Invata sa vorbesti in public fara emotii! – curs acreditat Public Speaking, 5-12 mai 2012, Bucuresti

BUCURESTI - 6 aprilie 2012

Comunicat tip General in Afaceri

Euro Best Team organizeaza cursul Public Speaking , curs acreditat CNFPA. Cursul ofera o metoda dinamica, interactiva, practica si distractiva in formarea viitorilor speakeri, si contine numeroase trucuri si instrumente din Programarea Neuro-Lingvistica (NLP) si Analiza Tranzactionala (AT). OFERTA: Pentru inscrieri pana la data de 6 aprilie 2012 beneficiati de taxa de participare redusa, respectiv respectiv 700 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei. Mai multe detalii gasiti pe www.eurobestteam.ro

Perioada de desfasurare a cursului va fi: 5-6 mai si examen de certificare pe 12 mai 2012.

 

DESFASURARE:

Cursul de „Public Speaking” se desfasoara pe parcursul a doua zile, de dimineata de la orele 9:00 pana dupa amiaza la orele 17:00. Cea de-a treia zi este rezervata examinarii finale, coroborata cu acordarea diplomelor acreditate CNFPA si a efectuarii testimonialelor. Cursurile se desfasoara in weekend, sambata si duminica (pentru primele doua zile) si sambata (pentru examinarea finala).

 

Conform sondajelor efectuate in Statele Unite, teama de a vorbi in public se afla pe locul 1, depasind fara drept de apel chiar si teama de moarte. La 41% dintre respondenti s-a depistat o forma de teama si retinere atunci cand vine vorba de a sustine un discurs in fata unor oameni, chiar daca avem de-a face cu importanti oameni de afaceri sau directori de companii de renume.

Mai in gluma, mai in serios, aceste studii l-au facut pe Jerry Seinfeld sa afirme intr-o prezentare: “Asadar, la o inmormantare, probabil ca preferam sa fim in locul mortului, decat in locul celui care trebuie sa rosteasca discursul omagial”.

 

PRETUL CURSULUI: Pentru inscrieri pana la data de 6 aprilie 2012, taxa de participare la acest curs este 700 de lei si include toate costurile privind suportul de curs, testele de verificare, taxe de examen şi certificare CNFPA. Dupa aceasta data, taxa de inscriere la acest curs este 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

 

FORMULARUL DE INSCRIERE- il puteti completa pe  www.eurobestteam.ro

Imediat dupa primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma ce va trebui achitata in maxim 3 zile lucratoare, pentru confirmarea inscrierii. Plata se va face in contul Bancii Transilvania, afisat mai jos, pe aceasta pagina sau la sediul nostru.

 

DESCRIEREA CURSULUI

Programul isi propune insusirea de catre participanti a abilitatilor necesare pentru o prezentare remarcabila si a atitudinii specifice unui discurs de succes si convingator.

Cursul cuprinde o multitudine de tehnici de antrenament, utilizate de speakeri care au atins excelenta la nivel mondial, inspre stapanirea si gestionarea eficace a emotiilor, comunicare persuasiva si convingatoare asupra audientei, creativitate si improvizatie in situatiile dificile, limbaj nonverbal adecvat contextului, stimularea dinamicii de grup si motivarea acestuia, manipularea pozitiilor speaker – audienta (se vor folosi instrumente NLP si Analiza Tranzactionala), crearea si prezentarea unui PowerPointShow care nu numai sa nu plictiseasca, ci sa si creeze contextul unei atentii adecvate.

Conform normelor in vigoare, cursul imbina eficient partea teoretica cu cea practica, conferind celei de-a doua parti un statut superior. Aceasta pentru ca, pana la urma, pentru a ne forma si perfectiona abilitati in orice directie, este imperios necesar sa aplicam si sa exersam inainte.

Cursul ofera o metoda dinamica, interactiva, practica si distractiva in formarea viitorilor speakeri. El va contine numeroase trucuri si instrumente din Programarea Neuro-Lingvistica (NLP) si Analiza Tranzactionala (AT).

Pentru a putea mentine atentia participantilor vreme de cateva ore pe zi se impune un stil de predare interactiv, practic, ludic, bogat in experiente si exemple, atmosfera pe care o veti regasi in cursul de „Public Speaking”.

Cursul este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), la finalizarea lui acordandu-se un certificat de absolvire „Competente de comunicare in limba oficiala ” avizat de CNFPA.

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

 

SCOPUL CURSULUI

Formarea / Dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si atitudinii necesare in analiza, planificarea, implementarea si controlul unui discurs.

 

OBIECTIVELE CURSULUI

- Pregatirea si implementarea cu succes a unui discurs

- Stapanirea tehnicilor de gestionare a emotiilor de dinainte de discurs

- Cresterea stimei de sine, increderii in fortele proprii

- Eliminarea temerilor legate de vorbitul in public

- Structura constructiei unui discurs

- Tips&Tricks in prezentare (tehnici folosite de speakeri de renume mondial)

- Capacitatea de comunicare, ascultare activa, observare, receptivitate a speakerului

- Capacitatea de a creste gradul de interes si participare si de a mentine atentia la cote maxime.

- Capacitatea de persuasiune si influenta prin tehnici si instrumente specifice

- Capacitatea de a gestiona dialogul interior intr-un mod favorabil in timpul livrarii discursului

- Dezvoltarea creativitatii si a improvizatiei la cote inalte.

- Imbunatatirea dictiei si a pronuntiei cuvintelor

- Tips&Tricks in PowerPoint

- Utilizarea tehnicilor verbale, paraverbale si nonverbale de captare a atentiei.

- Livrarea in mod real a unui discurs

 

Cursul evidentiaza un grad ridicat de interactivitate, in contextul imbinarii sinergice a teoriei cu practica. El confera competentele specifice unui speaker, intr-o atmosfera deschisa in care aplicatiile practice ocupa un teritoriu reprezentativ.

In curs se vor imbina diverse metode printre care: prezentarea teoretica, vizionarea de filmulete specifice contextului, activitati pe grupuri mici si mari (exercitii, jocuri), expunerea de povesti / metafore cu talc specifice contextului, exemple din viata reala si rezolvarea contextelor efective de training, discutii / reflectii / intrebari / dezbateri in plen etc.

In a doua parte a celei de-a 2-a zi de curs, fiecare participant va avea rolul de a livra timp de 15 minute un discurs. Livrarea va fi filmata si oferita in ziua examinarii finale fiecarui participant in parte (fiecare va avea dvd-ul sau). Va asiguram ca filmarile nu vor ajunge in retelele sociale sau pe internet fara acordul dumneavoastra.

 

CINE POATE PARTICIPA?

- Persoane din mediul business implicate in procese de comunicare (manageri, agenti vanzari, etc)

- Traineri / speakeri / profesori care vor sa-si imbunatateasca nivelul de cunostinte si abilitati ale unui vorbitor in public de succes

- Persoane care vizeaza obtinerea acreditarii CNFPA in Public Speaking

- Persoane ale caror atributii de serviciu sunt reprezentate de sustinerea unor prezentari / discursuri.

- Persoane care vizeaza dezvoltarea personala si profesionala

- Persoane din mediul politic sau care isi doresc o cariera politica

 

AGENDA CURSULUI

ZIUA 1

Sesiunea 1 - Prezentare curs; Prezentare trainer, Prezentare cursanti + asteptari de la curs; Joc Icebreaking; Gestionarea emotiilor de debut in training; Discutii in plen; Activitate surpriza

 Sesiunea 2 - Activitate in grupuri mici; Activitati / Exercitii de intonatie, dictie, accent; Sesiuni video; Tips&Tricks comunicare de impact;  Experiente / Exemple personale Public Speaking; Activitate surpriza

Sesiunea 3 - Comunicarea de succes in public speaking; Comunicare verbala – nonvebala – paraverbala – tips&tricks; Activitati Comunicare Nonverbala si Paraverbala – Public Speaking; Ascultarea activa, Bariere in comunicare, Tehnici de comunicare, Elemente-Cheie in comunicare, Tips&Tricks in comunicarea si livrarea unui discurs; Activitate – comunicare de succes in Public Speaking; Discutii de grup; Activitate surpriza

Sesiunea 4 - Analiza Tranzactionala; Instrumente NLP – VAK, cele 3 energii utile in orice discurs – Razboinic, Vindecator, Magician si utilizarea lor eficienta

 

ZIUA 2

Sesiunea 1 - Joc icebreaking; Recapitulare Ziua I; Tehnici de prezentare; Comunicarea persuasiva in Public Speaking; Tips&Tricks Persuasiune si Influenta

Sesiunea 2 - Tips&Tricks in prezentarile PowerPoint; Creativitate si Improvizatie in Public Speaking; Sesiuni video – studiu de caz „discursuri memorabile”

Sesiunea 3 - Tipologii de audienta normala si dificila; Gestionarea audientei dificile – activitate in grupuri mici; Exemple / Experiente si modalitati de rezolvare a cazurilor de audientei dificile; Speakerul ca actor; Exercitiu „Reclama Personala”

Sesiunea 4 -  Livrarea unui discurs in plen (sesiune inregistrata) + feedback in plen; Discutii deschise / Sesiune de intrebari; BONUS Raport Special „Public Speaking” scris de Catalin Chirilescu

 

La final, cursantii vor primi ca BONUS un raport special scris de Catalin Chirilescu, raport ce cuprinde o multitudine de tehnici, exercitii si experiente/exemple personale despre Public Speaking si care va constitui suport in vederea prezentarilor/discursurilor pe care le veti sustine in viata de zi cu zi.

 

ZIUA 3 -  Examinarea finala / Inmanarea diplomelor acreditate CNFPA / Testimoniale

 

TRAINERUL CURSULUI „PUBLIC SPEAKING” – CATALIN CHIRILESCU

Catalin Chirilescu este trainer autorizat CNFPA in formare profesionala pentru adulti si organizeaza cursul de „Formare de Formatori” de 2 ani de zile, inca de la intrarea legii actuale in vigoare. Este specialist in comunicare, public speaking, tehnici de vanzare, instrumente de Programare Neuro-Lingvistica si Analiza Tranzactionala si a organizat si livrat numeroase cursuri si workshop-uri pe aceste teme in cadrul multor companii nationale si multinationale de prestigiu. Catalin Chirilescu are studii de masterat in marketing si psihologie, precum si in formare de formatori la Universitatea Bucuresti si Academia de Studii Economice. A participat la foarte multe cursuri, conferinte, training-uri, boot-camp-uri de dezvoltare personala si profesionala sustinute de traineri renumiti din Romania si de peste hotare. Deasemenea, Catalin Chirilescu organizeaza si livreaza cursuri si de dezvoltare personala, sub forma grupurilor de ascultare activa, dezvoltare de abilitati, comunicare interpersonala, planificare personala, autocunoastere, claritate si actiune.In cadrul EuroBest Tam, Catalin preda cursul de Formator de formare profesionala si cursul Public Speaking.

 

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de inscriere de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs  va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat, precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

 

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucureşti.

Persoană de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

www.eurobestteam.ro

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Taguri: ComunicarecurseuroBESTPsoratorieacreditatebtpubliclimbaspeakingteamoficiala
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/invata-sa-vorbesti-in-public-fara-emotii-curs-acreditat-public-speaking-5-12-mai-2012-bucuresti