Fondurile Europene pe intelesul tuturor.Modulul II: Cererea de finantare

BUCURESTI - 5 martie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

EuroFinantari, companie ce ofera consultanta partenerilor publici si privati in managementul proiectelor cu finantare europeana, va invita sa participati la al doilea modul al sesiunii de pregatire „Fondurile Europene pe intelesul tuturor”, „Modulul II: Cererea de finantare” organizat in Bucuresti, in perioada 29 – 30 martie 2008.

Sesiunea va va oferi oportunitatea de a afla intr-un timp scurt informatii relevante despre completarea corecta a cererilor de finantare din fondurile europene pe care le puteti accesa in perioada imediat urmatoare (fondurile structurale si de coeziune).

Sesiunea va fi interactiva, bazata pe discutii libere, lucru in grupe pe studii de caz si prezentarea unor exemple concrete.

Scopul sesiunii este de a oferi functionarilor publici sau reprezentantilor firmelor private prilejul de a completa cererea de finantare pentru propriul proiect in vederea depunerii si implementarii acestuia in urmatoarele luni.

Participarea la aceasta sesiune va asigura:
cunoasterea regulilor ajutorului de stat;
intelegerea mecanismelor de completare a cererilor de finantare POSDRU, POR, POSCCE si a grilelor de selectie pentru aceste programe;
dobandirea abilitatii de a completa corect o cerere de finantare pentru proiectele proprii;
cunoasterea regulilor financiare si de redactare a bugetelor;
dobandirea cunostintelor si abilitatilor de evaluare si analiza a studiilor de fezabilitate, a planurilor de afaceri si a analizelor de sensitivitate sau de impact asupra mediului.

Sesiunea este sustinuta de traineri certificati de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, participanti la numeroase programe nationale si internationale in domeniu, avand o experienta indelungata in scrierea si implementarea de proiecte finantate de Uniunea Europeana.

Taxa de participare este de 550 RON + TVA / participant. Taxa include: materialele de curs in format scris; CD cu alte materiale auxiliare in format electronic (legislatie, manuale); pauzele de cafea; onorariul expertilor; costurile evaluarii ex-ante si ex-post.

Pentru tematica completa si pentru programul sesiunii va rugam sa accesati www.fondurilestructurale.ro
In urma inscrierii, participantii vor primi agenda sesiunii si toate informatiile legate de organizarea si desfasurarea acesteia.
Se recomanda ca participantii sa aiba notiunile de baza despre accesarea Fondurilor Structurale. Participantilor care nu au parcurs primul modul al cursului li se va transmite, dupa inscriere, un model tip de fisa de proiect spre a fi completata in vederea participarii la Modulul II al cursului.
EuroFinantari ofera participantilor consultanta gratuita prin e-mail, timp de 2 luni (de la incheierea cursului).

Despre Eurofinantari

Sesiunea îşi propune pregătirea şi sprijinirea funcţionarilor publici şi a reprezentanţilor firmelor private pentru depunerea şi implementarea propriilor proiecte finanţabile de Uniunea Europeană.
Ana-Maria Nitescu
Project Manager (Training Division)
Mobil: 0730 452 310
E-mail: ana.nitescu@fondurilestructurale.ro