SEMINAR EUROPEAN privind Integrarea Romaniei in Spatiul Unic European - Palatul Cotroceni, 7 martie 2005

BUCURESTI - 31 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Casa Europei “EUROLINK” din Bucuresti organizeaza – sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftcac.ro) – Seminarul European "Perspective si responsabilitati ale mediului de afaceri romanesc inaintea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana". Evenimentul este organizat sub Patronajul de Onoare al Presedintiei Uniunii Europene, asigurata in prezent de Marele Ducat de Luxemburg, cu sprijinul Programului PHARE al Comisiei Europene si al Presedintiei Romaniei, si urmeaza sa aiba loc la Bucuresti, in Sala Cerchez a Palatului Cotroceni, in data de 7 martie 2005.

SEMINAR EUROPEAN privind Integrarea Romaniei in Spatiul Unic European - Palatul Cotroceni, 7 martie 2005

Seminarul European tratează în mod special consecinţele strategice şi manageriale rezultate din punerea în practică a acquis-ului comunitar privind Piaţa Unică Europeană. Obiectivul principal al Seminarului este acela de a consolida rezultatele Conferinţei Europene asupra Concurenţei şi Competitivităţii (Constanta, octombrie 2004) printr-o confruntare a situaţiei României cu experienţele celorlalte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Mesaje speciale vor fi adresate participantilor si invitatilor Seminarului European din partea Presedintiei Uniunii Europene, prin E.S. Dl. Ambasador Fernand KARTHEISER, din partea Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, prin E.S. Dl. Ambasador Jonathan SCHEELE, iar din partea Presedintiei Romaniei, prin Consilierul Prezidential pe probleme economice, Dl. Theodor STOLOJAN.

Sunt invitati, de asemenea, inalti reprezentanti ai Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Afacerilor Externe si Consiliului Concurentei din Romania.

In cadrul Seminarului, se organizeaza doua workshop-uri cu un puternic continutut formativ: primul este dedicat managerilor si expertilor juridici din marile companii recent privatizate sau in curs de privatizare care se confrunta cu problemele legale si de management legate de problema monopolului pe piata (anti-trust) si a politicilor in interiorul cartelurilor; al doilea este consacrat intreprinzatorilor din sectorul IMM confruntati cu protejarea propriei firme si a ofertei de produse/servicii impotriva concurentei neloiale. Aceste sectiuni sunt co-moderate de experti UE cu o vasta experienta si de specialisti ai Consiliului Concurentei si ai autoritatilor de reglementare din toate domeniile vizate. Masa Rotunda va dezbate pe marginea Raportului Special al Conferintei si va propune recomandari si sugestii pentru o functionalitate sporita si cresterea rolului acesteia in dinamizarea mediului competitional din economia romaneasca in context regional.

Participantii la lucrarile Seminarului beneficiaza de: contactare a reprezentantilor Uniunii Europene, a expertilor Comisiei Europene, ai Consiliului Concurentei in domeniul Pieţei Unice Europene; schimburi de experienţa cu companiile europene si internationale de consultanta si avocatura privind comportamentul recomandat in cazul fuziunii/absorbtiei companiilor romanesti protejarea legala a companiilor fata de concurenta neloiala prin actele unor angajati, contrafacerea marcilor, publicitatea inselatoare etc.; acces direct la informaţiile si oferta europeana de asistenţa. consultanţa si mediere prin Platforma central-europeana CEFTAC sub auspiciile UE; cresterea capacitatii de lobby, adaptat nevoilor noilor GRUPURI DE INTERESE de tip european spre a asigura o reprezentare de marca a companiilor in raporturile cu Comisia Europeana; cresterea semnificativa a vizibilitaţii si reliefarea unei puternice identitaţi si mobilitaţi a ofertei companiei.

Cu prilejul evenimentului, va fi organizata prima Editie a decernarii Distinctiilor Platformei CEFTAC pentru: cea mai transparentă conduită a unei companii în domeniul concurenţei; cel mai performant management în favoarea unei mărci autohtone de succes; cea mai credibilă campanie PR/Media în favoarea creşterii competitivităţii pentru un produs/ofertă de servicii; cea mai eficientă companie media pentru susţinerea concurenţei loiale europene; cea mai bună companie de consultanţă juridică în domeniul legii concurenţei.

Printre partenerii oficiali ai Seminarului European se numara: Consiliul Concurentei, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Camera de Comert Britanico-Romana, Autoriatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Asociatia Nationala a Providerilor de Servicii Internet (ANISP), Comunicatii Mobile, Muzeul National Cotroceni, Casa de Avocatura Nestor Diculescu Kingstone Petersen.

Informatii suplimentare despre structura, partenerii media, invitatii de onoare si conditiile de participare la Seminarul European pot fi consultate pe paginile de internet: www.HouseofEurope.ro/CEFTAC.htm sau www.CEFTAC.ro

Despre EUROLINK - CASA EUROPEI

Secretariatul Comitetului de Organizare al Platformei CEFTAC
c/o EUROLINK – Casa Europei
Cartier Floreasca, Str. Caporal Bulugea nr. 9, sector 2, Bucuresti
Tel./fax : (021) 230.49.97;
E-mail : ceftac@houseofeurope.ro
Internet : www.HouseofEurope.ro
Persoana de contact:
Sandu Zamfirescu
PR & Communications Officer
ceftac@houseofeurope.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/eurolink-casa-europei/seminar-european-privind-integrarea-romaniei-in-spatiul-unic-european-palatul-cotroceni-7-martie-2005