Alegerea unui regulator potrivit – sfaturi de la experii Tehnovest

BUCURESTI - 13 iunie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Piata de profil intampina utilizatorii cu o varietate de modele de regulatoare, unele dintre acestea fiind mai performante si altele mai putin. Misiunea cumparatorului este de a identifica modelul potrivit in functie de nevoi, respectiv de a realiza o utilizare pe masura.

tehnovest.ro

tehnovest.ro

Cei care doresc sa achizitioneze un regulator de aer care sa ofere eficienta crescuta si un randament asemenea ar trebui sa cunoasca detaliile care dicteaza o alegere in conformitate. In randurile de mai jos, specialistii Tehnovest, magazin online specializat in distributia de piese si accesorii diverse, vin in intampinarea tuturor cu o serie de informatii ce le-ar putea folosi in acest sens.

Alegerea regulatorului de aer si ce trebuie sa vizeze aceasta

Pentru inceput, cunoasterea elementelor ce caracterizeaza un regulator automat este necesara. Apoi se poate realiza o comparatie intre diversele modele existente pentru a opta pentru cel potrivit aplicatiei. Cumparatorul trebuie sa tina cont in achizitionarea unui regulator aer de:

    Natura fizica de intrare si de iesire a aerului;Mediul in care regulatorul va functiona;Nivelul de complexitate pe care il presupune procesul;Performantele impuse prin marimea reglata (in cele mai multe cazuri, legile de reglare multumesc utilizatorii, insa unele vizeaza strategii complexe de conducere, iar pentru asta sunt necesare regulatoare speciale ca cele adaptive sau extremale);Posibilitatea de a integra regulatorul in sisteme numerice complexe;Parametrii pe care ii presupune legea de reglare prin constantele specifice;Transferul modului de functionare – manual sau automat si invers;Viteza de raspuns a procesului cu functionare automatizata;Elemente de executie cu comandare simultana prin regulator.

In vederea proiectarii eficiente a regulatoarelor speciale, este analitic calculul functiei de reglare. Mai mult decat atat, trebuie sa se urmareasca proiectarea constructiva, in ceea ce priveste dimensionarea, dar si valorile specifice blocului componentelor.

Specialistii Tehnovest recomanda totodata si verificarea stabilitatii pe care o prezinta regulatorul, controlabilitatea sistemului in care este montat, precum si sensibilitatea ce ii este specifica. Pentru a proiecta regulatorul automat este necesar a avea in atentie datele initiale, pe care le dicteaza caracteristicile elementului de executie, precum si cele ale instalatiei tehnologice. In final, acestea sunt cele ca alcatuiesc procesul, respectiv partea fixata a sistemului de reglare. A nu se pierde din vedere nici relevanta pe care o au performantele de regim stationar si tranzitoriu.

Din motiv ca parametrii regulatorului automat pot sa se afle la intervale de valori diverse de cele specifice reglarii procesului, neaparat necesara va fi acordarea regulatorului ales. Este vorba despre procesul care vizeaza reglarea parametrilor. Scopul actiunii este de a optimiza procesul reglat in vederea minimizarii erorii, astfel ca acordarea sa fie una potrivita.

Pentru a stabili limitele necesare ale regulatorului, respectiv cele in care variaza parametrii, conteaza natura procesului si caracteristicile acestuia. Astfel, in vederea alegerii, a proiectarii si a acordarii de regulatoare trebuie sa existe cunostinte legate de fiecare cunostinta in parte. In acest mod procesul va necesita reglare va fi realizat cu eficienta, iar randamentul obtinut va fi maxim.

Chiar daca aceste detalii par complicate, luarea lor in considerare este definitorie in ceea ce priveste o alegere inspirata a unui regulator de aer. Cei interesati de achizitii sigure si de durata gasesc raspunsul de care au nevoie pe tehnovest.ro .