Spectacol tehnologic LIVE la Demo Metal 2014

BUCURESTI - 9 mai 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii, Industrie, Tehnologie

Masini si utilaje de ultima generatie se pun in miscare la DEMO METAL 2014 pentru a-si demonstra perfectiunea in executie si superioritatea tehnologica sub ochii vizitatorilor. Veniti la Romaero Baneasa, intre 28 si 31 mai, pentru a vedea in actiune gigantii industriei prelucrarii metalelor.

Echipamentele de la DEMO METAL provin de la producatori si furnizori de specialitate si apartin unor brand-uri cu traditie la nivel international. Astfel, expozantii care au adus echipamente in arena DEMO METAL sunt: Alfa Metal Machinery , Allmetech , CMIE SRL, Cobotec Engineering, Delta Machine , Ductil, Galika Romania, Greenbau Tehnologie, Knuth Machine Tools, Leadertech Consulting, Maxim Tools International, Machinebau Timisoara, Mepro Utilaje, Plasmaserv , Ro-Mega Trade , Rywal-RHC Group, Rosler Romania si Teximp SA.

La targ vor putea fi observate in actiune masini automate de taiere cu plasma sau oxi-gaz, centre verticale cu comanda numerica in 3 si 5 axe, strunguri cu comanda numerica, fierastraie automate si semi-automate, utilaje de electroeroziune cu fir si electrod masiv, centre de prelucrare, masini de frezat si strunguri cu actionare servo-conventionala, strunguri pentru operatiuni de aschiere cu variator de turatie, masini de gaurit, frezat si filetat, aparate de sudura precum si echipamente de masurare si control.

TEHNICA DE VARF LA DEMO METAL 2014

Alfa Metal Machinery, unul dintre principalii furnizori de masini unelte de mare precizie din Europa de Est, vine la DEMO METAL cu Python P1530 – un echipament automat de taiere cu plasma sau oxi-gaz produs de Lasermach – unul din principalii producatori de echipamente din Statele Unite.

Ptyhon P 1530 poate taia metale cu grosimea intre 0,1 şi 50 mm cand opereaza cu plasma, sau intre 6 si 150 mm cand functioneaza cu oxi-gaz.

Allmetech va fi prezent in DEMO AREA cu o serie de echipamente apartinand producatorilor Hurco si Microcut – The Chalenger. Utilajele Allmetech includ trei centre verticale cu comanda in 3 si respectiv 5 axe – modelele VMX 10i, VMX 42 SRTi marca Hurco, precum si centrul vertical de comanda MM800, si strungul cu comanda numerica LT42 marca Microcut - The Chalenger.

CMIE SRL prezinta in cadrul expozitiei strungul compact de mare productivitate CNC HS-22 de la Tongtai Machine & Tool Co. Ltd din Taiwan, ideal pentru utilizare in serii mari de productie pentru industria auto. Echipamentul va demonstra strunjirea unei piese cu diametrul de 40 mm si lungime de 60 mm dintr-o bara cu lungimea de 1.000 mm. Procesul de prelucrare va putea fi vizionat live pe un ecran cu diagonala de 127 cm prin intermediul unei camere web.

De asemenea, CMIE va mai expune o masina de training CNC pentru frezare, ce permite instruirea viitorilor operatori CNC in conditii de siguranta maxima, cu minimizarea costurilor. Impreuna cu pachetele sofware aferente, echipamentul face parte dintr-un sistem integrat de invatare ce determina acumularea eficienta de cunostinte.

COBOTEC Engineering vine in DEMO AREA cu fierastraul automat BEHRINGER HBE 261 A Dynamic, cu un motor de 2,6 kW si o viteza de taiere intre 15 si 110 metri pe minut.

DELTA MACHINE, unul din principalii distribuitori de masini unelte de pe piata din Romania, va demonstra functionarea unor utilaje ce includ centrul de prelucrare verticala in 3 axe Sun Mill JHV 1020, produs de Jeenxi Technology, freza universala model UWF 110 produsa de compania austriaca Bernardo si fierastraul cu banda model BMSY 320 al producatorului turc Beka Mak.

GALIKA Tehnologie si Utilaje Industriale vine la DEMO METAL cu echipamente ale concernului GF Machining Solutions - utilaje de electroeroziune cu fir si electrod masiv, centre de prelucrare si sisteme de prindere. De asemenea, vor fi prezentate informatii despre instalatii pentru tratamente termice si termochimice ale producatorului elvetian Econox, utilaje pentru industria aeronautica si pentru productia de turbine marca Liechti Engineering, instalatii de mare precizie pentru taiere cu apa ale producatorului elvetian Micro Waterjet, centre de comanda in cinci axe produse de REIDEN Technik, precum si masini de gaurit si frezat orizontale pentru piese cu greutati pana la 250 de tone, fabricate de UNIONCHEMNITZ – cel mai vechi producator de masini unelte din Europa.

KNUTH Machines & Accesories Romania aduce la DEMO METAL masina de frezat Servomill 700, dotata cu servomotoare pe toate axele de operare si numar de turatii infinit variabil ale axului principal, si cu strungul Servoturn 410 cu batiu construit din compozit mineral ce contribuie la reducerea vibratiilor cu pana la de sase ori mai mult comparativ cu un batiu din fonta si cu pana la de zece ori mai mult comparativ cu un batiu din otel.

Alte echipamente marca Knuth vor fi centrul vertical de prelucrare cu comanda numerica AxisCenter, strungul cu variator de turatie Tornado 230, cu o putere a motorului principal de 7,5 kW si masina pentru gaurire, frezare, filetare si alezare KBF 50.

LEADERTECH Consulting va expune la DEMO METAL 2014 centrul de prelucrare vertical VESTA 1000 al producatorului Hwacheon din Coreea de Sud, centrul de prelucrare vertical M550 si strungul orizontal CNC T200 al producatorului RAIS din Bulgaria.

PLASMASERV, distribuitor autorizat al produselor Hypertherm si Kemppi pe piața din Romania, vine la DEMO METAL 2014 cu o serie de echipamente de sudura de ultima generatie.

Astfel, sistemul profesional de taiere cu plasma pentru taierea manuala a metalului Hypertherm Powermax30® XP ofera, în cazul tablelor din otel slab aliat cu o grosime de 3 mm, o viteza de taiere de 307% mai rapida comparativ cu un dispozitiv de taiere oxigaz. De asemenea, Powermax30® XP ofera o crestere de 50% a puterii de taiere pentru vitezele de taiere rapida. Dispozitivul este recomandat pentru utilizare in industria mineritului, in activitatea de intretinere a proprietatilor private sau a fabricilor, precum si in domenii precum agricultura si reparatiile si modificarile auto.

Tot de la Hypertherm, Plasmaserv aduce si sistemul profesional de taiere si craituire cu plasma pentru taiere manuala Powermax125®. Sistemul este proiectat pentru rezultate maxime in taierea otelului de 12, 25 si 38 de mm. Pentru otelul de 12 mm, Powermax125® ofera o viteza de taiere cu 550% mai mare comparativ cu taierea cu tehnologie oxigaz.

Din gama aparatelor de sudare Kemppi, Plasmaserv va demonstra functionarea noilor aparate de sudare MIG-MAG – modelul FastMig seria M in versiunile 320/420/520 - si a aparatelor de sudare TIG AC/DC model MasterTig MLS 2300AC/DC. MasterTig MLS 2300AC/DC permite sudarea in procedeu TIG si MMA, in variantele DC-/DC+/AC/MIXTIG, fiind foarte potrivite pentru sudarea de foarte buna calitate a otelurilor carbon, otelurilor inox si a aluminiului.

RO-MEGA TRADE, reprezentantul pe piata din Romania a numerosi producatori de masini-unelte si echipamente printre care DOOSAN Infracore, Wenzel, FARO, MAHR, RENISHAW, INNOVATEST si ULTRA Prazision, va expune in cadrul DEMO METAL 2014 solutia de prelucrare a metalelor de la Doosan Infracore - strungul Puma 280M, destinat operatiilor de strunjire dura.

Un alt echipament va fi masina de masurat in coordonate LH 87 New Generation produsa de Wenzel. Componentele sale de inalta precizie asigura o compensare a masuratorilor foarte redusa deoarece toate axele sunt din materialul metrologic numarul 1 - granit.

De asemenea, la DEMO METAL 2014 RO-MEGA TRADE va mai prezenta bratul de masurare in coordonate Edge - Faro de 2.7 m in 7 axe, alaturi de cel mai bun, mai usor de utilizat si mai complet laser tracker – Vantage Faro.

Rywal RHC va expune la Demo Metal 2014 cel mai mic aparat din categoria aparatelor de sudura semi-automate MOST - Fanmig 175i, noul aparat marca MOST pentru sudura TIG a aluminiului - PONTIG 200 AC/DC, reductoare MOST, brennere, supape de siguranta, conectori, cleme si alte accesorii pentru sudura si taiere oxigaz, precum si cu masca de sudura MOST S777, manusi de sudura si sortul de sudura B1.

TEXIMP, companie de comert international specializata in produse de inalta complexitate tehnica si consultanta de specialitate, va expune in cadrul DEMO METAL 2014 freza de mare productivitate Haas VF-2SS si strungul pentru strunjire si frezare Haas ST-10.

Haas VF-2SS ofera viteze mari de prelucrare, avansuri rapide si timpi de schimbare a sculelor foarte scurti. Viteza maxima de rotatie a arborelui este de 12.000 rotatii pe minut si este asigurata de un motor de 22,4 Kw. Momentul de torsiune maxim al echipamentului este de 102 Nm si este atins la viteza de 2.100 rotatii pe minut.

Haas ST-10 este un strung pentru operatii de strunjire si frezare care contribuie la cresterea capacitatii de productie, reduce timpul de manevrare a pieselor si imbunatateste precizia operatiunilor. Echipamentul are o capacitate maxima de prelucrare a pieselor cu diametru de 228 mm si lungime de 335 mm iar viteza maxima de rotatie este 6.000 de rotatii pe minut.

Va asteptam la DEMO METAL 2014 intre 28 si 31 mai, la Romaero Baneasa. Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati directorul de proiect Anca Dinu la anca.dinu@euroexpo.ro sau la telefon 0734.660.673.

Fotografii ale masinilor unelte care vor face demonstratii live la Demo Metal pot fi accesate la link-ul din campul "Adresa WEB".

Despre Euroexpo Trade Fairs

EUROEXPO Trade Fairs este cea mai mare companie privata specializata in organizarea de targuri, expozitii si evenimente speciale.