VIZITE DE DOCUMENTARE si SESIUNI de TRAINING la UE - BRUXELLES - “Cum pot accesa si utiliza managerii romani fondurile europene inainte si dupa ianuarie 2007”

BUCURESTI - 20 septembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

In cadrul Platformei CEFTAC (Central European Advocacy for a Fair & Transparent Competition) – proiect PHARE, fondat in octombrie 2004 cu sprijinul Uniunii Europene si coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei – va informam ca am initiat Biroul de Lobby ca departament intern specializat in furnizarea de consultanta in relatii publice si reprezentarea intereselor membrilor si partenerilor nostri. Mentionam ca prin reprezentanta Platformei CEFTAC deschisa la Bruxelles, Biroul de Lobby este conectat direct cu decidenti / persoane de contact din cadrul Comisiei Europene si Parlamentului European, precum si cu cele mai relevante retele si platforme repreprezentate la Bruxelles: Contact Group of the European Civil Society, EUROSTEP, CONCORDE, ECAS si altele.

VIZITE DE DOCUMENTARE si SESIUNI de TRAINING la UE - BRUXELLES - “Cum pot accesa si utiliza managerii romani fondurile europene inainte si dupa ianuarie 2007”

Incepand cu toamna acestui an, inauguram primul ciclu sistematic de Sesiuni de informare, training si networking la institutiile UE din Bruxelles, prin intermediul carora reprezentantii mediului de afaceri, ai asociatiilor profesionale-patronale si din cadrul autoritatilor publice cnentrale-locale vor reusi sa inteleaga la fata locului ce este si cum functioneaza Uniunea Europeana, oferind o imagine din interior asupra programelor de finantare europene, in special acele linii financiare accesibile companilor si autoritatilor publice de care nu au profitat companiile si organizatiile romanesti.

Acest proiect este coordonat de Platforma CEFTAC, cu asistenta tehnica din partea partenerilor de consultanta: PHAETON GALA - PR & Lobby Consulting (Bucuresti) si Falling Apples - EU Strategy & Consulting (Bruxelles).

Programul accesibil ca formula de participare si costuri accesibile include 4 zile pline de training si vizite de documentare, combinate cu intalniri pentru lobby, stabilirea de parteneriate si participarea la evenimente publice in inima Capitalei Europei. Participantilor li se ofera posibilitatea intelegerii proceselor de luare a deciziilor a principalele institutii UE si a metodelor de influentare a acestora dupa apropiata aderare, precum si modalitati eficiente de a putea accesa si utiliza Fondurile (Pre)Structurale si de a perfecta relatii de lucru cat mai stranse cu institutiile si responsabilii acestor programme comunitare. Un accent deosebit este pus pe criteriile de eligibilitate, formarea consortiilor de parteneri, modalitatile practice de contractare/subcontractare de asistenta tehnica de care beneficiaza sau vor beneficia autoritatile si companiile romanesti.

Structura vizitelor cuprinde: sesiuni de lucru si discutii directe cu responsabili din cadrul departamentelor pentru Romania ale institutiilor UE; dezbaterea unor studii de caz de interes pentru participanti; vizite de documentare la departamente-cheie ale Comisiei Europene, Parlamentului European, Comitetului Regiunilor, Comitetului Economic si Social; intalniri pentru networking la reprezentantele oficiale ale unor regiuni europene vizate cu sediul la Bruxelles, firme de lobby europene si grupurile de interese economico-sociale reprezentate in cadrul CES; receptii/dejunuri de lucru la sediul Parlamentului European, Comisiei Europene, Misiunii Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

Programul se adreseaza unor grupuri compacte de minim 20-maxim 25 de persoane, cu posibilitati de acordare a unui discount de pana la 10% companiilor sau organizatiilor care sunt sau devin Parteneri Asociati sau Parteneri Oficiali ai Centrului de Ospitalitate al Platformei CEFTAC si inscriu cel putin trei participanti. In costurile participarii sunt incluse toate cheltuielile pe perioada vizitei. Companiile/agentiile interesate beneficiaza de posibilitatea de a fi prezentate ca sponsori/ mentori ai proiectului, in spiritul stimularii participarii pro-active si al promovarii brandurilor romanesti pe noua Piata Unica extinsa.

Pentru mai multe informatii suplimentare asupra programului de vizite, a cheltuielilor de participare si posibilitatea rezervarii participarii (strict in limita locurilor disponibile) la sesiunile din lunile octombrie si noiembrie, puteti vizita pagina de internet: www.ceftac.ro sau ne puteti contacta direct la tel: 319.82.38; fax: 230.49.97; mobil: 0729.665.825; e-mail: ceftac@houseofeurope.ro sau phaeton@hospitalitycentre.ro. Persoana de contact: Dra Roxana MAZILU, Consilier-Platforma CEFTAC.

Despre EUROLINK - CASA EUROPEI

Platforma CEFTAC / EUROLINK – Casa Europei
Calea Victoriei, nr. 128A, sector 1, cod 010094, Bucuresti
Biroul corespondent la Bruxelles: M Brussel Village Business Centre, c/o Falling Apples:
44, Rue de Palais, B-1030 Bruxelles; tel: +32-2-2113379; fax: +32-2-2188973
Internet: www.HouseofEurope.ro ; www.ceftac.ro

Pentru conformitate,

Secretariatul Platformei CEFTAC

ceftac@houseofeurope.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/eurolink-casa-europei/vizite-de-documentare-si-sesiuni-de-training-la-ue-bruxelles-cum-pot-accesa-si-utiliza-managerii-romani-fondurile-europene-inainte-si-dupa-ianuarie-2007