Campania de constientizare privind importanta componentei de mediu in cadrul tuturor ocupatiilor

Locul desfasurarii: Pensiunea ”Margo”

Organizator: CSFPM

Campania de constientizare privind importanta componentei de mediu in cadrul tuturor ocupatiilor

In perioada Decembrie 2012 - Ianuarie 2013, se va desfasura „Campania de constientizare privind importanta componentei de mediu in cadrul tuturor ocupatiilor”, derulata prin proiectul: „PRO COMPETENT! Calificări şi certificări de competenţe pentru o dezvoltare durabilă”, finanţat de Fondul Social European şi Guvernul României - Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

In cadrul acestei Campanii de constientizare, se va desfasura la Bacau, Luni, 03 Decembrie 2012, o Sesiune de dezbateri privind importanta includerii competentelor comune de protectia mediului in toate ocupatiile, precum si aspectele evaluarii si certificarii competentelor profesionale.

 

Cu aceasta ocazie, va fi prezentat si Centrul de Evaluare a Competentelor Profesionale  - UNIMED – Filiala Bacau, care este infiintat prin proiectul PROCOMPETENT , pentru ocupatia „Agent Ecolog”.

Evenimentul se va desfasura incepand cu orele 12.00, la sediul Pensiunii ”Margo”,  Calea Moldovei nr. 197 A,  localitatea Lilieci, sat Semeius, judetul Bacau.

In cadrul proiectului: „PROCOMPETENT”,  vor fi infiintate Centre de Evaluare a Competentelor Profesionale pentru alte 7 ocupatii din domeniul Protectia Mediului:

1.UNIMED - Asociatia Patronala a Producatorilor si Utilizatorilor de Echipamente Industriale pentru Protectia Mediului – pentru ocupatia: Tehncian monitorizare factori de mediu2.S.C. Office Consulting S.R.L. (Sibiu) - pentru ocupatia: Tehnician colectare, sortare, procesare deseuri3.Sindicatul HIDROM - pentru ocupatia: Muncitor Hidrometru4.Sindicatul National pentru Protectia Mediului -ECOLOGISTUL - pentru ocupatia: Ranger arii protejate5.Institutul National pentru Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala INCD -ECOIND - pentru ocupatia: Responsabil de mediu6.Agentia Nationala de Meteorologie - pentru ocupatia: Tehnician Meteorolog7.S.C. BORDUN TEHNOLOGICA S.R.L. - pentru ocupatia: Operator colectare, sortare, procesare deseuri

Promotorul proiectului „PRO COMPETENT! Calificări şi certificări de competenţe pentru o dezvoltare durabilă”, este „Comitetul Sectorial pentru Formare Profesionala in domeniul Protecţiei Mediului – CSFPM ”.

Partenerii proiectului PRO COMPETENT sunt: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Industrială ECOIND, Asociaţia Auditorilor şi Evaluatorilor de Mediu din Industrie – ECOEVALIND, S.C.EUROLINK CONSULTANTS S.R.L., Autoritatea Scoţiană pentru Calificări – SQA, Athens Network of Collaborating Experts – ANCE.

Confirmare pana la data: 3 decembrie 2012

Participare: Numai pe baza de invitatie

Parteneri eveniment:
  • Comitetul sectorial pentru formare profesionala in domeniul protectiei mediului Comitetul sectorial pentru formare profesionala in domeniul protectiei mediului
  • Euro-Link Consultants Euro-Link Consultants