Alegerea psihologului potrivit nevoilor tale

BUCURESTI - 13 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Psihoterapia este un proces destul de complicat, fapt care impune alegerea unui psiholog potrivit pentru a putea sa te deschizi in totalitate. Este absolut firesc ca in cursul vietii noastre sa apara anumite momente in care sa ne simtim realmente coplesiti si sa tindem catre un ajutor pentru a face fata problemelor existentei si stresul vietii cotidiene.

danielivan.ro

danielivan.ro

O relatie de cuplu tensionata, destramarea familiei, decesul unei persoane dragi, pierderea locului de munca, abuzul de alcool sau o boala fizica invalidanta sunt putine din situatiile ce ar putea fi enumerate atunci cand ne referim la cazurile care produc modificari la nivel psihologic, afectand functionarea optima si performanta a unei persoane. In asemenea circumstante, ajutorul oferit de un profesionist instruit, licentiat in psihologie, reprezinta calea cea mai eficienta in rezolvarea unor probleme si dobandirea abilitatii de a preveni si gestiona in viitor anumite dificultati.

Atunci cand problemele cand te afli intr-o anumita imprejurare par a deveni tot mai delicate, este timpul sa te orientezi catre cabinetul unui psiholog bun Bucuresti. Insa pentru a-l gasi cel cu adevarat potrivit nevoilor tale, este important sa ai in vedere mai multe aspecte.

Te simti confortabil in prezenta psihologului

A te simti confortabil in cabinetul specialistului de psihoterapie inseamna sa ai incredere deplina si sa iti poti deschide sufletul si mintea fara nicio temere ca aia avea de ascuns vreo informatie. Orice senzatie de jena sau rusine in descrierea unor evenimente sau exprimarea unor sentimente poate crea un blocaj in procesul terapeutic, afectand astfel productivitatea rezultatelor. Psihoterapia nu este o etapa atat de simpla si este foarte usor sa se trezeasca in tine nevoia de a te cenzura sau a te distanta, aspect pe care ar trebui sa il depasesti.

Te ajuta in identificarea cauzei

Multi oameni ajung la psiholog pentru ca simt ca ceva e in neregula, insa nu pot identifica si care este sursa propriului disconfort. Aici intervine rolul specialistului cu o perspectiva pe care persoana in cauza nu o poate avea. Cu ajutorul lui, se va gasi o modalitate de a descoperi problema si calea catre rezolvarea ei. Odata cu gasirea unui punct de plecare in scopul remedierii unei anumite situatii, rezultatele vor evolua si se vor materializa in timp.

Implicarea activa de ambele parti

Important de constatat este faptul ca in psihoterapie, implicarea vine din doua directii - atat din partea persoanei in cauza care traieste acele conflicte in plan intern, cat si de la psihologul care abordeaza situatia din afara, insa o percepe intr-o maniera profesionala si mult mai profunda.

In calitate de beneficiar al psihoterapiei, ai sarcina de a te descarca si a te deschide pentru ca psihologul sa poata patrunde in toata complexitatea sentimentelor care te macina. Asumarea acestor roluri de ambele parti, in mod cert, garanteaza stabilirea unor cauze si a unor posibilitati de remediere a problemelor ce au survenit ulterior.

 

Aspectele explicate in randurile de mai sus prezinta cateva dintre obiectivele unui psiholog in procesul de terapie, dar si calitatile cele mai importante care il recomanda in aceasta activitate. Este important sa ai in vedere aceste lucruri pentru ca scopul tau, de a obtine ajutor de specialitate sa dea roade.