Vei putea coordona proiecte de parteneriat public-privat (PPP). Pe 30 august incepe cursul de Manager de proiect PPP!

BUCURESTI - 12 iulie 2012

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Constructii

De ce acest curs?

Parteneriatul public privat este un instrument de cooperare pentru dezvoltarea locala a carui extindere la nivelul tarii noastre se datoreaza unor reglementari emise de Guvernul Romaniei incepand cu O.G. nr 16/2002. Oportunitatile pe care le ofera cadrul legal referitor la parteneriatul public-privat, precum si impactul economic si financiar pe care PPP il poate avea in realizarea unor proiecte de investitii sau de dezvoltare a serviciilor publice, au facut din aceasta orientare un trend general pe plan european. In Romania, legea privind Parteneriatul Public Privat a intrat in vigoare la data de 1 noiembrie 2010.

Cursul vine in intampinarea tuturor celor implicati in dezvoltarea, managementul si administrarea de parteneriate public private, precum si a celor care doresc sa dobandeasca informatiile si competentele necesare implicarii in structurile complexe ale acestei forme de cooperare intre autoritatile publice si sectorul privat.

Perioada curs: 30-31 august, 6-7 septembrie si examen pe 13 septembrie, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti sau sediul EBT - vezi contact (in functie de numarul de cursanti inscrisi).

PRETUL CURSULUI: Completati formularul de inscriere pana la data de 13 iulie 2012 si beneficiati de taxa redusa de 800 de lei. Taxa include toate taxele de participare, evaluare si certificare. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

Imediat dupa primirea formularului de inscriere veti primi o factura proforma ce va trebui achitata in maxim 3 zile lucratoare, pentru confirmarea inscrierii. Plata se va face in contul Bancii Transilvania, afisat mai jos, pe aceasta pagina sau la sediul nostru.

Competente dobandite

La finalul acestui curs, participantii vor cunoaste:

- principiile si beneficiile parteneriatului public privat (PPP),

- implicatiile juridice si financiare ale dezvoltarii unui PPP,

- impactul economic si financiar pe care PPP il poate avea in realizarea unor proiecte de investitii sau de dezvoltare a serviciilor publice,

- instrumentele necesare incheierii si derularii cu success a parteneriatelor public private.

Cui se adreseaza cursul

Cursul se adreseaza reprezentantilor sectorului privat, institutiilor publice locale si centrale, societatii civile (ong-uri, institutii culturale, de invatamant), precum si tuturor celor ce doresc sa se implice in dezvoltarea de parteneriate public private.

Metoda de instruire

Programul utilizează tehnici europene de predare şi instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, exerciţii şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice managerului in domeniul parteneriatelor public private.

Unde este recunoscut programul?

Cursul este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor ( CNFPA ), la finalizarea lui acordandu-se un certificat de absolvire “Manager de Proiect” avizat de CNFPA si o diploma de perfectionare ca “Manager de Proiect in Parteneriate Public Private” eliberata de furnizorul de formare.

Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000.

Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

AGENDA CURSULUI:

Cursul are 72 de ore, dintre care 24 h teorie si 48 h practica. Pregatirea teoretica are loc pe parcursul a 4 zile de curs, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in coordonarea lectorului.

Ziua I

09:00 - 10:30 Notiuni generale privind parteneriatul public-privat

Cadrul legisltiv. Definirea notiunilor de baza

10:45 - 12:15 Principiile pareteneriatului public-privat

13:45 - 15:15 Tipuri de proiecte de parteneriat public-privat

Tipuri de contracte de parteneriat public-privat

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 – 17:00 Modalitatea de organizare şi funcţionare a companiei de proiect de parteneriat public-privat

Ziua II

09:00 - 10:30 Principii si reguli generale de atribuire a contractelor de parteneriat public-privat

10:45 - 12:15 Utilizarea sistemului de achizitii publice SEAP

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Studii de prefezabilitate şi de fundamentare in cadrul parteneriatului public privat

15:30 – 17:00 Riscurile asociate parteneriatului public-privat

Ziua III

09:00 - 10:30 Forma şi conţinutul acordului de proiect de parteneriat public-privat

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Modul de calcul a costurilor de proiect de parteneriat public privat

12:15 - 13:45 Pauza de pranz

13:45 - 15:15 Criteriile de stabilire a duratei de derulare a contractului de parteneriat public-privat

15:30 – 17:00 Indicatori de evaluare a parteneriatelui public-privat

Ziua IV

09:00 - 10:30 Contractul de proiect de parteneriat public-privat, forma si continut

10:30 - 10:45 Pauza de cafea

10:45 - 12:15 Modalitati de actiune specifice in cadrul proiectelor de parteneriat public – privat

13:45 - 15:15 Managementul proiectelor de parteneriat public-privat

15:15 - 15:30 Pauza de cafea

15:30 – 17:00 Exemple de proiecte parteneriat public-privat. Lectii invatate si bune practice.

Ziua V – Examen in vederea obtinerii diplomei de “Manager de Proiect”

Lectorul cursului este Ruxandra Enache

Absolventă a programului de MBA şi a specializarii in Management de Proiect oferite de Open University Business School-UK, Ruxandra activează în domeniul de training şi consultanţă de peste 10 ani participând în programe de dezvoltare organizaţională pe diferite teme in management de proiect, management PPP, resurse umane, business management, dezvoltare de echipe si formare de traineri. A colaborat atat cu organizatii specializate in training si consultanta, dar si direct cu organizatii clienti precum mediul de afaceri si organizatii non-profit, administratii publice locale si institutii de invatamant. A sustinut numeroase sesiuni de training atat în ţară cât şi în străinătate. Ruxandra a activat atat in structurile administratiei publice locale si ale institutiilor guvernamentale, cat si in mediul de afaceri şi organizaţii non-guvernamentale. Ruxandra este acreditata pentru cursul Manager de Proiect si a sustinut peste 50 de sesiuni de training in domeniu.

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de pe site. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului. In prima zi de curs va rugam sa aduceti formularul in original semnat si stampilat (daca este cazul), precum si o copie a cartii de identitate si o copie dupa ultima diploma de studii.

SC Euro Best Team SRL

RO95BTRL04101202E64311XX

Banca Transilvania, Agenţia Centrul Civic, Bucureşti.

Persoană de contact: Madalina Nedelcu- 0726.615.538

Despre EURO BEST TEAM SRL

Euro Best Team este o companie infiinţată de consultanţi recunoscuţi în domeniul managementului de proiect, formare profesională, comunicare şi relaţii publice, şi furnizeză servicii de consultanţă privind accesarea fondurilor structurale şi training, organizând următoarele cursuri: Manager de Proiect, Formator de Formatori, Expert achiziţii publice, Manager resurse umane, Manager de mediu, Auditor de mediu, Auditor de calitate, Inspector de muncă, Relaţii publice si comunicare, Publicitate, Reporter radio, Reporter TV. Clienţii şi partenerii firmei sunt companii prestigioase cu capital românesc şi străin precum şi numeroase instituţii de stat. Mai multe informatii gasiţi pe site-ul nostru www.eurobestteam.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/euro-best-team/vei-putea-coordona-proiecte-de-parteneriat-public-privat-ppp-pe-30-august-incepe-cursul-de-manager-de-proiect-ppp