Andreea Marin intra in manuale. Europene !

BUCURESTI - 13 octombrie 2004

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Andreea Esca nu mai este singura vedeta de televiziune imortalizata intr-un manual - i se alatura, acum, si Andreea Marin! In aceasta competitie involuntara, vedeta TVR este, insa, net avantajata, ea fiind prezenta intr-un manual de educatia adultilor produs de un consortiu european (si, deci, un manual cu circulatie europeana) din care fac parte si doua organizatii neguvernamentale romanesti: Fundatia H si Centrul Logistic TACTIC.

Incidentul surprinderii Andreei Marin, pe pelicula, in casa prietenului sau, de catre un paparazzo, in 2002, este folosit ca studiu de caz intr-o lectie despre 'Dreptul de a fi aparat impotriva amestecului in viata personala' - lectie in care este citat si un articol din Evenimentul Zilei pe aceasta tema. De asemenea, lectia 'Nimeni nu poate fi deposedat de bunurile sale' foloseste, tot ca studiu de caz, un articol din Romania Libera privind povestea unei case nationalizate si nerestituite de catre autoritatile post-comuniste; iar lectia 'Mama si copilul au dreptul la ocrotire deosebita din partea legii' - un articol din Adevarul.
Proiectul in cadrul caruia a fost produs acest manual se numeste Dreptul de a invata si scopul sau principal a fost de a elabora un set de materiale didactice prin care sa se dezvolte abilitatile de baza ale adultilor folosind educatia privind drepturile omului. Dreptul de a invata a fost derulat in perioada 2001 - 2004 si a fost finantat de Uniunea Europeana, prin programul Grundtvig / Socrates, si de catre institutiile partenere din Romania, Slovenia, Italia, Austria, Marea Britanie si Croatia. Toate acestea activeaza in domeniul educatiei adultilor.Despre EuroAtlantic Club

Mai multe: http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/right_to_learn.php

Afla cum sa derulezi un proiect Grundtvig / Socrates: http://www.europe.org.ro/forum/viewforum.php?f=7
_______________
EuroAtlantic Club
monitoring Romania's efforts to join the EU
http://www.europe.org.ro/euroatlantic_club/
mail to: P.O.Box 13-166, Bucharest 70700
e-mail to: lucian.branea@gmail.com