3 semne ca locuinta nu este ventilata corespunzator - plus, sisteme de ventilatie de la Altecovent

BUCURESTI - 1 septembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Ventilarea oricarui tip de spatiu este o necesitate, unul din principiile de viata sanatoasa. In lipsa acesteia, respirati mereu un aer incarcat de particule de praf si alergeni, microbi. Stim cu totii de asemenea ca lipsa de ventilatie poate duce la imbolnaviri.

ventilatiecurecuperarecaldura.ro

ventilatiecurecuperarecaldura.ro

Totusi, uneori nu este de ajuns sa ventilati clasic, sa creati curenti de aer reci prin deschiderea ferestrelor. De aceea, pentru necesitatile omului modern au aparut sistemele moderne, cum sunt cele de ventilatie cu recuperare de caldura. O nisa in care Altecovent este brand de renume ce comercializeaza sisteme de automatizare a ventilatiei. Tot aici veti gasi si servicii conexe, cum sunt cele ce tin de montarea sistemelor de acest gen. 

Ventilatia centralizata sau descentralizata - ce este, de ce avem nevoie de astfel de sisteme montate

Un sistem de ventilatie centralizat se diferentiaza de cel descentralizat prin numarul de unitati si modul de montare. Daca in primul caz vorbim de trasee cu tubulatura care de asemenea este un sistem indicat pentru cei care au spatiul inca in faza de constructie, in al doilea caz vorbim de sistem ce se poate monta in orice locuinta - nu are nevoie de tubulatura, deci nu va fi cazul de renovari masive. 

Indiferent care va este optiunea, cei de la Altecovent vin cu oferte. Va sugereaza ce ar fi potrivit de ales, tot ei fac proiectul, tot ei pot monta, carota, pun in functiune sistemul si pot face mentenanta sau interventii in cazul in care sunt necesare. 

Desigur, diferente intre cele doua sunt si din punct de vedere al costurilor - atat de achizitie, cat si de montaj. Insa in fond, este urmarit modul in care spatiul cu pricina poate fi un loc sanatos in care sa va petreceti timpul, cu un confort sporit. Iar calitatea aerului este un interes major pentru toata lumea. 

3 situatii care va demonstreaza ca este nevoie de sistem de ventilatie 

Aerul viciat nu se vede, insa se simte, iar pe termen lung inseamna un factor de risc pentru sanatate. Poate fi motivul pentru care declansati probleme respiratorii sau le amplificati pe cele existente. Acele spatii in care ventilatia este insuficienta vor da semne precum:

Condens pe geamuri

Este un caz clasic al ventilatiei precare. De cele mai multe ori cand ventilati incaperea condensul incepe sa dispara, insa reapare in scurt timp dupa. Poate ca nu va este straina situatia in care dupa baie sau dus baia este plina de aburi, peretii placati cu placi ceramice sunt uzi, iar de pe geam curge condens. 

Igrasie, mucegai, miros greu, poate chiar intepator 

Ventilatia precara duce, in timp, la aparitia igrasiei si a mucegaiului. Acesta se extinde pe masura ce problema nu este tinuta sub control. Din pacate insa, probleme persista. Merita verificat in spatele mobilierului, in zone umbrite, in colturile casei si mai ales in zonele mai umede - bai si bucatarii - daca exista pete negricioase, semn ca mucegaiul invadeaza. 

Lipsa de ventilatie si/sau caldura in astfel de zone face ca problema sa fie una constanta. 

Umezeala in lucruri - haine, mobilier 

Nivelul de umiditate poate fi influentat de diversi factori. Daca aceasta nu este tinut sub control excesul de umiditate incepe sa isi faca simtita prezenta. Asta inseamna un miros specific ce se impregneaza in mai toate tesaturile, chiar si in mobilier. 

Ce poti face? Sa alegi un sistem de ventilatie, modern, eficient care poate controla ca astfel de factori sa fie resimtiti. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, cum sunt cele disponibile la Altecovent pot fi un raspuns potrivit acestor nevoi. Vezi pe site-ul oficial si toate detaliile in acest sens. 

Avantaje ale sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura 

Aer curat tot timpul

Unul din marile avantaje se refera la faptul ca aerul pe care il veti respira va fi mereu unul curat, proaspat, filtrat. Nu veti avea nevoie de extra aparate in acest sens, spre exemplu de dezumidificatoare sau de purificatoare de aer. Aerul viciat este evacuat, cel introdus este filtrat si incalzit, iar acest proces este unul avantajos, caci caldura este preluata de la cel evacuat.

Fara pierderi de caldura. 

In sezonul rece costurile aferente incalzirii pot fi mai mici, asta in conditiile in care functionarea recuperatorului de caldura este marea diferenta fata de alte sisteme. 

Corectati problemele legate de umiditatea crescuta. 

Cand umiditatea este prea ridicata, aveti nevoie de dezumidificatoare. Cand este aerul prea uscat, resimtiti un disconfort evident. Sistemele de ventilatie sunt insa avantajoase, pentru ca mentin umiditatea la un nivel de confort. 

Plus de valoare casei. 

O casa in care investiti cu sisteme diverse,  moderne, precum este si cel de control al aerului, inseamna automat o locuinta ce are confort sporit. Valoarea acesteia creste. Asadar daca va ganditi pe termen scurt, confortul propriu este marele castig, iar pe termen lung este valoarea imobilului care va avantajeaza, in cazul in care veti dori sa vindeti proprietatea in cauza. 

Iar cei de la Altecovent sunt cei in seama carora sa lasati astfel de proiecte. Vorbim despre servicii complete, de la cele de vanzare a sistemelor pana la montare, garantie si reparatii daca se impun. Echipa in cauza accepta deplasari si preia proiecte dintre cele mai complexe si variate. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura pot fi o optiune atat pentru locatii industriale, spatii comerciale, cat si pentru resedinte. Diferenta o va face tipul de sistem - centralizat sau descentralizat -, capacitatea acestuia si brandul. 

Alegerea corecta a acestui tip de sistem este pas crucial pentru ca buna sa functionare reda confortul utilizatorului. Aveti nevoie de o unitate care sa faca fata unui anume volum de aer. Informati-va in acest sens, cereti sfat de la profesionisti si Altecovent este o recomandare numaidecat. Mai intai de toate intelegeti diferentele intre sistemele centralizate si descentralizate si alegeti in functie de avantajele pe termen lung, nu doar tinand cont de costuri, mod de montare sau nivel de zgomot emis. 

Poate fi solicitata o oferta de pret din pagina oficiala - ventilatiecurecuperarecaldura.ro. Tot aici veti gasi si gama vasta de tipuri de sisteme, de la branduri diverse, cu pret si detalii tehnice mentionate. 

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/3-semne-ca-locuinta-nu-este-ventilata-corespunzator-plus-sisteme-de-ventilatie-de-la-altecovent