a elaborat numeroase proiecte pentru companii nationale, multinationale, institutii publice, ong-uri. Printre clientii EBT se regasesc urmatoarele institutii: Guvernul Romaniei, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Mediului, Padurilor si Apelor, Ministerul de Interne, Consiliul Concurentei si altele.