Alegerea unui inel cu diamant, o misiune mai usoara alaturi de specialistii magazinului Diamag.ro

BUCURESTI - 9 august 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Achizitionarea unui inel de logodna cu diamant sau cu orice alta piatra pretioasa este parte a unei decizii destul de ample care inseamna mai mult decat o simpla bijuterie, traditie sau bani. Numai faptul ca ai luat un asemenea angajament demonstreaza ca ai ales sa parcurgi alaturi de ea o calatorie interesanta si frumoasa ce se va intinde pe toata durata vietii. Si ce semn de bun augur pentru acest devotament etern este mai potrivit daca nu un inel de logodna pe care sa troneze un diamant stralucitor.

diamag.ro

diamag.ro

Specialistii din spatele site-ul www.diamag.ro pun la dispozitia celor interesati cateva informatii utile pentru ca alegerea sa fie luata in deplina cunostinta de cauza.

Bugetul pentru inel

Inainte de toate este necesar sa petreci ceva timp analizand optiunile de pe piata. Astfel, vei putea vizita cateva magazine cu bijuterii sau, mai simplu, vei putea accesa site-urile magazinelor specializate pe acesta nisa si sa iti faci o idee cu privire la oferta pietei. In acest fel iti creezi un reper dupa care sa te ghidezi in momentul in care vei fixa bugetul.

In functie de cat castigi si cat vrei sa cheltui, vei stabili si ce fel de bijuterie iti permiti sa cumperi. Dragostea nu se poate masura in dimensiunile diamantului, insa nici nu se poate raporta la bijuterii ieftine si de calitate indoielnica.

Cat priveste bugetul, acesta este un punct critic care iti va limita linia de actiune. Evita sa te lasi influentat de sfaturile bijutierilor care incearca sa te convinga sa investesti o suma ce depaseste bugetul pe care ti l-ai fixat.

Cele 4 proprietati ale diamantului

Este vorba despre numar de carate, culoare, claritate si taietura, calitati ce te vor ajuta sa iti dai seama ce este mai important pentru voi. Caratele se refera la greutatea pietrei masurata intr-o unitate specifica. De cele mai multe ori insa, in incercarea de a obtine o piatra se compromite calitatea, iar piatra este expusa unor mici defecte de suprafata.

Totodata, culoarea este un factor important atunci cand vine vorba de diamante. Astfel, cele cu un grad mare de transparenta si cu putina culoare sunt mai scumpe, iar cele total lipsite de culoare sunt destul de rar intalnite. Ideal este sa alegi o piatra cu acea culoare cu pe care iubita ta o prefera.

Majoritatea diamantelor au mici imperfectiuni, unele aproape imposibil de vazut cu ochiul liber. In ciuda acestui fapt, ele exista, iar prezenta sau absenta lor poate modifica substantial pretul de vanzare.

Nu in cele din urma, taietura diamantului trebuie analizata cu atentie. Asta pentru ca un diamant taiat la intamplare nu va fi capabil sa reflecte o cantitate suficienta de lumina, lucru ce ii va afecta destul de mult aspectul.

Marimea inelului

Inelul cu care doresti sa ii ceri mana iubitei tale trebuie sa se potriveasca la perfectie cu degetul logodnicii tale, chiar daca nu o vei putea lua cu tine la bijutier pentru a proba inelul. Vei fi nevoit asadar sa gasesti o solutie prin care sa ii afli masura inainte de a face achizitia. In acest sens, vei putea apela la una dintre solutiile de mai jos.

• Cea mai la indemana metoda ar fi sa imprumuti din colectia ei de bijuterii un inel pe care il poarta des sa il duci la bijutier pentru a afla marimea. Poti face asta si singur, cu ajutorul unei fasii de hartie si o rigla. Daca nu poti pleca cu inelul sau nu il poti masura fara sa starnesti suspiciuni, il poti pune pe un deget de-al tau si sa marchezi cu pixul pana unde intra. Imediat dupa vei merge la bijutier care va stabili si marimea inelului.

• Intr-un moment de joaca ii pot infasura subtil pe deget o fasie de hartie sau o ata, faci un semn dupa care masori cu ajutorul unei rigle lungimea hartiei.

• Apeleaza la ajutorul unei prietene bune de-ale partenerei care o poate determina, fara sa dea de banuit, sa probeze diverse inele si sa afle masura potrivita.

Ti-ai atins pe deplin scopul atunci cand inelul ofera un suport vizual diamantului si il pune frumos in valoare.

Exista bijuterii online de unde poti alege din mai multe modele variate sau ai posibilitatea sa asamblezi propriul inel dorit cu ajutorul unui configurator digital ce iti prezinta separat mai multe sugestii de diamante si inele. O recomandare in acest sens este www. diamag.ro .